tabung

Selasa, 26 Januari 2016

Alise Turun KL

assalamualaikum.. salam sejahtera

#entry peram bulan 11
maaf lambat.. last update pon bulan 8.. seronok sangat sampai lupa tulis blog..

alise jemput akak dari sabah sebenarnya transit dekat TBS sebab akak pakai gomen punya tiket balik JB.. so alise amik cuti 2 hari jemput dia (masa tu JB sambung cuti 1ari)..

sangat lama tak naik bus sejak lepas-lepas sekolah.. masa kerja kilang pon dah dekat 10 tahun dah berlalu.. tu yang terbangang-bangang siap kena marah dengan driver alise tapau karipap dekat tangan.. busuk katanya.. hmmmm turun balik bus pulang balik dekat tokey karipap.. #bukanrezeki..

gerak dari b.penawar pukul 8.30am sampai TBS pukul 3.30pm.. transit dekat pagoh 30min.. sebab lalu jalan biasa memang dah agak sampai mesti lambat.. akak yg dari sabah pon dalam flight 1 jam jek.. dia sampai dulu sejam awal dari alise..

1st day kira jetleg la tak jenjalan mana pon.. simpan tenaga nak ronda kat kenanga wholesale esoknya.. murahnya baju-baju dia.. terembat sampai habis rm150 tapi dapat banyak helai.. puas hati.. #penuhbagplastikdekattangan



3rd day kita ronda sogo pulak.. katanya ade sales menggila waktu tu kan.. tapi sebab duit tak kepok sangat memang pandang sipi-sipi jek.. harga lebih bajet walaupon dah bg sales 70%.. wa tak heran.. 

tapiiiiii

ade 1 kedai tepi-tepi jalan tu yang paling murah jubah dia alise jumpa setakat ni.. nama kedai tu Kedai Muaz.. pehhhh dekat sejam dalam tu belek jubah.. semua menarik mata memandang.. 



ni adalah segala kos perbelanjaan alise dekat sana.. memang tiap kali ade trip jenjalan alise update memo macam ni.. bole tahu dekat mana alise membazir.. hehehe


3 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

mmg bgus ada note cmni.. snng rjuk

kat muaz mmg murah.. tp tgk kualiti juga. tdung mmg kaw kaw murah..hehee

sya mimie berkata...

Bgus ada catatan mcmni.
Ddy zarapn jnis mencatit.klau kita.. Erm... Pning tgk duit yng kuar. Hee

wahida berkata...

bagus buat note mcm ni...kita tahu kat mana kita kuar duit...