tabung

Isnin, 21 Mei 2018

Celup Jari Telunjuk PRU14

assalamualaikum.. salam sejahtera


👆👆 jari yang ada tanduk tu jari cikliss.. comot sangat.. 👆👆

alhamdulillah.. setelah penat lelah menahan tidur mengadap keputusan PRU14 akhirnya malaysia bertukar ke barisan baru.. bukan barisan nasional tapi barisan pakatan harapan.. ini yang anak muda mahu.. 

walaupon pada usia 93tahun Tun M boleh dikatakan waktu rehat beliau.. tapi sebab nak tukar kepada pemerintahan baru.. Tun M kena ambil alih jadi Perdana Menteri semula.. untuk stabilkan ekonomi malaysia yang semakin teruk.. hutang bilion sampai susah nak sebut..

bak kata anak azizah.. " sampai terkedu dan tak boleh meluah" macam mana RM boleh pakai duit rakyat untuk kepentingan diri sendiri.. kemewahan diri sendiri..


ya allah rindu terus dekat sekolah ni.. darjah 4 hingga 6 cikliss punya kelas yang tiang biru tu. lepastu duduk tepi tingkap sebab kelas tepi jalan besar.. best dapat angin cuma bising sikit la motor preng preng..

ni line 4.. panjang jugak sampai 1 jam berdiri.. pergi pukul 10.15 pagi balik pukul 11.50 pagi.. ni baru namanya cabaran mengundi kan.. 👀👀

suami pulak mengundi dekat sekolah kebangsaan sening.. lepas cikliss balik suami pulak pergi.. ingatkan sejam jugak rupanya 10 min jek.. huhuhu x best langsung.. 👅👅


balik dari mengundi terus mintak izin suami pergi ngeteh jap.. sebab suami petang tu nak bukak kedai so cikliss mogok balik ngeteh lambat.. 

mana tak lambat.. pukul 12.30 sampai.. pukul 2.30 baru dapat es kepal.. sampai ibu beli goreng pisang dengan air dekat kedai lain.. ada kawan yang datang lambat siap bawak air sirap dari rumah.. punya la penangan orang balik mengundi.. nasib la raya kedai ni tutup.. kalau tak entah pukul berapa baru dapat es kepal.. hashtag SemuakanKenangan..



memasing tak bawak anak.. boleh la huha huha bergembira.. tapi lepas dapat es kepal yang datang awal mintak izin balik la.. anak memasing meragam kat rumah.. semua pass baton dekat suami.. hehehe

semoga group1985 ni bertambah ukhwah silaturrahim.. muahhhh ❤❤
jumpa lagi reunion raya pulak.. 

Khamis, 17 Mei 2018

Nikmatnya Sahur... Tido !!

assalamualaikum.. salam sejahtera

alhamdulillah bertemu lagi kita di bulan mulia Ramadhan al kareem..

tahun ke 2 puasa bersama suami tersayang.. tapi sahur sorang-sorang.. eh 😂😂
sebab tahun ni rasa nak tidur lebih sikit.. suami pulak jenis bangun sahur dengan rokok dia jek.. so dari bazir masa cikliss baik sambung tidur jek.. hahahaha



tahun ni 1st suami joined bazar ramadhan dekat depan bomba bandar penawar.. memang niat sejak mula niaga nak join bazar ramadhan.. alhamdulillah tahun ni tercapai sebab kedai lama dah pasang pekerja.. so bazar,suami dengan cikliss yang handle.. allah cuaknya rasa nak layan customer kesayangan.. lama tak tolong suami duduk depan.. selalu potong lemak satey je dekat rumah..

feel niaga live ni yang bestnya dapat face to face dengan customer.. lepastu kalau customer yang repeat order cikliss tanya.. macam mana satey?? okey ke atau ada yang kurang?? sebab customer yang repeat order ni insyaallah alise cam.. ❤❤

waktu tidur dengan jadual masa puasa ni berubah terus.. sampai baju pon hantar ke dobi.. (seumur hidup tak pernah pergi dobi)☺☺ mujur adik kerja dobi.. lepas hantar tinggal je.. upah sikit..

 
muka kesian kena kerja harini 


waktu kerja pulak masuk jam 8 balik jam 5..setengah jam awal dari waktu kerja biasa (8.30 - 5.30). minta izin dengan boss sebab nak tolong suami dekat bazar.. alhamdulillah dipermudahkan..

harini balik bazar tak tau pukul berapa.. tak tau lagi keadaan nak buka puasa macam mana/kat mana.. macam tahun lepas kedai tutup pukul 7 terus buka puasa rumah abah.. lepas isyak balik,, taraweh dekat rumah.. tahun ni kena tengok 1st day dekat bazar macam mana.. habis cepat balik la cepat..

sambung lagi malam potong lemak satey ntah pukul berapa siap.. biasa ambil masa 2 jam dapat la 6 plastik besar bole cover untuk stok 2 hari..

tido?? hah maybe pukul 1.. kompom rabak biji 👀.. sebabtu malas bangun sahur.. 👅👅

siap bawak bantal pelok tutup muka

tadi masa rehat 1 jam pon kawan cakap cikliss tido sampai dengkur.. HaHaHa.. penat la.. tengok esok camne.. xsabar tunggu sabtu ahad.. rilek sikit..


Ahad, 29 April 2018

#aliseDahKahwin.. alhamdulillah genap setahun

assalamualaikum.. salam sejahtera

hehehehee.. malu pulak nak cerita sebab lama sangat pending.. tapi sebenarnya hati sedih sangat sebab gambar kahwin semua dalam iphone.. tak sempat transfer lagi semua gambar.. harap gambar dari OP jelah.. itu pon nama pengantin lelaki sepatutnya Shahril tapi tukar jadi Shahrul.. apakah??

iphone hilang jatuh dalam longkang agaknya sebab memang ajaib gila camna boleh sampai sekarang hilang jejak.. OFFLINE..


Setahun perkahwinan jangan di sangka manis hari-hari bulan madu.. takde maknanya ya.. suami pulak jenis panas baran dari start kenal.. tapi bukan lah sejenis lelaki yang naik tangan.. cuma sekali marah kata-kata dia boleh buat sampai alise rasa sentap sepanjang hari.. biasa la perempuan.. kalau boleh nak kena cakap lembut-lembut sopan santun gitu..

sekarang kalau tahu dia marah.. diam jelah.. dia tahu dia salah pandai la dia mulakan sembang.. alise tak koser nak bercakap.. tapi pastikan kerja rumah settle dari depan sampai belakang.. jangan tangguh.. sebab kadang tebiat suami ni.. marah pasal hal lain.. tapi nanti hal yang takde kena mengena pon terbabit sekali.. 👊👊


28/04/2017 - 28/04/2018
Semoga kita kekal berkasih sayang ye yunk.. lebleb❤❤❤

sempat juga lah potong kek anniversary dekat majlis orang.. simple suprise from cikliss.. nak harap suami kasi suprise memang xla.. janji dia bagi nafkah cukup / tak malas kerja pon dah syukur.. aamin