tabung

Rabu, 17 Februari 2016

Rindu Lagi

assalamualaikum.. salam sejahtera

17/02/2016 - 15.40PM

Masa warded,, nurse dah pesan suruh mak puasa..
Esok nak kena check doktor..
Nurse bg air cucuk dekat tangan jek..
Tu pon dah masuk 2 botol..


Lagi 4 jam nak check doktor..
Mak mintak nak minom air..
Sikit- sikit sedut..
Makin lama habis sebotol kecil..
Topup lagi sebotol letak sisi..


Bergerak kiri & kanan..
X selesa..
Sendal bantal kecik belakang kepala..
X selesa..
Letak tuala basah dekat dahi..
Ok senyum sikit..
Pastu mintak salinkan baju hijau.. (baju hospital)
Siap pakej mandi dengan buang hajat.. ** buat muka comel

Subuh..

Senyap2 mak sedut air lagi masa aku nak solat subuh.. (sebab dah penuhkan air 1botol)..
Katanya haus sangat..
Tapi bibir tak kering macam selalu..

Jahatnya aku biarkan mak kehausan..
Tu belom mak mintak tolong bacakan yassin..
Aku bg alasan hp bateri flat..
Yassin xde dekat tangan..

allahu akbar

Macam2 tanda mak tunjuk saat hujung usia..
Tapi sapa kita yang tahu saat bila ajal menjemput.. ??
saat akhirnya saya yang tida disisi.. 


alfatihah
almarhumah Bahriyah bt hj abdullah 
# 71 hari


Hipster ~ Budak Kampung Cafe

assalamualaikum.. salam sejahtera



cafe ni berkonsepkan hipster yang sekarang trade-in sangat kan.. terletak dekat kampung alise yang sebelom ini hanya kedai runcit sahaja tapi di perelok menjadi cafe.. good job.. siap ade photo booth lagi nak selfie.. 


harga makanan masih murah tapi ade bebarapa makanan tak sesuai dengan harga.. dan kebanyakan makanan berkonsepkan kampung..


1. lasagna..
yang ni alise cakap tak sesuai dengan harga.. dalam gambar nampak besar tapi hakikatnya lebih besar tapak tangan alise dari portion makanan tu.. harga rm11.00.. dari segi rasa memang kena makan panas sebab cheese dalam tu meleleh sikit.. lau dah sejuk macam muak.. alahhhhh nak makan sejuk camne.. portion kecik kan.. ngap 5/6 suap abis dah.. 

2. takoyaki black paper..
yang ni rasanya bole tahan.. sebab kuah dia balance la rasa dengan black paper tu cuma isi dalamnya kurang.. 5 ketol rm5.00

3. air botol..
dulu masa arwah pakcik masih hidup kalau datang rumah dia time raya memang air ni jadi rebutan.. siap bole main ceper lawan ngan anak dy.. tapi paling suka air soda jelah.. tak pon oren.. tapi masa ni jiran alise order air pisang.. wahhhhhh lagi sedap air dia.. siyes tak penah tau ade flavour ni.. rm2.50

Selasa, 16 Februari 2016

RICHWISE Dinner 2016

assalamualaikum.. salam sejahtera

rasanya sejak 3 ke 4 tahun lepas dah takde dah dinner company tempat alise keje ni.. last makan-makan besar macam ni masa anak boss kawen tahun lepas..

pastu yang sedih sikit tahun ni bonus sama macam tahun lepas.. tak ikot basic 2015 dah.. lari jugak la bajet.. hmmmm.. sejak bapak dah lepaskan tanggungjawab ke anak.. semua pon ubah..

opismate factory bandar penawar..

ramai tak kenal alise masa ni sebab alise pakai spek.. almaklum rabun dah semakin tinggi.. kalau dalam opis tak pakai pon sebab bukan jumpa org pon.. cuma kalau buat keje semua word alise pakai size 120%.. besar sikit tulisan..  



menu macam biasa ade lebih kurang 8 hingga  10 jenis makanan tapi yang sempat snap gambar hanya ini sahaja sebab terpaling sedap.. hahahaha

1. gambar yang belah kiri tak tau nama.. yang selalu cina buat gaul tarik gaul tarik tu.. 
2. ikan bawal steam
3. shark fin soup
4. kerabu mangga/abelon
5. itik panggang
6. lobster goreng kari
7. sayur kekacang
8. puding keladi