tabung

Rabu, 24 September 2014

Rezeki

assalamualaikum.. salam sejahtera

ade orang murah rezeki kahwin awal
ade orang murah rezeki pekerjaan
ade orang murah rezeki anak ramai
ade orang murah rezeki susu ibu
ade orang murah rezeki kasih sayang
ade orang murah rezeki sahabat yang baik-baik
ade orang murah rezeki pergi melancong
ade orang murah rezeki kewangan
ade orang murah rezeki makanan

semua itu rahsia allah.. kun fayakun.. siapa kita nak menidakkan takdir allah kan..
semua lain-lain rezeki.. yang pasti kena bersyukur kepada allah..


Selasa, 23 September 2014

Tuntut Janji

assalamualaikum.. salam sejahtera

anak sedara ni kalau alise yang janji ajak main tanam.. selagi tak pergi selagi tulah bising je kat tepi telinga.. gerammm. hari sabtu kan balik pukul 1.. masak lunch dulu,, makan,, pastu tengok runningman jap tv2 baru gerak p taman.. nasib pukul 5 tu redup..






selfie la korang.. acik tangkap gambar dari jauh je.. dah dapat duduk.. bontot pon berat nak gerak.. hahaha

oppps.. tuan blog comot pulak..


wahaha.. balik dari taman jiran datang rumah hantar kacang pool.. tulah saper suruh plesing kat wechat.. dah alise pon dengan tak malu ngecek sepinggan.. alise balas terus mangkuk dengan pecal buat tengahari tu.. 

ooooo macam ni rasanye kacang pool tu.. hmmm duduk je JB tapi tak penah lagi makan kacang pool yang femes kat larkin tu.. sedihhhh

Isnin, 22 September 2014

Kawan Baru Kita

assalamualaikum.. salam sejahtera

yey.. kita dah ade kawan baru.. merangkap kawan office jugak sebenarnya.. oooo ngendap blog kita eh.. siap tinggal jejak.. ok ok i follow u back later ye kawan.. +___=

boleh klik link ni : ibu twins.. 




ni cerita lain pulak.. sapa tau nama buah ni? kawan alise cakap buah tampoi.. alise tak pasti la kan.. sebab ni pon 1st time jumpa.. abah bawa balik 1 plastik masa balik dari kenduri kahwin rumah sepupu.. 2 bundle rm10.. import dari negeri sembilan kata taukey kedai.. 


isinye macam ni.. alahai kecik sangat2.. mane la puas makan.. ade dalam 2/3 ulas je dalam tu.. kulit tebal.. kawan cakap kalau penempatan orang asli banyak la jual tepi2 jalan.. macam cameron tu.. rasa manis macam duku lebih kurang..


balik kerja nampak buah naga ni dah masak.. apelagi.. kasi petik la.. setakat ni dah 3x merasa buahnya walaupun sekali buah tu hanya ade sebiji jek.. tak pakai baja pon.. siram2 je sikit2.. benih pokok akak ipar yang bagi.. tanam je pakai batang.. tapip hati-hati.. batang nya ade duri sikit..