tabung

Isnin, 17 November 2014

Makan Lagi Best 3

assalamualaikum.. salam sejahtera

maaf takde entry.. taip padam taip padam.. tapi sebenarnya mood nak menaip tu takde.. korang jangan lupa ye singgah blog picisan ni.. sedih alise.. klik sikit NN sebelah tu lagi alise bertambah sayang ketat-ketat.. Thanks korang.. *bodek

Part 1
Part 2

sekarang masuk part 3 pulak.. sengaja nak mengundang perut korang.. lapar kan time hujan-hujan ni.. sekarang dah musim tengkujuh dah.. tempat alise pon asal petang je hujan.. asal hujan je petang..


nasi impit curah kicap manis sikit dengan sotong kembang masak sambal.. kalau tau sotong kembang tu sedap macam ni.. alise beli 3 ekor.. ni beli sekor berebut makan dengan mak .. mane cukupppp.. 1st time beli yang hidup selalu masak yang pakai tin oren tu jek.. 
 

yee mee tomyam clapot.. udang besar 3 ketol.. rm7.90.. makan kat foodcourt tesco lepas balik dari R & F Tanjung Puteri.. yang tu entry lain.. belom sempat karang ayat.. & yg pasti autopublish.. :)


yee mee BBQ pon makan kat foodcourt tesco jugak.. lama mengidam nak makan ni.. kenapa sekarang sikit nye cendawan butang ida.. 2slices kecik je kot.. rm6.60 


saper duduk area pasir gudang mesti tau tempat ni.. keluar je highway menghala ke cahaya baru mesti jumpa kedai keropok lekor ni belah kiri.. tepi jalan jek.. yang paling best dekat sini keropok losong.. 1 bungkus rm2.. 


tak sangka pulak punya jauh alise mencari popiah basah ni rupanya jiran sendiri ade jual.. sedapnyeeee.. 
jiran alise baru lagi meniaga.. kedai ade letak banner besar ape yang diorang jual pasal komunikasi yang tak dapat dielakkan.. walaupon OKU tapi semangat kuat.. ade jugak jual nasi ayam.. yang tu belum sempat rasa lagi.. 


sate makan hari-hari pon xpe.. tak jemu.. sebab??? tengah-tengah tu ade selit babat sekali.. hahaha.. tapi sate daging jelah.. sate ayam x berapa sangat.. puas dah makan ayam goreng.. 

8 ulasan:

e d r i n a . 피나 berkata...

yaAllah.. tomyamm tuu *-*

iamFyna^^

Cikna berkata...

Sedap2 semuanye yg paling best kat yee mee bbq, kt tmpt Cikna pun cndwn dia sikit....;-(

Diana Rashid berkata...

gambaq semua menyakitkan hati ja...ahahahahha..saja tau nak buat oerang jadi tak tentu hala..:P

Sylarius Yusof berkata...

Musim hujan macam sekarang ni memang buatkan perut cepat berkeroncong. Kalau dapat pekena makanan panas2 macam tom yam claypot tu, memang terbaik lah.

Izzati Amira berkata...

sedapnyaaaaa

Cik Fafa berkata...

tomyam, sizzling dengan popia basah tu nampak sedap.^^

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Fuh semua nampak sedap la alise..=D

Sya Mimie berkata...

Tomyam tuuuuu.. Sateee tuuuu.. Nasib dh beranak.. Klau x ngidam tak sudah.. Haha