tabung

Jumaat, 25 April 2014

Kepala Batu

patut nye malam tadi nak pergi bandar Kota Tinggi nak beli hp.. tapi tak tau lah ape slack.. hp x dapat.. ape pon xdapat.. yang dapat cuma penat jek.. huhuhu..

pas maghrib gerak.. cepat2 sembahyang maghrib & baca yassin.. kan rumah alise nak g kota dalam 1 jam.. tu yang cepat2 gerak..

isi minyak jap terus amik kawan.. start dari amik kawan sampai kami dah sampai betul2 depan GEDUNG KOTA.. x bercakap ape.. x borak2 mcm selalu..

padan la muka.. alise ni dah lah jenis gelabah.. lagi si kawan ni msj2 cakap cepat lah.. cepat lah.. padahal kedai tutup kol 9.30.. sempat lagi kot..

alise ni bukan bole.. dah sentap tu diam jelah.. bawa laju jek.. nasib la x jem sangat..

dah sampai gedung tu dalam kereta alise bg kawan kira duit.. cukup x rm2100.. sebab duit tu alise yang tolong pegang.. takut kurang ke ape kan.. takut jugak pegang duit orang banyak2 ni..

pastu....

kawan ni bole tanye lagi.. tak sayang ke nak beli hp..

ewahhhh.. dalam ati dah panas je ni..

kena sound setepek..
"hoiii dah sampai depan kedai ar.. yang pergi tanye sayang tak sayang ni kenape?? duit kau tu kan.. aku hantar jek.."

tau pastu jadi ape??

terus diam member.. padan muka.. merajuk terus tak nak kuar kereta.. memang saje wat hal kn..

ok yang ni selitan cerita.. ada 2 part.. 1 kelakar.. 1 sedih.. hahaha.. meh nak citer panjang lebar lagi.. :)

part kelakar :
alise apelagi.. keluar je terus dari kereta terus hempas pintu kuat2..  *kereta aku pulak tu..* ade ke dah la member tengah merajuk dalam kereta.. yang alise ni amik kunci kereta terus lock pintu.. terus menonong masuk kedai ubat nak beli ubat mak.. pastu terpikir.. eh camne member nak keluar kereta kan.. mau menjerit alarm nanti.. haishhhh.. ngek betol..

part sedih plak :
alise pujuk jugak la suruh beli.. ade mase lagi nak belek2.. dalam 20 minit gitu la.. bole dia jawab.. dahhh jom balik jek.. xde mood nak belek hp.. apelagi beb.. terus berderai air mata wa cakap lu.. ooohhh memang makan dalam betol ni.. xpe2..

start enjen.. tak yah cakap banyak.. masuk gear terus gerak balik jek.. senyap lagi la dalam kete.. padan muka aku..



4 ulasan:

Norhasniza Khalid berkata...

sabar alise, sabar okeh..

adrianna syaz berkata...

Huhu..kna sabaq byk2..snggh ptg ke sini..:)

MissNick berkata...

Salam perkenalan...singgah dan follow sini...ambik link dari http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html:)

Hehe macam2 kan...takpe la nak buat macam mana...

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum awak.. sabar banyak ye. btw pasal nuffnang tu, iklan dia bukan keluar 24jam dekat blog ni. ada masa2 tertentu dia keluar tau. hehee pasal org klik, takda keluar earning tu maybe dia klik iklan churp2 kot. yang tu tkda earning sen pun... sheila singgah menabung libresse sini...