tabung

Rabu, 21 Januari 2015

Segmen ~ Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Segmen ringkas untuk mencari 15 blog untuk disenaraikan dalam bloglist Truly Love. 

Syarat Penyertaan:

1. Follow blog Maria Firdz
2. Follow +Maria Firdz 
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015"
4. Copy coding di bawah dan pastekan di ruang HTML new post.


5. Publishkan entry dan tinggalkan URL penyertaan di ruangan komen entry ini sahaja.

Segmen bermula 15 Januari 2015 hingga 30 Januari 2015.
Kesemua pemenang akan dipilih melalui random.org.

Jom sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Terima kasih atas sokongan semua... 

Happy blogging (^_^)

Selasa, 20 Januari 2015

Adik Pulak Belanja Pizza

assalamualaikum.. salam sejahtera


hari ke 2 kat kampung tu.. pagi-pagi akak dah gerak cepat suruh mandi.. haishhhh.. baru nak hirup udara segar kat kampung.. tengok ikan-ikan keli dekat kolam.. dah kena hantar akak pulak kat tangkak nak cabut gigi.. nasib johor ni ahad klinik buka.. 

yang si kecik ni pantang ibu hilang depan mata.. menangis saja.. padahal sebelum tu happy jek suap-suap bubur.. nampak senyum je kan.. lepas tu cranky sampai mintak nyawa.. hmmmm


alise dengan si tukang belanja pizza.. belakang tu abah alise.. mengantuk saja.. mcm drive jek.. 


beli 2 je pizza.. large kiri dengan regular kanan.. sebab mak tak makan ayam.. so alise order pizza sayur dengan daging jek.. sorang 2 keping.. puassss

ikotkan alise nak order dominos tapi lambat pulak kedai dominos ni bukak dekat tangkak.. 



harga.. rm26.50 termasuk tax rm1.50.. order yang promosi jek.. berbaloi

Isnin, 19 Januari 2015

Balik Kampung Sambut Hari Jadi

assalamualaikum.. salam sejahtera

* kejadian 2 minggu lepas


saper kampung dekat muar/tangkak/sungai mati/bukit gambir meh senggol bahu sikit.. high 5 skali.. hahaha

senang betul sekarang nak balik kampung rumah kakak ni.. terus je dari highway desaru sampai highway muar ni.. 3 jam perjalanan.. dah tak payah nak turun tol pagoh lagi dah.. dari pagoh nak ke rumah akak je dah sejam perjalanan.. so amik jalan pantas kita turun je highway baru ni.. 10min dah sampai.. tol desaru rm11.20 + tol kulai (amik adik) rm1.40 + tol muar rm18 = rm30.60.. jimat masa jimat tenaga.. 


sebenarnya tak rancang pon nak beli kek semua ni.. kebetulan pagi sebelum gerak tu akak yang kat sabah wish la happy birthday kat group family.. so takkan alise nak tangan kosong balik kampung kan.. kang ada anak sedara tuntut..

sampai sana pukol 7pm.. nasib kedai kek bukak lagi.. harga terpamer rm26.. sekali bayar kena rm35.. takkan tulis nama pon sampai kena cas?? pastu lilin dapat 2 batang jek.. tulisan buruk pulak tu.. memang blacklist la kedai tu lain kali.. huh



si adik yang happy.. akak nya biasa-biasa jek.. rupanya ibu dia dah buat cupcake coklat dah.. nasib habis jugak kek ni.. lau tak membazir dah kan..

happy birthday nurnisa nadhirah bt ismail 

semoga dimurahkan rezeki,, tetap iman,, dengar cakap ibu ayah.. belajar rajin-rajin tau.. 
pandai jaga adik & rajin tolong ibu.. awak tu anak dara sorang ingat tu.. ( nanti nak tunjuk kat dia post ni )