tabung

Selasa, 24 Oktober 2017

Terima Kasih Pada Yang Memberi

assalamualaikum.. salam sejahtera



seminggu lepas kawin baru dapat bukak hadiah  ðŸŽðŸŽ Nasib takde Sape Yg pedajal bg jam loceng Tengs uolsss ðŸ˜ðŸ˜Terpaling sayang Yang Bagi oven ngan dapur.. Nak always ada makanan atas meja opis ke camne?? Haahhahaa

rezeki dapat dapur gas dari bff sebab suami pakai dapur tu buat masak kuah satey.. sangat berterima kasih.. pisau tu pon dah makan tuan.. terhiris jari masa potong lemak satey.. oven tu opismate bagi.. memang tahu alise suka baking.. tapi sebab tolong suami niaga satey, next next next nak buat kuih ke kek ke baru kasi keluar kotak lah ye.. space rumah mertua kecik jek..

paling banyak biasa la cawan kaca.. tu kita simpan buat stock untuk membalas kalau ada kawan yang kawin.. hehehe

Isnin, 23 Oktober 2017

Watermark Tu Penting Kan??

assalamualaikum.. salam sejahtera

sebenarnya watermark ni dapat sekali masa alise beli design blog dekat umie sue..
pm je kaler ape semua.. corak macam mane.. tak sampai 4jam kot dah siap.. tak sangka.. padahal income nuffnang baru bape sen.. x dapat cover design.. :p




tapi tu lah masalahnya.. update blog pon setahun sekali.. pastu entry janji update jek.. perangai sangat ni.. nak edit letak watermark pon pemalas.. kang orang curi pakai gambar.. menyesal.. pffftttt



Jumaat, 20 Oktober 2017

Nimoon Genting Highland

assalamualaikum.. salam sejahtera

Terobek, 1 mei 2017

2 hari lepas majlis kawin, last minute suami tanya nak pergi mana.. padahal masa buat passport tu dia cakap nak pergi thailand.. (suka bagi harapan).. so decided jalan dalam malaysia je sebab suami cuak kucing dia semua mati kebuluran sebab takde sape bagi makan.. tu pon minta tolong anak suadara bagi makan 2 kali sehari.. siap ayam goreng hokey.. gemuk semua kucing dia..


 memula niat nak g cameron.. gerak pagi isnin siap tinted dengan service kereta (suka buat kerja last minute) lepas tu menyasar tukar plan.. sebab takut naik cameron malam sangat so kensel la plan pertama.. :(
jammed ya hammat nak masuk melaka.. sebab?? sebab cuti 1mei.. jumpa eksiden 2 tempat.. risau jugak ni kol 7 baru sampai melaka..


so tukar arah waze ke genting terus.. niat baik allah permudahkan.. dapat bilik hotel rm80/nite.. tapi nak sambung untuk malam kedua kena tambah rm40.. so 3hari 2 malam dekat genting rm100.. murah bukan??
sila cari Forst World Hotel..


tak jalan mana pon sebab genting tengah renovation masa tu.. pusing-pusing kejap lepastu naik kabel car lepas tu turun bukit sikit kita pergi ke bukit tinggi pulak.. tu pon just ambil gambar.. wallpaper cun kan?? hakhakhak takde buat aktiviti sangat pon.. just panaskan badan opppsss.