tabung

Khamis, 30 Oktober 2014

Cerita Pasal Duit & Bila Hati Berbicara

assalamualaikum.. salam sejahtera

semakin pemalas nampaknya nak menghapdet.. takda bahan la nak story.. maafkan la saya -__-..  alise tak kemana-mana pon.. so nak cerita diri sendiri tu macam tak berapa nak gembira jek.. haha.. padahal entry pon baca sendiri. ape ade hal kan.. 


semakin mengganas nampaknya nuffnang sekarang.. sangat baik hati.. em macam nak tarik perhatian blogger baru je suruh hapdet banyak2 entry.. tak kesahlah masuk 0.01 sen pon janji ade jugak wang masuk.. hah silalah bagi banyak lagi.. * tapi musykil mane pergi iklan nye semua.. asal buka blog takde pulak yang menari-nari.. hmmm "_"


ni bukan cek nuffnang.. alise belom cukup duit lagi dekat situ nak cashout.. takpe sabar.. 

ni sebenarnya cek dari takaful.. sebab?? hah saper buat insurans dekat takaful tabung haji mesti akan dapat cash back.. jangan buat atas agent @ dekat pos laju @ myeg.. tapi tak tahulah lagi murah dari buat dekat tabung haji ke @ lagi mahal?? sejak 3 tahun ni buat.. tiap tahun dapat cash back.. alhamdulillah

tapi tak la banyak sampai ratus-ratus.. ade la puluh-puluh ringgit jugak.. sape nak bagi kan.. dengan ekonomi sekarang.. duit pon dah macam air dah keluar.. pffftt.. 



tu lah malas kalau dah start layan cerita melayu akasia ni.. nak buat kerja rumah pon sambil jeling-jeling tv.. nak memasak pon potong sayur dekat meja depan tv.. parah sangat dah ni.. jadi marilah menghayati novel dulu.. tak puas pon takpe.. tapi jalan cerita dah tahu.. nasib ade lagi novel ni dalam simpanan alise.. selamat menonton episod 3.. bila hati berbicara.. :)

Sabtu, 25 Oktober 2014

2014 ~ Salam Maal Hijrah

assalamualaikum.. salam sejahtera


doa akhir tahun & doa awal tahun.. 

balik keje semalam alhamdulillah,, sempat baca & mengaji sama-sama dengan mak ayah akak & abang yang kebetulan balik.. diorang sampai pulak petang.. sempat la nak jemaah & mengaji bersama..  


alise ni beruntung sangat-sangat dapat ayah pandai masak.. walau memang ayah lagi kuat jalan sebenarnya.. asal balik keje je mesti hilang jalan dengan kawan.. alise kesian mak sebenarnya sorang-sorang kat rumah.. risau takde yang jaga.. nak pergi toilet sorang ke hape.. mak kan tak sihat.. * intro melalut *

sekali masak memang abah selalu masak banyak.. biasanya alise sengaja ngajuk.. macam masak nak buat kenduri jek.. padahal yang makan 3 orang.. beras masak setengah pot pon tak habis..

abah nak buat bubur asyura tapi daging lupa letak.. boleh?? padahal daging dah siap rebus.. tinggal potong kecik-kecik jek.. dah alang-alang daging pon takde.. maka bahan yang lain-lain pon tak payah letak.. buat bubur kosong letak daun sup dengan daun bawang je dah.. lagi sedap..


lawan dengan ikan merah masak asam boi.. ni semua pengaruh kuat astro rancangan masak-masak bersama chef ammar.. masak dari hari masak with iman.. amboiiii bukan main lain tagline.. 

2x alise tambah.. sebab bubur tu cair cikit.. terlebih letak santan.. tu yang nasi nya hancur cikit sebab nak bubur tu jadi pekat.. * eh ape cakap ni??? paham x?

Giveaway ~ Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

assalamualaikum.. salam sejahtera
As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .