tabung

Jumaat, 5 April 2013

Resipi ~ Homemade Pizza

Salam..

tak tau naper.. dah lamer teringin nak makan.. tapi alise tau lau beli pizza tu alise je yang makan.. mak tak suka sangat.. abah laks gigi dah takde.. so malas ngunyah.. last2 ahad aritu akak ipar balik,, alise buat sendiri jek pakai roti biasa tu hah.. ramai2 baru best nak makan..

jom nak share buat.. jimat kos beb.. dah la nak beli instant tepung pizza mahal kan.. bukan kedekut.. tapi jimat.. hehehe..



bahan-bahan : ( untuk 4 keping roti )

  • 1 labu bawang ~ potong dadu
  • 1 biji tomato ~ dipotong dadu
  • 3 batang sosej ~ rebus dulu then hiris nipis
  • udang ~ rebus then dipotong kecil
  • cili ~ dihiris nipis
  • daun sup






  • sandwich cheese alise pakai 1 keping hiris nipis
  • mozarella cheese 
  • pizza topping




sapu sos tomato dekat roti (kalau nak pedas pakai sos cili sebab sos tomato masam kan.. )


susun bahan2.. pastikan sosej atas sekali.. baru lazat.. :)



lastly letak cheese.. sebelum tu panaskan oven suhu 180'C. ikut pada avon korang k..

p/s : pic dah siap tak dok.. tak dan nak amek..  -__-


2 ulasan:

::EIDA:: berkata...

Ida ade buat jugak tapi pakai pemanggang jeeee.. hehehee

siti alfakhishah aman berkata...

kite xde pemanggang.. huhu.. tiru ida la ni.. hehehe..