tabung

Selasa, 14 Januari 2020

TTC 2 Tahun 6 Bulan

assalamualaikum.. salam sejahtera

alhamdulillah syukur padamu ya allah.. hambamu sungguh tak percaya.. badan kaki semua masih bergetar & berdebar.. asyik tengok UPT jek..

hujung bulan 12 aritu badan macam tak sedap.. asyik berangin je lepastu kentut pon macam tak lepas.. dah 1 hal la terpaksa hidu minyak kayu putih.. macam candu dah.. lepastu mulut tolak nasi.. ya allah punya la cikliss masak lauk pebret sotong masatu.. dikais-kais je nasinya.. padahal perut lapar ni.. selalu makan tengahari pukul 12 ok jek.. seminggu tu pagi-pagi perut dah mintak makan..

1 januari 2020
impian semua orang la kan setiap awal tahun azamnya ape???? KURUS....... hahahhaa


tapi tak tau la masatu terus terfikir ambil la UPT tu.. dah beli tak pakai kan.. memang niatnya "saja test".. tu jek.. lepastu abaikan terus la pergi berry.. lepastu berry tu ya allah terus berdebar macam lari 100m tau tak.. naik 2 line.. sebab TTC 2 tahun 6 bulan x pernah lagi naik 2 line tu yang allahu aura dia lain macam.

husband tido lagi masa tu.. hati eksited nak bagitau ni tapi sabar dulu.. nanti kat office jelah bagitau.. tapi ada update dekat status wasap tapi tak tunjuk result UPT.. yang 1st reply tentulah jiran kat opis ni hah.. dah kat office nangis sama-sama sampai teresak-esak.. tapi org pertama yang tau akak sebab masa tu mmg tengah mesej dia.. terus la tunjuk.. mungkin berkat dia jugak doa baru balik umrah kan.. agaknya la..

ikot last period punya bacaan harini dah 16w.. tapi sebab memang takde alahan/mual/loya/mengidam esok baru dapat date untuk appointment buat buku pink.. tu pon aritu nurse marah kenapa lambat datang.. hmmmmm tau mengandung pon dah 15w macam mana nak datang awal? hahahhaa



balik kerja terus beli clear blue nak tengok dah lepas trimester pertama ke belom? alhamdulillah dah 5w kalau ikut aturan kertas tu.. 

8 january 2020
lepas buat appointment terus bukak buku pink.. x sabar nak jumpa baby tapi sebab doktor kata perut kecik lagi maybe baby belom nampak.. sekali betul nampak kantung je.. sedih mummy.. takpe jumpa lagi sebulan ye baby..


inilah mummy yg tak sabar tu.. hmmmmm tengok bump pon tak nampak lagi.. halah eksited sangat.. 



Jumaat, 13 Disember 2019

TravelLakiBini Ke Aonang Krabi, Thailand - 4Hari 3Malam #DAY 2

assalamualaikum.. salam sejahtera

entry Krabi
** kos
** penginapan
** day 1

DAY 2

hari kedua ni seharian kita main air. driver pick up dekat hotel pukul 9.30 pagi terus ke jeti.. 1 kumpulan dengan mat saleh weeehuu naik mini van.. 


turun hotel pakai seluar jeans sebab yang cikliss bawak tu dia tak konpiden lasaknya..hahaha mujur bawah hotel kedai dah bukak hah beli seluar pendek kat situ jek dengan cover hp yang boleh selam dalam air.. 


yeeehaaa naik tuk tuk dengan mat saleh.. siap-siap ambil depan hotel*include pakej


tuktuk stop dekat mariam travel & tour.. dekat sini kalau nak beli tiket secara walk in pon boleh mana la tahu korang tak sempat servay dekat ao nang kan.. dekat sini jugak diorang siap-siap briefing pasal life jacket dengan kaki katak & google pon ada.. completeeeee


lepastu terus ke jeti.. keadaan jeti untuk mengambil penumpang.. sebelom kesini kena jalan sikit dalam 100m ye. senaman sikit la panaskan badan.. kami ambil 4 pulau dengan speedboat seramai 10 orang..

harga tekan sini tak ramai so fun sikit..


sebelom ke pulau pertama kami ambil penumpang dekat pulau lagi 1 tak ingat pulak nama pulau tu.. opppps dapatlah bergambar dengan mat saleh sekeping.

