tabung

Khamis, 29 Mac 2018

Geng1985 Buat Reunion

assalamualaikum.. salam sejahtera


hampir 16tahun tinggal sekolah.. kertuuuu nya rasa.. umur pon dah jangkau 33tahun tahun ni. semoga diberi kesihatan yang baik.. dilimpahkan rezeki (wang ringit/anak/kasih sayang) aamin.

hasil kata sepakat dekat group maka terhasillah reunion #geng1985 di punggai teluk ramunia.. kumpul la kami beramai-ramai.. nak kata konvoi pon x jugak.. 😆😆


siap tempah baju rm25

cabutan hadiah pon ada tau.. making from me.. sampai kena maki sebab letak tape besar sangat.. makan masa nak buka.. hahahahahaha supriseeeeee..


sebelom memulakan aktiviti kasi panaskan badan dahulu.. ngam la memang ramai atlit masa sekolah.. memang kena raging dulu.. 

alise x main pon aktiviti sebab ada kawan sorang tu tak kasi join sebab dia ingat alise ni mengandung (habis kecoh dekat group sebelah).. insyaallah kalau diberi izin untuk mengandung.. doakan ye.. aamin..



ada juga cabutan bertuah.. tapi no alise tak bertuah pulak hari tu.. takde ong.. maybe sebab alise yang balut hadiah tu semua kan.. 👀👀



sebelum bersurai , siap makan / tapau semua makanan tak habis.. jenis potluck kan.. banyak makanan lebih.. ambil gambar lepastu marilah pulang kepangkuan suami.. ❤❤ hahaha

Isnin, 26 Mac 2018

TravelLakiBini Ke Lombok - Kos 3H2M Serta Tips Ke Lombok

assalamualaikum.. salam sejahtera

Bermula lah travelog #travellakibini ke #thisislombok 
selama 3hari 2malam. ðŸ˜†





Baki duit ❤

## Tiket KL-LOMBOK RM675.16/luggage 25kg (setahun yg lalu)
## add on JB-KL RM353.44 
** return
** pergi flight awal.. Balik flight lambat  (ada delay)
👍

1. Hotel city mataram IDR 521.000
2. Supir, transport termasuk tiket speedboat ke gili IDR 2.250.000

Day 1
** Aktiviti bebas ke Dusun Sade/ Kuta Beach/ Tanjung Aan
** Lunch/ dinner IDR 206.500
** Sim IDR 75.000
** Others/makan IDR 357.451



Day 2** Snorkeling IDR 250.000
** Lunch/ dinner/ mcd IDR 558.000
** Others/cenderahati IDR 682.500


Day 3
** Others/makan/cenderahati IDR 130.000

TOTAL IDR 5.030.451 = RM 1500.00
Masih ada baki duit lagi..
Tukaran 10/09/17 = RM3.
44

TIPS
** Hotel disekitar kota mataram adalah lebih murah. Boleh search di trivago.com. 


** Pastikan anda tidak menegur @ memegang barangan penjual di tepi² jalan. pasti akan mengikut anda sampai ke akhirnya anda membeli barang tersebut. 


** segala keperluan berus gigi, sabun, shampoo, iron, universal travel semua sudah disediakan di hotel (jika anda book di hotel city mataram). tak perlu bawa dari rumah.


** sim jangan beli di airport.. beli di luar lebih murah min 7gb dengan harga IDR75.000


** untuk makan. jangan beli untuk "cuba".. sebab citarasa kan lain2.. nasi ayam teliwang/ pelecing kangkung sangat rekemen.. sedapppppp


** untuk ke gili disarankan ambil speedboat sahaja..7minit sampai walaupon mahal tapi berbaloi.. boat biasa murah tapi 1 jam sampai.. 2 2 xde lifejacket.. huhuhu ombak sgt kuat..

jika perlukan supir contact no dibawah

** Supir agong 006285333036363
** Supir asriel 00628175799001
** Speedboat 006287864541743



Rabu, 21 Mac 2018

Dah Daftar Iklan AdSense??

assalamualaikum.. salam sejahtera

tadi saja je buka blog lepas update 1 entry..  lepastu iklan Adsense pop up.. saja je nak suruh i curang dengan nuffnang.. bhaahahaha..

iklan nuffnang hidup segan nak keluar dekat blog.. camna la duit nak membiak 👊👊 asyik la belas-belas ringgit je.. sebab entry pon bukan selalu hado ye dak.. ku sedar diri 👀👀






ikut sahaja cara-cara untuk daftar.. senang je lepastu dah boleh masukkan dekat setting blog.. mana tahu tahun depan cukup untuk melancong kan.. sapa tahu.. 😅😅