resipi ni kalau nak campur sekali dengan air cocktail memang best la kan.. makan sejuk2.. perhhhh.. mabeles.. apetah lagi buat nye pon senang banget..
bahannye
- 1 cawan tepung kastard
- 1 cawan santan pekat
- 1/2 cawan susu pekat
- 1 tin jagung manis
- secubit garam
- sedikit air * agak2 ikot kepekatan bancuhan.
- sebelom tenggek atas api,, buat bancuhan ni dulu supaya bancuhan tak berketol.. ini petua mak alise.. alise ikot je mane yang baik.. ye dak..
- masuk kan sahaja kesemua bahan kecuali jagung manis.. gaul sampai sebati & tidak berketol..
- pastikan pakai api perlahan sahaja & bancuhan hendaklah selalu digaul..
posted from Bloggeroid
4 ulasan:
Lama akak tak buat puding kastad ni Sis.. nampak sedap tu :)
nak tanya.. jagung manis tu letak masa bila??
hehehehe.. akak nih x reti sgt masak puding.. hehehe
@Nafira usof : kak jagung manis tu lepas buka api dah bole letak dah.. bio masak sebati masa godak.. nanti kan tepung nye jadi likat..
Nampak sedapppp ;)
Catat Ulasan