1. Pulau Tup

menariknya dekat sini sebab ada penyambungan laluan berpasir antara 2 pulau.. dekat sini kami stay dalam 1jam setengah.. pulau pertama kan syok sikit main air.. cuaca pon tak panas lagi maka berterbangan la kami.. hahahha


2. Pulau Ayam

dekat sini kami tak turun sebab feri hanya buat lawatan pusingan sahaja.. korang rasa tu ayam ke unta?? hahahaha

3. Pulau Koh Poda

panas giler hokay waktu ni dekat jam 2.. rentunggggg duduk atas feri nasib siap-siap sunblok dalam bag rupanya tetap sunburn.. kat sini tak lama dalam setengah jam sebab takda ikan hahaha nasib cikliss tak turun.. 

abang dengan akak ipar je yang snorkeling.. cikliss hirup pemandangan atas feri jek.. hahahaha serik nak turun lepas kejadian lombok tu.. masih trauma lagi sampai sekarang.. (read: masih takut kejadian di lombok tekan sini)



dekat pulau ni kita makan tengahari percuma (yang ini termasuk dalam pakej) lauk pauk sedapnyaaa.. beratur ye korang kalau lambat turun dari bot memang tinggal bekas jelah.. sebab mat saleh makan banyak tau.. 


lepas makan mata kuyu terus macam nak tido ye.. hmmmm punyalah lama nak tunggu turn untuk ambil gambar dekat signature pulau ni.. lama betol tourist tu bergambar macam tak tengok orang sekeliling.. dah lah panas.. 

4. Gua Phra Nang

dan ini pulau yang terakhir yeyyyy.. bestnya dekat sini sebab ada orang dokong *mata jangan ke atas sangat ye*.. hahahhaa


masa ni sebenarnya hujan lebat jadiknya kita masuk dalam gua sebab nak berteduh.. sekali asst feri ni nak ajak kita pusing gua pulak.. huishhh seram sebab fikir mesti banyak kelawar.. rupanya takde ye.. 

tapi kita jumpa 1 port katanya dekat situ ada mutiara.. allahu aa'lam betol ke tidak tu.. tapi jauh ye nak kedalam.. punya berhati-hati sebab tak nak musnahkan batu kapur dia tu.. 

dekat sini pon ada tourist yang buat climbing.. syokkk je.. 


sempat bertapa dalam gua jap sambil menuntut ilmu sehari.. hahaha

========================================================================

sambung cerita malam pulak..


balik dari snorkeling terus balik hotel mandi solat semua suami cikliss kata "jom sewa motor pergi pasar malam? kita pon on jelah.. booking dengan owner hotel jek pandai la dia panggil kawan dia.. tapi nak reminder siap-siap. 

masa nak booking ni korang kena stanby 1 copy passport ye sebab kalau takde diorang akan amik passport original salah sorang. cikliss tak tahu sekali suami tanya passport dia.. pffffttt teruk eh kena bebel.. 

tuang minyak penuh sebab mcm jauh je night market tu dalam setengah jam jugak ikot waze.. (waze pon kaunter hotel yang search). 

perjalanan walaupon kiri kanan gelap hutan alhamdulillah takda perkara pelik sebab jenis suami ni dia mcm ingt semua jalan so takde sesat.. 


boleh kata meriah dengan makanan jugak la sampai ada 1 signature makanan tu cikliss lupa ambil.. tertinggal dekat kedai dia..

dekat sini cikliss beli ole-ole dengan baju sejuk suami sebagai kenangan.. 

sejam dekat night market kita gerak ke tepi pantai ao nang pulak.. allahu meriah betol suasana dia.. suami dah hint tu nak pergi lagi.. **nak duittt


sebab dekat night market tak beli jadiknya kita beli dekat tepi pantai jukjuk sampai tulang.. dengan banana pancake.. lebih kurang roti canai je cuma kulit dia garing sikit kan.. pusing lagi depan sikit nampak orang buat passpoprt cover.. murah yakmat terus beratur depan kedai dy.. hahahhaa

ok settle di hari ke2.. senyum sikit nanti nak sambung last entry day 3 pulak.. 

kos hari ke2
rokok / jajan 89baht
seluar pendek / cover hp 145baht
Potato cheese 69ee 300thb / kopok lekor 200thb
Baju 300thb
Seluar batik 230thb
Baju sejuk 450thb
Keychain 200thb
Kebab 59thb
7 eleven 55.8thb
Pancake 60thb
Roll ice cream 1oothb
Passport cover 2oothb
Tomyam paste 2oo x 2 / maggi 1oothb / keychain 180thb = 680thb





