tabung

Sabtu, 25 Oktober 2014

2014 ~ Salam Maal Hijrah

assalamualaikum.. salam sejahtera


doa akhir tahun & doa awal tahun.. 

balik keje semalam alhamdulillah,, sempat baca & mengaji sama-sama dengan mak ayah akak & abang yang kebetulan balik.. diorang sampai pulak petang.. sempat la nak jemaah & mengaji bersama..  


alise ni beruntung sangat-sangat dapat ayah pandai masak.. walau memang ayah lagi kuat jalan sebenarnya.. asal balik keje je mesti hilang jalan dengan kawan.. alise kesian mak sebenarnya sorang-sorang kat rumah.. risau takde yang jaga.. nak pergi toilet sorang ke hape.. mak kan tak sihat.. * intro melalut *

sekali masak memang abah selalu masak banyak.. biasanya alise sengaja ngajuk.. macam masak nak buat kenduri jek.. padahal yang makan 3 orang.. beras masak setengah pot pon tak habis..

abah nak buat bubur asyura tapi daging lupa letak.. boleh?? padahal daging dah siap rebus.. tinggal potong kecik-kecik jek.. dah alang-alang daging pon takde.. maka bahan yang lain-lain pon tak payah letak.. buat bubur kosong letak daun sup dengan daun bawang je dah.. lagi sedap..


lawan dengan ikan merah masak asam boi.. ni semua pengaruh kuat astro rancangan masak-masak bersama chef ammar.. masak dari hari masak with iman.. amboiiii bukan main lain tagline.. 

2x alise tambah.. sebab bubur tu cair cikit.. terlebih letak santan.. tu yang nasi nya hancur cikit sebab nak bubur tu jadi pekat.. * eh ape cakap ni??? paham x?

Giveaway ~ Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

assalamualaikum.. salam sejahtera
As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Jumaat, 17 Oktober 2014

Tips Daging Cepat Empuk??

assalamualaikum.. salam sejahtera

lamenye korang lunch.. mesti tak masuk opis lagi kan.. alise ari jumaat  pon rehat 1 jam jek.. duduk jek terperuk kat opis.. best la korang dapat cuci mata kat mall.. dah la semalam payday kan.. lagi huntung..


harini alise bawa bekal daging masak kicap dengan telur dadar.. pastu b'1st opismate bagi mee gorang.. alhamdulillah kenyang.. tapi lauk daging tak habis.. kenyang sangat.. plus sakit gigi.. tu yang malas kalau makan daging tu.. asik menyelit jek.. 

sebenarnya nak mintak korang tips camne nak masak daging nak kasi lembut.. sebab alise tak reti potong daging.. nak potong ikot urat ke lawan urat ek?? potong pulak nak besar mane.. kongsi k.. tu jek..