tabung

Isnin, 16 Mac 2015

Acah-Acah Senam La Konon

assalamualaikum.. salam sejahtera

haha.. nak tergelak pulak taip tajuk.. tu baru tajuk.. belum tengok isi gambar/cerita lagi.. macam poyo sangat rasa.. haha


ada ke orang jogging pakai kasut jalan?? alise sorang je kot plesing.. opismate pulak ajak last minute so ikotkan jelah.. alahhhh kalau ajak awal-awal pon ingat alise nak beli kasut sport baru ke?? memang tak lah.. bagus jugak g jogging ni.. badan pon dah berat sangat rasa.. 

ni jogging dekat tasik bandar penawar.. dekat je pon.. orang pon tak ramai hari ahad kan.. gov johor keje.. so tasik ni kita orang je yang ada.. nak balik baru ade 1 kakak ni rupanya pon dia buat diet atkins jugak.. hahaha terbahak-bahak ketawa.. 


1 pusingan lari buat pemanas badan.. pastu buat senam ringan-ringan pulak.. dah banyak peluh kita lari 1 pusingan buat penutup.. 


sebelum balik selfie la.. tunjuk sikit peluh tu.. kang cakap propa.. padahal lari tak laju pon.. siap jenjalan santai lagi.. semputttttt
  

balik tu servis minyak hitam pulak.. beli minyak hitam dengan spare part dekat kedai lain.. pastu kasi je mekanik ni tukar.. upah rm10.. 


jangan tanya sejak bila alise join kelab blogger benashaari ni.. alise join beli baju jek pon.. kalau nak join kelab tu belum lagi la.. update pon tunggu mood.. hmmmm 


yang ni bukan pergi jogging.. ni alise balik keje buat suana je dalam kereta..

kan musim panas sekarang.. so alise tutup tingkap semua biar peluh-peluh dalam kereta.. dari kilang nak sampai rumah dalam 15min.. kejap gitu pon dah peluh banyak tu apetah lagi jogging.. hahaha poyo sangat.. 
  

6 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

lama gak akak tak pi jogging kat tasik tu..last pergi rasanya masa zaman bujang tu..lepas jogging pekena nasi lemak kat dataran tu..hehe

Farah Waheda Wahid berkata...

bagus jogging ni, husband dok ajak-ajak gi jogging petang-petang selepas habis kerja...ha ha ha...tapi tak pergi-pergi lagi pun sampai sekarang...

Ainim Suju berkata...

lamanya tak jogging..tengok orang lain jogging rasa berkobar pulak nak jogging

Diana Rashid berkata...

Boleh terbakar ke lemak kalau berkurung dalam kereta gitu??hahhahh...

Nafira usof berkata...

kagum nyeee... rajin pergi joging. xtvt sihat tu.. hehehe

Sanisah eeiyss berkata...

besnya buat aktiviti mengeluarkan peluh ni...

is nak cari 'rajin' tu jenuh jugak... hhuhu (T___T)