Khamis, 12 Disember 2019

Terjebak Post Di Group Mr Diy / Eco RM2.00 ~ Deco Dapur #2

assalamualaikum.. salam sejahtera

Post pertama dekat sini : link

terjebak lagi buat deco bajet hasil pembelian saka dekat kedai eco dengan D.I.Y.. semua nak nampak lawa masa raya hikhikhik.. (entry peram)




sepakat suami isteri meh la kita tukar wallpaper pintu kabinet dapur tu kasi kaler gelap sikit barulah ceria.. sebelum ini wallpaper kaler kuning cair langsir biru tapi sebab langsir dah tukar ke kaler kuning so takde seri ye kabinet kita.. (suami la kater iolls turut perintah je sebab i keluar modal so kita gunakan tenaga suami kasi tukar)

wallpaper tu memula beli dekat kedai eco 4 rolls tapi xcukup menampung pulak.. repeat la sekali cari design tu dah sold out haishhhh.. sebab ukuran dia pendek sangat la untuk 8pintu.. i suggest uols pergi D.I.Y la beli wallpaper walaupon mahal sikit tapi panjang awak.. cikliss beli la 5 rolls sebab takut tak cukup kan sekaliiiiiii suami pakai 3rolls jek untuk 8pintu tu.. habis baki dia?? oh parah laaaaa membazir camni caitt..

ok settle wallpaper kita design pokok orkid pulak..

pasu hijau ni beli dekat kedai eco kecik molek sajooo rupanya.. bolehlah design 1 pasu 1 batang pokok orkid hehehe.. pokok orkid tu recycle masa buat bekas hantaran kahwin.. daripada sadai je berabuk tak pakai kan mehlah kita deco semampunya tangan kejung ni.. 👏👏


balut dengan surat khabar lepastu kepal-kepal je kasi mampat.. dapat la kiri kanan di sudut tv tu..

wallpaper tu pon baru pasang tau tapi ni beli dekat kedai luar masa ada expo.. cara pasang dia kena pakai glu.. glu tu kena beli asing nasiblah tak kejung sebab dah 2 tahun beli masa kami bujang lagi..


sabun A1 ni baca review semua buat sental kuali hitam tapi cikliss pakai buat basuh sarung kusyen putih tu.. terus bersinar mata sebab dah tak nampak comot @ bertompok dah.. 


span ajaib ni paling penting kena ada dekat dapur.. tu tangan cikliss baru lepas siang batang keladi sebab malas nak pakai sarung tangan kan.. try jugak la basuh tangan dengan minyak masak pon tak hilang so memang span ajaib ni membantu la.. sental je macam ko sental daki hah gitu lah.. kalau beli dekat eco dapat sikit kan ni cikliss beli terus dekat shopee 100pc rm11 jek.. puas atiiiii..


dan paling best mestilah spray dapur ni sebab boleh hilangkan kesan tompok minyak.. bagi penggunaan dapur glass ni penjagaan dia sangat cerewet sebab takut retak ketika masak kan..jadiknya lepas dapur dah sejuk sikit terus spray lepastu lap dengan tisu dapur.. alhamdulillah lepastu kilat macam cermin dapur kita.. 

oke sambung lagi kalau ada entry deco-deco.. hehehehee


Rabu, 27 November 2019

Tempat Menarik ~ Jalan Sambil Makan Best Di Kota Tinggi / Pengerang

assalamualaikum.. salam sejahtera

** entry panjang **

kadang kawan tanya.. "ape best dekat kota tinggi?" hahaha segan nak jawab sebab selalu pon merayap area Desaru / Pengerang jek.. hahahaha sendu betul hidup khennnn.. so heret jugak la suami pergi jalan-jalan mana tempat yang best setakat 2019 ni..


kalau sebut laut desaru memang sinonim dengan Tanjung Balau kan.. tapi sekarang masih renovation jadiknya kita santai makan nasi kerabu dekat tepi pantai menghadap jeti jelah kan.. pon best jugak cuma banyak batu kat kawasan tu.. lagi 1 dekat penghujung jeti tu boleh mancing ikan.. haritu abang ipar mancing dekat situ dapat 2 ekor dalam masa sejam..



dekat medan selera tanjung balau tu pulak dah ada sign love untuk kenangan masa depan korang kehkeh.. "simpanlah kenangan selagi ada masa bersama" gituuuuu ayat.


