tabung

Isnin, 12 Ogos 2013

Puasa Penuh 2013


alhamdulillah.. berpuasa penuh lagi untuk tahun ke 2.. bukan nak riak ye kekawan.. tapi ni rezeki yang allah bagi.. bukan sebab fully BF @ mengandung.. tapi ni sebab hormon tak stabil.. mungkin sebab faktor berat badan @ pemakanan.. yelah.. alise kan bole masuk dalam kategori over weight.. 


sumber : google



dah lah alise ni jenis penakut jumpa doktor.. macam kes period tak stabil ni.. ramai kengkawan bagi support suruh jumpa doktor.. nak check mane yang problem.. takut kanser @ penyakit lain.. tapi tulah.. belom ada keberanian lagi..


yelah.. kalau zaman anak dara dah tak period,, nanti dah kawen takut lambat nak dapat anak kan.. tapi alise bersyukur jugak.. paling 3/4 bulan sekali pon ada jugak kena period.. paling lama setahun.. ** yang ni memang kalau pk-pk bole mengandung anak hantu kot.. -_-**

2 ulasan:

Sya Mimie berkata...

ish alise..jangan biarkan tau..
bahaya..
kena ambik inisiatif dari sekarang.. risau nanti after maried jd macam2 perkara.. walaupun semua tu kuasa Allah, tak salah buat check up.. :)

siti alfakhishah aman berkata...

mimie : takut menguasai diri ini.. moga dengan izin ALLAH alise selamat xde penyakit berjangkit.. :)