
- larutkan bahan2 diatas didalam periuk kecuali tepung kastard.
- kemudian masukkan tepung kastard dan di kacau rata dengan senduk kayu sehingga tepung tidak berketul @ bergentel.
- masak di atas api yang sederhana & kacau hingga menjadi pekat & berkilat.
- tuang kedalam acuan @ loyang yang telah di basahkan supaya mudah dikeluarkan nanti.
- biarkan puding sejuk sedikit. kemudian simpan dalam peti sejuk.
==============================================================================================
***** Cocktail Puding Kastard *****
bahan-bahan : (kuah)
1 tin susu cair
1 tin mix fruit cocktail
1 1/2 tin air masak
4 sudu besar gula pasir
cara-caranya :
- campurkan semua bahan ke dalam periuk.
- kacau sebentar dengan api yang kecil untuk melarutkan gula sahaja.. tidah perlu mendidih.. (takut pecah susu)..
- biarkan sejuk sedikit. kemudian simpan dalam peti sejuk.
wowww...sedappp nihh...
BalasPadammeh hntar sini skit..hehe
elak berkecai jek puding nye nanti nory.. dah dapat lom adiah?
BalasPadamterliur nengoknya..alise ni suka goda2 kan..haha
BalasPadammimie : lor.. tak dengki lagi ni.. kasi tunjuk jek.. hahaha..
BalasPadam