tabung

Rabu, 17 September 2014

Jalan-Jalan Sebana Sg. Rengit

assalamualaikum.. salam sejahtera

harini mood kerja macam ke laut paling dalam.. stress dari mlm tadi membawa ke pagi ni hah.. geram.. tapi amik masa sikit update.. sayang gambar dah ade kan..


semalam seharian tak masuk dapur.. kire gantung kuali kekdahnye.. so alise tapau nasi ambeng rm3 untuk mak.. alise pulak makan bubur nasi rm3 mangkuk besar.. rasa memang tip top.. cukup pedas bagi yang suka makan pedas.. weee

sebenarnya mak yang ajak jalan semalam.. ni kalau mak ajak baik kita ikotkan aje.. kalau tak memang duduk jelah kat rumah.. alasan sakit pinggang la / nanti adik beradik lain balik la.. macam2.. tapi semalam alise dah post kat group wasap tak bagi adik beradik balik hahaha.. 

alah saje nak tengok tapak projek petronas yang dekat sebana tu.. katenye kawasan nye luasssss sangat.. tapi memang pon.. 


jalan menghala masuk ke tapak pembinaan.. lengang kan.. tapi ade ramai jugak la mat bangla tengah tanam / siram pokok2.. bole je lalu.. tapi banyak la lori keluar / masuk angkut tanah.. lagipon ade jugak penempatan kampung kat area situ.. tak mengganggu pon.. kan ade guard.. 




pesisir laluan sebana ni mcam dah tak membangun sangat.. terbengkalai.. tak di selenggara dengan baik.. tapi masih ramai lagi pelancong yang menginap jugak kat sini.. sultan johor siap ade heli tau nak landing kat area tu.. dulu kan sebana ni anak tun mahathir.. sekarang xtau sape owner.. (lupa sejarah) hahaha..

mane gambar projetk petronas tu???

harap maklum.. sekarang projek pembangunan tersebut semua telah ditutupi dengan zink biru.. kecewa hati mak.. 


tapi nak sejukkan hati,, bawa mak pergi tepi laut.. menghadap kapal2 kargo.. ade jugak orang mancing kat sini.. banyak ikan.. 



dah puas tengok pemandangan.. kite tapau mee rebus pulak.. ni memang sedap.. jalan simpang 3 menghala ke sg rengit belah kiri.. mak cakap 1 x cukup.. next time sorang kena 2 bungkus baru puas.. uh tekak.. bole tahan.. pastu singgah pasar malam nak cari putu piring kedai tu tutup pulak.. beli pedal jek.. puas makan.. puas jalan.. haha

8 ulasan:

ciknadrahismail berkata...

salam singgah:)

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH berkata...

Assalam ct,
salam perkenalan..
sha dah laaamaaaaa baca blog ct..
ni baru jer mula blog sendiri..barula ada bran nak ngomen...he3
jemput2 la singgah & join blog sha yer..
harap dapat berkawan & kongsi ceritera bersama2 yer

Diana Rashid berkata...

cantik jugak pemandangan nya..kan?/

Farah Waheda Wahid berkata...

bubur tu macam inviting jer...hu hu hu...

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Wahhhh bestnya..sedap nampak nasi ambeng tue..tapi akak skrg diharamkan makan nasi..huhuhu..telan air liur jer la dulu..hee

Siti Rohaida Yusof berkata...

orang kota tinggi ke..nak jugak kenal hehehe...

Sha Nikitasakura berkata...

Sygnye tpt cantik tp tbiar mcm tu je..
Blh jd tarikan klu dibangunkan jd tpt plancongan

Sya Mimie berkata...

Sedapnya mee rebus.. Xmuak ke nk mkn smpai 2bngkus sorang.. Hehe
Pedal? Org kata klau blm kawin jgn mkn pedal.. Tkut nti dpt m.i.l mulut jahat.. Hehe.. Dulu mak ckp cmtu trus xberani mkn..