tabung

Selasa, 14 Januari 2020

TTC 2 Tahun 6 Bulan

assalamualaikum.. salam sejahtera

alhamdulillah syukur padamu ya allah.. hambamu sungguh tak percaya.. badan kaki semua masih bergetar & berdebar.. asyik tengok UPT jek..

hujung bulan 12 aritu badan macam tak sedap.. asyik berangin je lepastu kentut pon macam tak lepas.. dah 1 hal la terpaksa hidu minyak kayu putih.. macam candu dah.. lepastu mulut tolak nasi.. ya allah punya la cikliss masak lauk pebret sotong masatu.. dikais-kais je nasinya.. padahal perut lapar ni.. selalu makan tengahari pukul 12 ok jek.. seminggu tu pagi-pagi perut dah mintak makan..

1 januari 2020
impian semua orang la kan setiap awal tahun azamnya ape???? KURUS....... hahahhaa


tapi tak tau la masatu terus terfikir ambil la UPT tu.. dah beli tak pakai kan.. memang niatnya "saja test".. tu jek.. lepastu abaikan terus la pergi berry.. lepastu berry tu ya allah terus berdebar macam lari 100m tau tak.. naik 2 line.. sebab TTC 2 tahun 6 bulan x pernah lagi naik 2 line tu yang allahu aura dia lain macam.

husband tido lagi masa tu.. hati eksited nak bagitau ni tapi sabar dulu.. nanti kat office jelah bagitau.. tapi ada update dekat status wasap tapi tak tunjuk result UPT.. yang 1st reply tentulah jiran kat opis ni hah.. dah kat office nangis sama-sama sampai teresak-esak.. tapi org pertama yang tau akak sebab masa tu mmg tengah mesej dia.. terus la tunjuk.. mungkin berkat dia jugak doa baru balik umrah kan.. agaknya la..

ikot last period punya bacaan harini dah 16w.. tapi sebab memang takde alahan/mual/loya/mengidam esok baru dapat date untuk appointment buat buku pink.. tu pon aritu nurse marah kenapa lambat datang.. hmmmmm tau mengandung pon dah 15w macam mana nak datang awal? hahahhaa



balik kerja terus beli clear blue nak tengok dah lepas trimester pertama ke belom? alhamdulillah dah 5w kalau ikut aturan kertas tu.. 

8 january 2020
lepas buat appointment terus bukak buku pink.. x sabar nak jumpa baby tapi sebab doktor kata perut kecik lagi maybe baby belom nampak.. sekali betul nampak kantung je.. sedih mummy.. takpe jumpa lagi sebulan ye baby..


inilah mummy yg tak sabar tu.. hmmmmm tengok bump pon tak nampak lagi.. halah eksited sangat.. 



Tiada ulasan: