tabung

Jumaat, 24 April 2015

Fasa Diet Atkins

assalamualaikum.. salam sejahtera

bukan senang nak kurus dan bukan susah nak gemuk balik ye.. kena ingat.. tu yang kena maintain jaga makan.. macam alise suka sangat kuih2.. tapi nak camna lutut selalu sakit.. nampak sangat kaki dah tak mampu nak tahan berat badan..


fasa 1 yang paling struggle kena jaga.. 2 minggu clean diet dah bole nampak hasil yang ketara.. memang betul-betul clean.. 

alise start senam masa hari ke 3.. senam 1 jam pon dah peluh.. rehat setiap 5/10 min.. dalam 2 minggu baju lama dh banyak yang boleh pakai.. best kan.. 


fasa 2 dah bole makan kekacang n berries.. berat masatu 65kg tak silap.. sebab statik alise tukar corak makan sikit.. kena pulak masatu tak tahan dengan coklat & kebetulan kawan baru balik langkawi.. dah TERmakan coklat daim.. dalam tu kan ade kekacang.. hehehe
 

fasa 3 dah bole makan buah.. tapi alise belom tukar fasa lagi.. masih meneruskan fasa 1 @ 2.. sebab banyak kelaut dari clean diet.. 


fasa 4.. lama lagi nak sampai ketahap ini.. doakan alise cepat kurus k..


Khamis, 23 April 2015

SabtuDate

assalamualaikum.. salam sejahtera


banyak2 kawan masa sekolah menengah dulu.. yang ni lah yang terpaling rapat sampai sekarang.. jumpa pon selalu.. tiap kali raya pon jumpa.. ni lah yang paling banyak simpan rahsia alise & setakat ni masih boleh percaya.. hahaha

banyak kali jugak eksiden dengan dia naik motor.. nak cerita banyak sangat la kenangan kami/aktiviti masa sek.. ada dia adelah alise.. nasib size badan kami tak sama.. hmmm



hari sabtu pukul 3.30 set masa nak jumpa dekat kedai ABC.. (sebenarnya alise teringin nak makan ABC dekat kg melayu.. tapi aritu pergi cari tak jumpa kedai.. rupanya kedai dah pindah.. kecewa).. tu yang ajak kawan pergi lepak makan ABC.. borak2 kena la ada makanan sampingan kan.. ni pon bulat mata nak habiskan.. memasing diet..


penat borak kawan ajak check mata percuma dekat wisma sening.. bagus jugak.. alise pon rasa power dah bertambah.. tapi alise tak pakai cermin mata pon.. rasa rimas dekat mata.. tapi bila dah ramai kawan tegur cakap alise sombong dekat luar.. rasa geram jugak.. dah memang tak nampak kan.. camne la nak senyum.. 

sekali check hah rabun kiri kanan 250.. silau 0.. patut bawak kete waktu malam rilek n chill.. rupanya mata i clear silau.. good



dah tinggi rabun baru la apply buat cermin mata.. deposit rm100.. bingkai bonia rm199.. cermin pulak alise amik yang bole tukar kaler ikot cuaca tu rm280.. total rm479.. kenyit-kenyit mata sikit dapat less lagi rm450.. sangat murah ye.. 

agak-agak mane yang cun??? 

Rabu, 22 April 2015

Suprise!!!!!

assalamualaikum.. salam sejahtera


sape pengamal diet atkins memang suka kan kalau turun berat badan.. lagi yang banyak kilo boleh turun termasuk alise sendiri.. sampai tak percaya kemana lemak-lemak tu semua hilang.. *tapi pipi still gemuk*



baju merah penghujung 2014 berat hampir 80kg.. Oh myyyyy sangat.. pipi pon tersembul keluar..

yang tengah tu rasanya baru-baru mula balik induction.. berat 75kg..

n yang gambar last adalah 2 minggu lepas berat mencapai 62/63kg..

*start raya cina sampai



sekarang nak pecahkan angka 60kg tu nak capai berat ideal 58kg sebab alise tinggi 163cm.. tapi lately macam mengidam nak makan manis terus.. mesti badan naik 3/4kg ni.. hmmmm susahnye nak kurus..

kadang penat sangat sampai senam pon selang seli jek.. nak jaga makan lagi susah.. minom pulak kena cukup.. serius penat.. hmmm kalau bole sebelum raya kena fit balik sebab nak melaram pakai kebaya.. hahaha terpesong terus niat..