tabung

Selasa, 15 April 2014

Pudding Kastard Jagung Terpaling Simple

resipi ni kalau nak campur sekali dengan air cocktail memang best la kan.. makan sejuk2.. perhhhh.. mabeles.. apetah lagi buat nye pon senang banget..


bahannye 
  1. 1 cawan tepung kastard
  2. 1 cawan santan pekat
  3. 1/2 cawan susu pekat
  4. 1 tin jagung manis
  5. secubit garam
  6. sedikit air * agak2 ikot kepekatan bancuhan.




  • sebelom tenggek atas api,, buat bancuhan ni dulu supaya bancuhan tak berketol.. ini petua mak alise.. alise ikot je mane yang baik.. ye dak.. 


  • masuk kan sahaja kesemua bahan kecuali jagung manis.. gaul sampai sebati & tidak berketol..


  • pastikan pakai api perlahan sahaja & bancuhan hendaklah selalu digaul.. 



posted from Bloggeroid

4 ulasan:

cahayahidupku.blogspot.my berkata...

Lama akak tak buat puding kastad ni Sis.. nampak sedap tu :)

Unknown berkata...

nak tanya.. jagung manis tu letak masa bila??
hehehehe.. akak nih x reti sgt masak puding.. hehehe

ini kisahnya berkata...

@Nafira usof : kak jagung manis tu lepas buka api dah bole letak dah.. bio masak sebati masa godak.. nanti kan tepung nye jadi likat..

Tanpa Nama berkata...

Nampak sedapppp ;)