tabung

Jumaat, 26 Julai 2013

Belangkas

ari selasa balik keje tanya mak mane adik.. mak cakap dia pergi amik belangkas dekat tanjung belungkor.. naik bot lagi.. dengar macam best jek dapat makan belangkas.. tapi alise tak le telan.. makan mesti mabuk.. lau tak pon mesti berak2.. 

part yang alise geram nye nape tak siang sekali belangkas tu kat jeti je sana.. ate.. dah kalau sampai umah sape nak siang kan.. kami ni pempuan2.. abah takde plak.. pergi kebun halau lembu.. last2 tak sempat nak makan time buka.. padan muka.. :p

dapat kat mak.. mak rebus jek.. dah mati kaki dia baru buang kaki pastu baru korek isi telur.. 




my abah cakap kat kaki tu racun dia.. bukan racun macam lidah ular tu.. sekali sengat terus pengsan.. ni macam racun tu kalau makan bole mabuk kot.. tu pasal kena tahu siang.. 


ni dah siap siang kaki dia.. tu telur nye kecik2 jek.. muda lagi.. tapi isi padat.. sebab masa adik tangkap ni masa bulan penuh.. 

ala.. lupa plak nak amik gambar yang dah siap masak.. sempat adik masa sebelom tidur.. nak buat makan time sahur.. alise tak makan.. loya plak kalau ingat2 bau belangkas ni.. busuuuuukkkk..


4 ulasan:

Eiqa Almond berkata...

Errkkk, akak ingat kan tarantula tadi..
haaiyaaaa..
tp takut lee tengok gituu, hehee
Sebab akak x pernah tgok depan2x koot dan x pernah makan..

Sya Mimie berkata...

adoiyai..tak lalunya tengok aihh...

siti alfakhishah aman berkata...

eiqa.. naseb tarantula.. kalau transformer cane? hahaha

mimie .. xlalu ke mimie? geli eh?

sitinazra kasmen berkata...

Sangat sedap..masak sambal asam pedas kering black pepper 😊😊mmmm