tabung

Jumaat, 20 Oktober 2017

Nimoon Genting Highland

assalamualaikum.. salam sejahtera

Terobek, 1 mei 2017

2 hari lepas majlis kawin, last minute suami tanya nak pergi mana.. padahal masa buat passport tu dia cakap nak pergi thailand.. (suka bagi harapan).. so decided jalan dalam malaysia je sebab suami cuak kucing dia semua mati kebuluran sebab takde sape bagi makan.. tu pon minta tolong anak suadara bagi makan 2 kali sehari.. siap ayam goreng hokey.. gemuk semua kucing dia..


 memula niat nak g cameron.. gerak pagi isnin siap tinted dengan service kereta (suka buat kerja last minute) lepas tu menyasar tukar plan.. sebab takut naik cameron malam sangat so kensel la plan pertama.. :(
jammed ya hammat nak masuk melaka.. sebab?? sebab cuti 1mei.. jumpa eksiden 2 tempat.. risau jugak ni kol 7 baru sampai melaka..


so tukar arah waze ke genting terus.. niat baik allah permudahkan.. dapat bilik hotel rm80/nite.. tapi nak sambung untuk malam kedua kena tambah rm40.. so 3hari 2 malam dekat genting rm100.. murah bukan??
sila cari Forst World Hotel..


tak jalan mana pon sebab genting tengah renovation masa tu.. pusing-pusing kejap lepastu naik kabel car lepas tu turun bukit sikit kita pergi ke bukit tinggi pulak.. tu pon just ambil gambar.. wallpaper cun kan?? hakhakhak takde buat aktiviti sangat pon.. just panaskan badan opppsss.

Khamis, 19 Oktober 2017

Sebab Pilih Dia

assalamualaikum.. salam sejahtera

terus ke tajuk jelah.. sebab memang nak simpan memori dekat sini.. :)

perkenalan ni sebenarnya hasil kenen-kenen dari kawan yang merangkap jiran kepada suami.. tak tau pulak jodoh ni berpanjangan sampai ke majlis walimatulurus..

niat utama pilih suami,

** sebab rumah dekat
belom habis gear 4 dah sampai rumah abah - mertua. hanya pisah felda jek.. tapi masih sekampung.. :) jalan tegak 200m belok kiri.. hahaha sangat sekejap..

** senang balik kampung
tah yah bergaduh nak balik rumah mana dulu.. tapi suami dah ngelat 2x sejak 6 bulan kawin ni.(raya puasa & raya haji). hahaha.. tau la duduk rumah pusaka arwah abah dia.. terus dia xnak tido umah mertua.. kasi can akak abang balik jauh.. bole rest kat bilik tenang-tenang.. alasaaaannn sangat.. dah tak dapat sembang sampai pukul 3 ke 4 pagi dengan akak.. nak jumpa dah lah susah.. hmmmm

** bila-bila masa bole jenguk orang tua
alise hanya tinggal abah sahaja.. arwah mak dah 2 tahun meninggal.. mertua pulak baru meninggal 3 bulan sebelum kami kahwin.. (hari ke 100 kami diijabkabulkan). abah mertua cerai dengan mak sejak suami umur 5 tahun.. so sekarang kami duduk rumah pusaka arwah abah mertua je.. jaga peninggalan arwah..

abah alise pulak duduk dengan  cucu lelaki.. bole la jaga sikit-sikit.. selalu alise masak lebih.. so bole bagi abah lauk.. kadang hujung minggu tapau je makan rumah abah..hilangkan sunyi abah tu.. duduk berdua mana nak masak sgt kan..

dan yang paling best adalah rumah kami berbelakangkan kawasan perkuburan.. takut?? x pon.. malah jadikan alise lagi kuat semangat.. bila-bila masa bole jenguk kubur arwah mak dengan arwah abah mertua.. jadikan kesedaran bila hidup sorang.. bole dengar imam baca talkin.. allahu,




Rabu, 18 Oktober 2017

Satu Entry

assalamualaikum.. salam sejahtera

2017 tanpa ada 1 entry pon. banyak kenangan nak coret tapi masa dah takde sejak berkawin ni. blushing :)

alhamdulillah dah masuk 6 bulan perkahwinan ini.. masih mood honeymoon lagi sebab belom ada tanda muntah @ loya. baru tahu rasa camne sedih org lain gendong anak kecik ke hulu hilir,, gomol pipi,, tapi alise masih belom dapat rasa semua tu.. doakan alise cepat dapat zuriat sebab faktor usia  pon dah lebih 30tahun..

bila orang tanya,, merancang ke?? hanya mampu senyum sambil doa dalam hati.. "mungkin selepas ini rezeki zuriat untuk alise pulak aamin"

sape je yang kawin xnak anak kan.. kan anak penguat kasih sayang.. laki pulak pencinta budak kecik.. harap main anak kucing kembo tu jelah bila pulang dari kerja..

jenis kucing tu pula melesek je dekat kaki.. terpijak baru tau.. hmmm..