tabung

Isnin, 1 September 2014

Hot ~ Parodi Artis

assalamualaikum.. salam sejahtera

sejak menjak group wasap dah bertambah ahli ni.. bukan main lagi sepupu2 pakat duk bubuh gambar pelik2.. tak lah pelik sangat pon.. sekarang kat fb pon dah tersebar dah combine pic  parodi kan.. mesti korang dah tengok..

lawak betol rasa.. tapi ni bukanlah alise nak aibkan sesape tau.. please jangan judge alise cenggitu.. huhu..

yuna

neelofa

izreen azminda

datin rosmah

elly suriati


yang ni lawak.. nasib dia tak bubuh gambar mawar.. 

Jumaat, 29 Ogos 2014

1st Time Beli Tudung Fareeda

assalamualaikum.. salam sejahtera

haha.. tak tahu la camne boleh terpengaruh dengan tudung mahal ni.. tapi memang alise berkenan sangat dengan pattern fareeda aisya ni.. cantik sangat designnye kan..

(maaf.. alise bukan riak tau.. pls baca dengan tenang2 jek.. plsss)

sebelum2 ni alise sarung shawl jek pergi keje.. tak pon bawal.. jarang sangat pakai instant like berawning ni.. memang fail la kalau pakai.. bulat sangat muka..

sekali ade 1 hari tu ( pagi ) rasa macam nak try test order dulu 1.. tengok camne jadinya.. cun ke tidak.. kena ngan muka ke tidak.. seriusly memang risau.. takut x kena ngan muka.. kang nak kena jual balik pulak.. tapi kalau jual memang akan ade yang beli.. tengok pada harga jugak la berapa nak mark up kan.. nak nak pulak preloved.. jangan la tekan harga banyak sangat pulak..

merangkap gambar rasmi di header / banner blog =__=

sekali sampai,, teruja uolls.. 5/6 kali belek kat cermin.. muka alise yang bulat terus jadi macam runcing2 jek.. (perasan) hahaha.. suka nye lahai.. sebab awningnye pendek je sisi nye.. pastu lembut jek.. yang paling berkenan sekali sebenarnya brooch.. alise 1st nak beli tu alise tengok brooch dulu juntai ke bulat ke love ke baru tengok kaler tudung sesuai dengan banyak baju atau x.. haha..

purple grey (2nd beli) dengan biru hijau (1st beli)

now sekarang dah ade 3 helai.. wah.. rabak la poket kalau camni punya pengaruh.. 1 lai jek dah cecah rm200.. nasib la hutang kereta dah hahis bayar.. kalau tak.. tengok jelah kat page Exclusively Fareeda tu.. terpejam pejam bijik mata..

Selasa, 26 Ogos 2014

Resipi ~ Yong Tau Foo

assalamualaikum.. salam sejahtera


paling ringkas nak buat kalau kelam kabut orang datang mengejut kan.. tapi kena ada bahan jugak dalam esbok.. ye dak..

resipi sos yong tau foo



sos nye buat sekali arung banyak je terus.. simpan dalam esbok.. kacang pon blender halus siap2.. bijan sangan siap2.. kan dah jimat masa kat situ.. jadi orang datang tinggal rebus bahan jek.. pandai kan..