tabung

Rabu, 23 April 2014

Dah Sarap?


sarap dekat opis jek.. milo + biskut kering.. harap bertahan sampai ke tengah ari.. kang lunch kite makan luar pulak.. dh la semalam pon xmakan.. *nak kurus camne kalau x makan kan.. ingat nak kurus xpayah makan la tu.. * caiiit

sebab air pon xde sampai esok.. malas nak cuci perkakas.. nasib bg notis.. nak betol kan paip utama katenye.. 



Selasa, 22 April 2014

Segmen ~ 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Kerepek Jejari Ketam

sori la korang.. masuk minggu ke 2 dok tayang resipi kan.. alah semua simple2 jek.. 2 bahan je pon..

bahan-bahan :
sepeket jejari ketam
minyak masak


sebenarnya lagi senang kalau jejari ketam ni tengah beku.. senang potong dari yang dah lembik2.. series ni.. 


hiris panjang - panjang macam ni.. nipis je tau.. 


masa korang nak masak tu.. api kena betul2 panas.. tapi jangan la sampai rentung plak masaknye.. agak2 dah perang warna dah bole angkat dah.. 

selamat mencuba