tabung

Isnin, 5 Ogos 2013

Persiapan Raya 2013


hai sepi je korang ni.. dah balik mula bercuti & pulang ke kampung ke? 


cuti raya? alise still keje lagi sampai rabu & naik balik keje ari sabtu.. sebab keje half day.. ikot kan tu jelah cuti kilang bagi tapi alise sambung cuti isnin & selasa.. tapi tak tau lagi.. tengok pada keadaan mak.. cuti memang dah approved dah.. mood dah melayang2 je kemana ntah.. 




duit raya? alise dah siap asing2 masuk dalam sampul.. lap peluh wei isi duit dalam sampul.. anak buah jek dah 20.. tu baru 5 orang kawen.. tinggal 4 orang lagi termasuk alise masih available.. tu belom masuk sepupu sepapat lagi.. tak nak balik kampung la kalau camni.. -_- harap masih ada lagi yang sudi bagi duit raya macam taun2 lepas.. dapat cover balik duit raya2 tu sume.. mihmihmih.. 


baju raya? yang ni dah settle 2 minggu puasa lagi tau.. siap semua bergosok..  nah amek.. 5 pasang terus.. biru 2pasang, kuning, pink belacan & maroon..  jom kumpul duit raya.. hahaha.. tetiba.. 

rumah raya? alhamdullilah sdaip dah pasang langsir raya & mop segala sawang..

kuih raya? semalam dapat la buat 2 jenis.. tat nenas gulung dengan kuih suji.. buat 3 orang dapat la banyak sikit.. setakat ni tu jek dulu kuih yang ada.. malam ni pergi Kota Tinggi baru terjah mall beli kuih tunjuk2 dengan kerepek..

lagi ape? lagi ape?

alise punya persiapan dah siap.. kasut raya.. beg raya pon dah beli semalam dekat Pasar Borong Pandan.. hoiii sesak betul.. padahal alise sampai sana pukul 1 pagi.. memang hazab nak dapat parking.. mungkin malam minggu kot.. 

p/s : 2 hari masih keje bole pulun buat entry autopublish.. 

4 ulasan:

Nur A.Z berkata...

wah banyak gile baju kurung! haha saya 1 je. hai samela saya pon keje sampai rabu jugak. huhu

siti alfakhishah aman berkata...

nur : plan nak balik kg lama sebenarnya.. tapi kesihatan mak terganggu plak..

Mazatul Azura Muhamad berkata...

Banyaknyer baju raya!!! Seronok betul..... :)

siti alfakhishah aman berkata...

mazatul.. memang seronok mulanya.. tapi mak sakit.. dh jadi tak seronok.. :(