lamenye korang lunch.. mesti tak masuk opis lagi kan.. alise ari jumaat pon rehat 1 jam jek.. duduk jek terperuk kat opis.. best la korang dapat cuci mata kat mall.. dah la semalam payday kan.. lagi huntung..
harini alise bawa bekal daging masak kicap dengan telur dadar.. pastu b'1st opismate bagi mee gorang.. alhamdulillah kenyang.. tapi lauk daging tak habis.. kenyang sangat.. plus sakit gigi.. tu yang malas kalau makan daging tu.. asik menyelit jek..
sebenarnya nak mintak korang tips camne nak masak daging nak kasi lembut.. sebab alise tak reti potong daging.. nak potong ikot urat ke lawan urat ek?? potong pulak nak besar mane.. kongsi k.. tu jek..
8 ulasan:
pernah berkongsi tips yang sama juga tak lama dulu di Bubblynotes.Com...thanks for sharing dear...
potong melintang..antara petua yg pernah akak buat..rebus terlebih dahulu dgn daun nangka..satu lagi nak cepat rebus dalam pemanggang ikan ajaib..even tulang pun cepat lembut..
http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2013/07/asam-pedas-tulang-lembu.html
sebenarnye sis pon x reti gak potong daging x mo bagi liat. hahahahahaha
potong ikut sedap tekak jer. kadang2 memang lambat empuk daging. hehehe
terlior pulak tgk daging Alise tuh. nak masak daging jugak ler.
potong lawan urat rasanya...lepas tu rebus la kejap sebelum masak :)
tgk aja pun dh rasa lapar.aaa..lmbtnya kul 1.huhu
Klau kita pun x reti nk potong daging. Hritu pnh potong liat ya rabbi..
kalau Ana rebus dalam pressure cooker...senang, itupun klau dlm kuantiti banyak...kalau ckit, x yah masak...hehehe
Perkongsian yang bermanfaat, ijin ambil ilmunya semoga berguna...
Catat Ulasan