tabung

Jumaat, 10 Mei 2013

Baju Raya Pertama


Raya lama lagi.. puasa pon belom menjengah kan.. tapi baju raya memang kena standby awal2.. kang tailaor reject plak.. padan la muka.. dah raya takde baju baru.. huk3.. padahal 1 gobok penuh dah masih cakap takde baju.. well.. pompuan kan.. bertabah je lah..
 

kalau ikotkan dah jarang beli kain pasang untuk buat baju raya.. beli yang dah siap jek senang.. berpatotan dengan harga.. lagi plak beli time malam raya.. lagi harga runtuh terus.. tapi dapat la size kecik2.. kena plak badan ni dobot sangat kan.. mana la ada lagi size kalau beli baju raya last minit kan.. 

bulan 4 aritu,, mak kawan alise ada jual kain2 pasang.. nampak menarik betul kaler dia.. lagi alise ni hantu kaler hijau.. tu yang beli.. lembut nye kain dia.. bau wangi semerbak taman.. tapi jangan tanya nama pattern kain ni ape.. xtau.. 

dulu masa mawi glamour.. tudung pon nak letak nama mawi world kan.. tsunami mawi kuat betol.. lepas kawen slow da.. tapi la ni produk kecantikan dia tengah meletop.. nama lupa.. belit2 lidah nak nyebut.. tapi ada baca kat blog namee..





kainnya corak garis lintang.. baju bunga2.. jangan cakap pattern lama.. sentap kang.. 

9 ulasan:

tenku butang berkata...

hahahaha.. awal2 lagi dh warning jgn ckp pattern lama.. nanti sentap.. hihihi..

siti alfakhishah aman berkata...

hehehe.. pattern baru ni..

tenku butang berkata...

yunk.. done klik nuffnang.. sorry td singgah terlupa nk klik.. =)

Nao Mei berkata...

awal buat baju...cik akak nak tumpang juga..hhihi :)

Nao Mei berkata...

wah kemain lagi cik akak komen..rupa-rupanya cik akak belom follow lagi..hihi...sekarang nie cik akak dah jadi rakan tau..nanti senang2 datang follow cik akak pula...makseh bantuan..klik tabungan cik akak tu..cik akak dah klik balik..:)

siti alfakhishah aman berkata...

hehehe.. excited sgt la tu smpai lupa nak follow.. thanks.. kang lambat hantar kena laks pakai baju lama.. x best la nak show of time raya kan.. ngeeee..

Mimie Najib berkata...

tudia..semangat nak raya alise ye.. =)
sama la kita ni alise..baju penuh 1 almari pun cakap xde baju nak pakai kan..hahaha.. dasar ppuan betul..

mak kita menjait.tpi kami adik beradik selalu tak pakai baju raya..haa, lagi kelakar..tapi dah biasa dah gitu.. sepupu sepapat pun sama sebab mak dorang pun menjait.. kelakar bila blik kmpung..pusing2 baju sama jeee..

*tambah duit tabung alise..nti dah banyak boleh beli baju raya lagi.. hee

Mimie Najib berkata...

http://april-in-love.blogspot.com/2013/05/mei-topap-giveaways-by-cik-yaya.html

tag alise.. =)

siti alfakhishah aman berkata...

mimie.. thanks share.. ngah karang ayat ni nak post entry .. almaklum 1st time kena tag..