tabung

Khamis, 17 Mei 2018

Nikmatnya Sahur... Tido !!

assalamualaikum.. salam sejahtera

alhamdulillah bertemu lagi kita di bulan mulia Ramadhan al kareem..

tahun ke 2 puasa bersama suami tersayang.. tapi sahur sorang-sorang.. eh 😂😂
sebab tahun ni rasa nak tidur lebih sikit.. suami pulak jenis bangun sahur dengan rokok dia jek.. so dari bazir masa cikliss baik sambung tidur jek.. hahahaha



tahun ni 1st suami joined bazar ramadhan dekat depan bomba bandar penawar.. memang niat sejak mula niaga nak join bazar ramadhan.. alhamdulillah tahun ni tercapai sebab kedai lama dah pasang pekerja.. so bazar,suami dengan cikliss yang handle.. allah cuaknya rasa nak layan customer kesayangan.. lama tak tolong suami duduk depan.. selalu potong lemak satey je dekat rumah..

feel niaga live ni yang bestnya dapat face to face dengan customer.. lepastu kalau customer yang repeat order cikliss tanya.. macam mana satey?? okey ke atau ada yang kurang?? sebab customer yang repeat order ni insyaallah alise cam.. ❤❤

waktu tidur dengan jadual masa puasa ni berubah terus.. sampai baju pon hantar ke dobi.. (seumur hidup tak pernah pergi dobi)☺☺ mujur adik kerja dobi.. lepas hantar tinggal je.. upah sikit..

 
muka kesian kena kerja harini 


waktu kerja pulak masuk jam 8 balik jam 5..setengah jam awal dari waktu kerja biasa (8.30 - 5.30). minta izin dengan boss sebab nak tolong suami dekat bazar.. alhamdulillah dipermudahkan..

harini balik bazar tak tau pukul berapa.. tak tau lagi keadaan nak buka puasa macam mana/kat mana.. macam tahun lepas kedai tutup pukul 7 terus buka puasa rumah abah.. lepas isyak balik,, taraweh dekat rumah.. tahun ni kena tengok 1st day dekat bazar macam mana.. habis cepat balik la cepat..

sambung lagi malam potong lemak satey ntah pukul berapa siap.. biasa ambil masa 2 jam dapat la 6 plastik besar bole cover untuk stok 2 hari..

tido?? hah maybe pukul 1.. kompom rabak biji 👀.. sebabtu malas bangun sahur.. 👅👅

siap bawak bantal pelok tutup muka

tadi masa rehat 1 jam pon kawan cakap cikliss tido sampai dengkur.. HaHaHa.. penat la.. tengok esok camne.. xsabar tunggu sabtu ahad.. rilek sikit..


2 ulasan:

Ibu Twins berkata...

siapa yang kat sebelah tu

SalbiahM berkata...

bulan puasa jadual berubah ye cik lis.selamat bekerja dan selamat meniaga. yang paling penting, selamat berpuasa