tabung

Rabu, 3 September 2014

Jalan-Jalan Sempena Hari Merdeka

assalamualaikum.. salam sejahtera

merdeka !!

merdeka !!

merdeka !!

alise tengok siaran langsung dalam tv jelah.. nak pergi tengok live hujan lebat betol.. mata macam kena gam.. -__-.. tu yang merap kat rumah jek pagi tu..



tapi petang nye kite jalan-jalan.. boring pulak x buat hape.. jalan-jalan cari makan sekali.. sebelum gerak amik gambar selfie dulu.. weee.. beauty skin sangat.. padahal.. 0___*


alise sengaja tak masak tengah hari.. lagipon rumah xde orang.. so nanti boleh pau kawan suruh belanja makan.. MOTIF?? hahaha.. 

saper duduk kota tinggi mesti tau kedai ni.. ( area sungai mas / kg baru ).. 

walaupon hujan tapi kalau datang kedai ni memang/mesti kena order cendol..  tapi ni alise minta cendol biasa jek.. yang paling win kat sini cendol jagung + pulut.. alise malas nak makan pulut.. takut perot kosong nanti masuk angin pulak.. cendol biasa je pon dah sedap sangat..

sebab dah biasa makan mee rebus kat sini.. so alise tukar makan laksa pulak.. trademark kat sini pon mee rebus dengan laksa jek.. tapi tepi kedai ade jual pepes ikan dengan air kelapa.. tu lain kali la try..  


pastu malam gerak pergi danga bay pulak.. nak makan steambot kat dataran.. nak cari kedai no 6 jauh hujung sana.. lagipon kerusi meja semua penuh.. alise park kedai hujung2 yang tempat baru jelah.. 


semua rm17.50.. lupa pulak nak suruh potong kecik2.. tapi kuah bagi sikit nye lahai.. ade jugak kerang bakar.. rm 10/sepinggan.. makal betol..  


sebelom balik lepak dekat dataran kejap.. tengok bebudak main mercun / belon / gasing terbang.. ingat dapat la tengok pemain JDT training sekali kat sini.. memang xdelah kan.. dah tentu hari public.. memasing bercuti.. tapi pagi isnin tu ade training.. siot betol..  

4 ulasan:

Sya Mimie berkata...

Asslmkm alise.. Sdapnya laksa ngn cendol.. Tp nasib la 3hri lpas dh makan mak buatkn.. Hehe.. Cuma cendol je dok mencari.. Hehe

Nafira usof berkata...

Meriah jugak sambutan merdeka tuh.
siap ade makan2 lagi. sis punye sambutan kat rumah jer. husband kena keje hari isnin tuh. so, x de lah xtvt yang berat2.. hehehe

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Salam kemerdekaan buat alise.. sedapnya alahai makan steambot.. =D

Siti Rohaida Yusof berkata...

memang umpphhh cendol kat sini..nanti balik kota tinggi boleh ngedate..