tabung

Isnin, 24 Ogos 2015

Steamboat Buatan Sendiri Lagi Sedap

assalamualaikum.. salam sejahtera



peh.. tolong tutup sikit mulut tu.. jangan nganga besar2 ye hehehe.. lama hokey peram dalam hati nak makan steambot kuah gini.. nak ke dataran JB macam tak de pape memang malas la nak naik sana..  


sejak dah ade kedai frozen dekat bandar penawar terus cari steambot campur ni.. nak beli 1 1 jenis memang mahal.. baik beli yang dah siap campur ni lagi senang.. tinggal rebus jek.. 


lepastu add on dengan kangkung dan putik jagung.. alamak.. terus rasa macam nak bukak kedai siot.. pulak tu masa raya akak ade bagi kuah rojak.. alise taram je bancuh sekali pastu letak badam dengan kacang tumbuk.. nikmat makan panas2..

resipi kuah tu alise cuma pakai 1 jug air dengan kiub ayam je 2 ketul.. pastu masuk bahan frozen campur tu.. pastu masuk kangkung & putik jagung.. siap



2 ulasan:

Normi Nieza berkata...

sdapnya..:)

Kakzakie berkata...

Kakak belum pernah jumpa pulak pack itu.
Kalau terjumpa kakak nak cuba jugalah.