lepastu kalau korang rasa nak tidur hotel sambil menghadap pantai & bermain pasir ala bali boleh la booking dekat westin hotel.. fuhhhhhh memang best location dia.. anak sedara cikliss ada kerja situ dia cakap memang terbaik.. tapi rate tinggi la sebab memang kawasan pelancong kan..


dari westin hotel tu belok kekanan boleh main mainan dalam air pulak dekat Riverside Adventure.. pass masuk Rm75++ macam tu.. tapi kawan cikliss beli pass setahun fuhhh berbaloi sebab sebulan 2 ke 3x jugak dia pergi.. rumah dekatkan.. paling syok ada slide masuk terus dalam air dengan roller coster.. 


yang ini dekat tanjung sepang berdepan dengan kawasan bayu damai.. dah ada pembaharuan tempat ni siap ada ternakan rusa lagi macam dekat bandung kan siap payung-payung.. nak masuk kena bayar dah sekarang per kereta/orang.. 


yang ini pantai kedua selepas pantai tanjung balau.. pantai dekat batu layar ni lagi best sebenarnya sebab landai jek.. family cikliss lagi suka mandi kat sini.. parking pon depan2 kitorang jek.. so tak payah berangkut jauh kalau ada makan makan ke periuk nasi ape kan.. 

paling bestttttt....

!
!
!
!
!

kalau makan semua tempat yang kat bawah ni yang selalu cikliss repeat dalam sebulan tu mesti ada sekali.. #kuatmakan

 
satey - foodcourt SKS mall

ini bisnes husband kasi la promote 1x hikhik.. alhamdulillah dah menjangkau tahun ke 3.. ada lagi 1 cawangan di felda kledang (tapak pasar malam khamis).. segala tempahan @ diskaun boleh whatsapp no di atas.. 

nasi ayam penyet Z & Z - bersebelahan SKS mall

kalau nak makan ikan keli rangup dekat sini jelah biasanya lepastu mintak sambal extra.. tu pon tak cukup hahaha dasar kaki pedas.. husband biasa makan ikan keli,, cikliss pulak kadang ayam kadang ikan siakap.. ehhhh tapi haritu husband makan ayam pulak kok terbalik👀👀

kedai makan nur erfan - mutiara desaru

sini makanan ala-ala thai sebab owner kedai orang kelantan/siam tu menu dia semua best-best termasuk nasi kerabu, somtam dan paling suka adalah rojak buah.. suami cikliss suka nasi goreng kampung.. 


buffet lotus desaru

tengok makanan ni ko rasa abis tak?? hahaha sejenis perut besar macam cikliss ni siap tambah lagi tau.. tambah bubur dengan aiskrim.. ko rase??? hahahahha ni tak boleh la makan sebulan sekali paling setahun sekali sebab 1 kepala rm40++ sekarang.. tahun ni tak repeat sebab geng tengah tengah diet..

cendol special - masjid syifa bandar penawar

cendol ni ada setiap hari jumaat sahaja di simpang masjid syifa.. sedap secukup rasa manis dan lemak.. kalau nak tambah pulut rm5.00.. tambah durian 2/3 ulas rm7.00.. biasa rm3.00 sahaja..

teluk sengat gerai no 12

ini kedai paling selalu la datang sebab berbaloi-baloi kena la dengan harga seafood sekarang.. tapi paling best dekat sini ikan siakap masak sambal dia.. sedapppp sangat. 

celop-celop 5A - tg sedili mersing

yang ni jauh sikit location dia sebab terperuk menghala ke sedili besar.. 1st time makan sini not bad rasa dia macam nak pergi lagi.. tapi kalau dari rumah dalam sejam setengah la jauhnya.. hmmmm usap perut..

sini semua seafood mentah yang di goreng tepung macam celop tepong dekat pok nong sana.. harga siap masak.. haritu makan sotong  / udang / ikan / air / megi sup tak sampai seratus. harga x mandi sangat la orang cakap.. 

cukup tu dulu.. next kita sambung makan-makan dekat entry lain...... 



