tabung

Rabu, 18 Mei 2016

Restoran Kari Kambing 40Hari Batu Pahat

assalamualaikum.. salam sejahtera

jumaat lepas adik yang bongsu ajak balik kampung semata nak makan nasi arab ni.. puhhhh tak jauh pulak aek dy nak ternak lemak.. kemahen sampai ke batu pahat sana..

balik kampung sabtu lepas dy balik kerja.. gerak kol 6 kompom sampai kampung kol 9.. dah la malam tu JDT final.. nasib la dapat tengok kat parit sulong sana.. singgah kejap dekat kedai makan tepi2 jalan tu sebelom nak kerumah sepupu..

lau balik ngan abah ni memang banyak tempat persinggahan.. semua rumah adik beradik wajib singgah kejap.. semata nak hantar buah KELUIH (sapa jawa mesti tahu).. nasib la rumah memasing selang 2/3 rumah jek.. last nya pukul 11.30 baru sampai rumah akak dekat pagoh.. time JDT amik piala tu.. hmmmm


nasib la ade 3 kaunter berasingan kat sini & servis adalah terbaik.. nasi disukat berapa gram setiap hidangan tetapi lauk adalah banyak.. puas makan.. hehehe

pakai dulang rm45

pakai pinggan rm12

tapau rm12

air pon disediakan secara FOC pakai jag..

tetapi tempat adelah terhad.. sape cepat dia dapat.. tapi makan bersila sangat best.. pastu makan pakai tangan.. pastu kaki simpuh 1.. (sunah nabi)


Rabu, 17 Februari 2016

Rindu Lagi

assalamualaikum.. salam sejahtera

17/02/2016 - 15.40PM

Masa warded,, nurse dah pesan suruh mak puasa..
Esok nak kena check doktor..
Nurse bg air cucuk dekat tangan jek..
Tu pon dah masuk 2 botol..


Lagi 4 jam nak check doktor..
Mak mintak nak minom air..
Sikit- sikit sedut..
Makin lama habis sebotol kecil..
Topup lagi sebotol letak sisi..


Bergerak kiri & kanan..
X selesa..
Sendal bantal kecik belakang kepala..
X selesa..
Letak tuala basah dekat dahi..
Ok senyum sikit..
Pastu mintak salinkan baju hijau.. (baju hospital)
Siap pakej mandi dengan buang hajat.. ** buat muka comel

Subuh..

Senyap2 mak sedut air lagi masa aku nak solat subuh.. (sebab dah penuhkan air 1botol)..
Katanya haus sangat..
Tapi bibir tak kering macam selalu..

Jahatnya aku biarkan mak kehausan..
Tu belom mak mintak tolong bacakan yassin..
Aku bg alasan hp bateri flat..
Yassin xde dekat tangan..

allahu akbar

Macam2 tanda mak tunjuk saat hujung usia..
Tapi sapa kita yang tahu saat bila ajal menjemput.. ??
saat akhirnya saya yang tida disisi.. 


alfatihah
almarhumah Bahriyah bt hj abdullah 
# 71 hari


Hipster ~ Budak Kampung Cafe

assalamualaikum.. salam sejahtera



cafe ni berkonsepkan hipster yang sekarang trade-in sangat kan.. terletak dekat kampung alise yang sebelom ini hanya kedai runcit sahaja tapi di perelok menjadi cafe.. good job.. siap ade photo booth lagi nak selfie.. 


harga makanan masih murah tapi ade bebarapa makanan tak sesuai dengan harga.. dan kebanyakan makanan berkonsepkan kampung..


1. lasagna..
yang ni alise cakap tak sesuai dengan harga.. dalam gambar nampak besar tapi hakikatnya lebih besar tapak tangan alise dari portion makanan tu.. harga rm11.00.. dari segi rasa memang kena makan panas sebab cheese dalam tu meleleh sikit.. lau dah sejuk macam muak.. alahhhhh nak makan sejuk camne.. portion kecik kan.. ngap 5/6 suap abis dah.. 

2. takoyaki black paper..
yang ni rasanya bole tahan.. sebab kuah dia balance la rasa dengan black paper tu cuma isi dalamnya kurang.. 5 ketol rm5.00

3. air botol..
dulu masa arwah pakcik masih hidup kalau datang rumah dia time raya memang air ni jadi rebutan.. siap bole main ceper lawan ngan anak dy.. tapi paling suka air soda jelah.. tak pon oren.. tapi masa ni jiran alise order air pisang.. wahhhhhh lagi sedap air dia.. siyes tak penah tau ade flavour ni.. rm2.50