tabung

Selasa, 2 Disember 2014

Mandi Kolam di Tanjung Balau

assalamualaikum.. salam sejahtera

sebenarnya sebelum pergi mandi kolam ni,, alise ade pergi wedding anak bos tempat alise keje.. tapi gambar tu belom siap transfer lagi.. so alise cerita kisah mandi kolam dulu..

saper orang johor mesti tau tanjung balau.. tapi ini bukan dekat dengan pantai.. tapi dekat dengan jeti.. straight sahaja menghala ke jeti akan ade simpang kanan.. hah masuk situ.. sebelah taman permainan.. masuk akan di kenakan rm5.. bawah 4tahun adalah percuma..


amboiiii. comot nye muka tuan blog.. balik dari wedding tak tukar baju capai terus tudung lain.. ate dah pukul 5 baru nak ajak mandi.. ape pon tak boleh..


dapat la mandi sejam.. puas anak-anak sedara semua main slide ni.. dah tak payah pergi sunway lagoon.. hahaha.. 10x turun naik pon x penat.. tapi tak la melunjur laju sebab air atas tu turunnye kecik.. 


keseluruhan kolam.. walaupon kecik tapi ramai.. hujung belah kanan tu ade tempat bilas basahan untuk kanak-kanak.. yang dewasa ade jugak tempat tukar baju.. free sahaja.. 


balik mandi sure lapar kan.. tapi ni bukan orang yang mandi yang makan.. ni pinggan alise.. babat campur rebung campur fucuk.. kuah pulak pekat.. adoiiiii.. *telan ailio..

16 ulasan:

Kakzakie berkata...

Tanjung Balau kakak tahu Alise tapi tempat mandi ni kakak tak tahu pulak..

siti alfakhishah aman berkata...

@Kakzakie : menghala ke jeti yg biasa pengantin buat photoshoot..

Nafira usof berkata...

menarik jugak tempat nih Alise. kalo anak2 akak pergi nih.. mau berejam berendam nih. sayangnye jauh jer nak ke sana.

Cik Fafa berkata...

okay la tu harganya, macam kolam awam yang lain. bebat tu apa yer?

Cik Fafa berkata...

*silap, babat.

Diana Rashid berkata...

Apa rasa rebung ye??macam ubi kentang ke??bau nya busuk sebab tu tak pernah makan..

aishah nin berkata...

Kak, pernah g Starhill? Mana yang best? Kat balau ni atau starhill? hihi

siti alfakhishah aman berkata...

@aishah nin : lagi best starhill tapi starhill takleh bawak makanan.. pastu rm10 bayaran masuk..

alise kalau nak masuk situ kena tunggu abang ipar sebab dia keje ajar org main golf kat situ..

tapi tempat ni pon okey jugak.. hehe

siti alfakhishah aman berkata...

@Diana Rashid haah busuk.. tapi kalau dh masak sedap.. lebih kurang la.. hiris nipis pastu masak lemak.. hah mcm tu la rasanya..

siti alfakhishah aman berkata...

@Cik Fafa babat tu perut lembu kot.. eh lupa pulak.. tau sebut je.. tak tau asal dari mane.. hehe

aishah nin berkata...

Saya pernah g starhill gak. Memang tak boleh bawak makanan masuk.

Insyaallah nak g sini pulak nanty bawak family...hihi

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

alaa tak berapa nak best la kalau tak boleh mengelungsur laju..hehehe

LYAfrina berkata...

seronoklah anak2 leh berendam ..
besar jugak kolam dia.. org pon x ramai sgt.. selesa la nak mandi manda puas2

CikLily Putih berkata...

lama tak ke sini, mesti dah banyak yang berubah kan

Cikna berkata...

Murah jgk tiketnye, babat tu ape eyhh first time Cikna dgr ni....

Sha Nikitasakura berkata...

Cantik tudung tuan blog..