Khamis, 21 November 2019

TravelLakiBini Ke Penang ~ Percutian Bajet 3Hari 2Malam Complete Entry

assalamualaikum.. salam sejahtera

Hari Pertama 17/09/19

Plan last minit memang best kan tapi book flight senyap-senyap tak bagi suami tau sebab nak suprise birthday dia bulan 9 haritu.. kebetulan masa tu AA ada buat promo JB - Penang pergi balik RM26.00++ jek.. memang terus klik jelah untuk 2 orang siap book seat, total RM82.00 hah gitu la harga dia.. ni kalau bawak kereta isi minyak je dah RM400.00 belom campur tol lagi.. tapi jimat camne pon sampai Penang jangan lupa sewa kereta.. Hahahahaha


terpaksa amik cuti full day walaupon gerak pukul 2 petang sebab tak sempat kemas bag.. so kenyangkan perut dekat mcd senai jelah.. sebab nanti sampai penang banyak dah ni list JJCM.. itu pon kalau perut larat la.

touchdown penang dalam 8.30 malam terus amik grab ke hotel.. dalam masa 23min sampai.. tapi sungguh la cikliss ni jakun betol pertama kali book grab sampai  skrg akaun tak tolak lagi bayaran grab tu.. adoyaiiiii.. sian pakcik tu..

depan hotel

hotel ni book 2malam dapat la harga rm155.00 tapi masa nak check in dia mintak deposit rm100.00 siap extra rm4.00 pehal ntah.. hahahha 


lepastu dalam bilik alahai sedih betul rupa dia.. hahaha bajet sangat ni sampai lantai pon simen je.. mujur bawak sliper dari rumah.. kalau tak memang beku la pagi-pagi lepas mandi eh.. kejung kaki lantai sejuk.. tv pon 2 siaran jek tapi bukan tv malaysia la.. movie dengan berita je tu pon ntah siaran negara mana.. senduuuuu & menyeramkan jugak la..


siap-siap letak bag terus jalan kaki jauh jugak dalam 20min camtu sebab nak cari kedai melayu tapi sebuah kedai pon takde.. semua mamak abangla sampai la cikliss stop dekat kedai ni (Pelita Samudra Pertama) sebab nampak ramai jugak melayu dalam kedai.. total makan rm33.00

lapar habis ni sebab makan mcd je kan so cikliss beli maggi goreng suami beli nasi goreng kampung.. lepastu tapau nasi dengan sup ayam sebab balik jalan kaki tak sempat kenyang lapar balik.. hahahha mujur sebelah kedai ada 7-eleven sempat la beli jajan / air kotak / rokok suami total rm13.40. oke tidooooooo

========================================================================

Hari Kedua 18/09/19


sarapan yang termasuk dalam pakej hotel.. siap-siap bawak masuk dalam bilik..  hukhuk



cikliss geram betul pukul 9.30 tak bangun lagi dari tidur.. kita ni dah siap solek bagai dia tido lagi.. dah last min baru nak booking kereta ooohhh pitam mak last minit punya plan ni menjajau carik owner kereta sewa. 


jadiklahhhhh kita booking viva je 24jam rm100.00 siap hantar dekat depan hotel rm20.00 ambil semula cikliss park dekat airport rm20.00 lepastu deposit rm50.00 nanti transfer masuk akaun semula.. hanya berpandukan maps google je siap belikan extra kupon parking sebab penang parking terhad.. 

owner kereta sewa di penang : 013-4443665

** lokasi pertama : Bukit Bendera / Penang Hill

harga bayaran terbaru untuk ke Bukit Bendera.. 

dekat sini nasib baik la tak tertinggal IC sebab orang kaunter tu duduk bersembang sampai tercicir ic cikliss tepi meja dia.. nasib masa masuk kan baki duit cikliss alert pasal ic kang tak pasal tak boleh balik johor sebab biasa check-in flight kan kena tunjuk ic kan.. haishhhh geram betul.. 


laluan masa train nak mendaki Bukit Bendera digalakkan korang duduk la kat depan sebab seronok tengok pemandangan seluas alam.. masa turun pulak terbalik la.. kena duduk belah bawah pulak biar tak mabuk.. 



masa cikliss pergi ni tengah musim jerebu di penang.. pakai kamera tu pon tak nampak apa.. kabus awan je.. so pusing la cari port bergambar lain.. ada sebahagian tempat kena bayar rm10.00 untuk bergambar tapi cikliss amik port yang lawa tapi free.. hikhik


siap naik dekat masjid atas lagi tau.. sebelah nya kuil ada jual aiskrim so pekena 1x sebab haus betol naik 40 anak tangga.. 


dekat sini jelah cikliss beli gambar rm15.00 tapi kuajo punya orang tu.. baru nak posing dengan burung-burung dekat situ, dia dah snap lepastu time nak cuci kita nak pilih-pilih la gambar mana yang lawa kan.. dia main print je.. sudahnya dapat gambar hilang tulisan atas kaler merah tu.. choiiiiii

** lokasi kedua : Nasi Kandar Deen's Maju


ngam la sampai sini lagi 10 min pukul 2.30 so beratur pon tak lama.. jangan risau untuk parking sebab depan deen maju ada parking yang disediakan cuma tersorok sikit la.. siap air rm28.00

macam la kat johor takde air ikat tepi hekhekhekhek.. 

** lokasi ketiga : Chew Jetty


takde ape pon kat sini.. jalan-jalan kiri kanan ada perumahan atas laut.. ada jugak jual cenderahati diorang jual.. 

** lokasi keempat : KOMTAR



sebab parking kat kawasan sini so kita jalan-jalan kejap nak tengok apa ada dalam tu.. rupanya ada banyak aktiviti dalam ni.. cuma kena ada modal jelah sebab masuk kena bayar.. bergambar dengan replika transformer ni je yang free.. hahahah.. 

ada taman dinasour / sky park / panjat dinding dan banyak lagi..

** lokasi kelima : Jeruk Madu Pak Ali


macam kena saka masuk kedai ni hahahhaa.. suami pulak duduk dalam kereta jek, kemahin cikliss ambil-ambil masuk bakul nahhhh ko bayar semua rm130.80 **TepukDahi.. 

beli jeruk / asam manis masin / kuah rojak / pes kuew tiow 

** lokasi keenam : Ais Tingkap


bersebelahan dengan jeruk pak ali.. penat-penat boleh minum es cendol jagung dengan air sarbat.. murah je 2 air ni rm6.20.. ada jugak air lain..

** lokasi ketujuh : Pasar Chowrasta


pasar ni pon bersebelahan jugak cuma terpisah bangunan.. dekat sini ole-ole macam keychain / bag / baju love penang murah-murah.. cikliss beli ole-ole semua dekat sini.. total habis rm87.00

** lokasi kelapan : Mee Sotong Hameed Special


sebelum sampai parking dia cikliss lepak kejap dekat tepi jeti dia tengok orang mancing.. seronok betol masa tu angin sepoi-sepoi ombak pon tak kuat.. dapat jugak diorang ikan seko dua.. 

masa memula google tempat ni 2x cikliss pusing sebab laluan masuk dia tutup.. kena lalu jalan lain.. tu yang terpesong ke jeti tu.. 

mee sotong dia memang power kuah pekat.. rojak dia pon sedap.. tapi sedap jugak la suami cikliss masak.. hikhik.. siap minum abc dengan air kelapa total rm22.50 tunaiiiii **macam mas kawen johor pulak.. 

SETTLE JALAN-JALAN!!

walaupon keluar lambat dapat jugak pergi 8 tempat dalam masa sehari sebab esok nak balik dah.. BAJET kannnnnn.. cikliss tak pergi lorong art tu tau sebab suami tak suka.. tak jauh pon dari chew jetty..


sampai hotel mandi solat semua terus kemas bag.. lepastu kita sambung makan malam pulak dekat area hotel.. memang aim hari last nak makan western kat sini..


harga dia boleh tahan murah jugak dengan portion banyak.. cikliss makan tak abis kasi suami abiskan.. total dengan air rm51.00

========================================================================

Hari ketiga 19/09/19


pukul 5 pagi bangun siap-siap mandi, pukul 6 dah terpacak dekat airport.. park kereta siap-siap wasap owner kereta dekat mana, kunci dekat mana.. siapppp terus la nak check in, terpaksa patah balik semula sebab hp suami pulak tinggal.. hah pergi la sorang sana cikliss nak settle pass boarding sebab flight delayed.. pagi-pagi ni lemau sikit tu yang kemamooo..


alhamdulillah selamat mendarat.. parking kereta dekat basement sekali nak punch keluar tak lepas.. dalam ada baki rm50.00 lagi rasanya.. terpaksa masuk dalam gurdian top up rm200.00 sebab malas nak jalan lagi kalau tak cukup baki.. hah ko 3hari parking total rm110.00 terus mengucap suami.. serik la tu cikliss kata parking sini mahal.. 


sebab duit dah kena cekik bayar parking mahal so balik takyah lalu tol kahkahkah.. dapat la makan nasi lemak dengan roti canai dekat jalan skudai..

jumlah duit hangus percutian bajet ke pulau pinang ni lepas tulis dekat diari semuanya rm872.60.. itu duit cikliss.. duit suami pulak rm266.20.. jadiknya kos keseluruhan suami isteri rm1138.80 untuk 2 orang siapppppp..