tabung

Khamis, 29 Mac 2018

Geng1985 Buat Reunion

assalamualaikum.. salam sejahtera


hampir 16tahun tinggal sekolah.. kertuuuu nya rasa.. umur pon dah jangkau 33tahun tahun ni. semoga diberi kesihatan yang baik.. dilimpahkan rezeki (wang ringit/anak/kasih sayang) aamin.

hasil kata sepakat dekat group maka terhasillah reunion #geng1985 di punggai teluk ramunia.. kumpul la kami beramai-ramai.. nak kata konvoi pon x jugak.. 😆😆


siap tempah baju rm25

cabutan hadiah pon ada tau.. making from me.. sampai kena maki sebab letak tape besar sangat.. makan masa nak buka.. hahahahahaha supriseeeeee..


sebelom memulakan aktiviti kasi panaskan badan dahulu.. ngam la memang ramai atlit masa sekolah.. memang kena raging dulu.. 

alise x main pon aktiviti sebab ada kawan sorang tu tak kasi join sebab dia ingat alise ni mengandung (habis kecoh dekat group sebelah).. insyaallah kalau diberi izin untuk mengandung.. doakan ye.. aamin..



ada juga cabutan bertuah.. tapi no alise tak bertuah pulak hari tu.. takde ong.. maybe sebab alise yang balut hadiah tu semua kan.. 👀👀



sebelum bersurai , siap makan / tapau semua makanan tak habis.. jenis potluck kan.. banyak makanan lebih.. ambil gambar lepastu marilah pulang kepangkuan suami.. ❤❤ hahaha

Isnin, 26 Mac 2018

TravelLakiBini Ke Lombok - Kos 4H3M Serta Tips Ke Lombok Yang Perlu Anda Tahu

assalamualaikum.. salam sejahtera

Bermula lah travelog #travellakibini ke #thisislombok 
selama 3hari 2malam. ðŸ˜†





Baki duit ❤

## Tiket KL-LOMBOK RM675.16/luggage 25kg (setahun yg lalu)
## add on JB-KL RM353.44 
** return
** pergi flight awal.. Balik flight lambat  (ada delay)
👍

1. Hotel city mataram IDR 521.000
2. Supir, transport termasuk tiket speedboat ke gili IDR 2.250.000

Day 1
** Aktiviti bebas ke Dusun Sade/ Kuta Beach/ Tanjung Aan
** Lunch/ dinner IDR 206.500
** Sim IDR 75.000
** Others/makan IDR 357.451



Day 2** Snorkeling IDR 250.000
** Lunch/ dinner/ mcd IDR 558.000
** Others/cenderahati IDR 682.500


Day 3
** Others/makan/cenderahati IDR 130.000

TOTAL IDR 5.030.451 = RM 1500.00
Masih ada baki duit lagi..
Tukaran 10/09/17 = RM3.
44

TIPS
** Hotel disekitar kota mataram adalah lebih murah. Boleh search di trivago.com. 


** Pastikan anda tidak menegur @ memegang barangan penjual di tepi² jalan. pasti akan mengikut anda sampai ke akhirnya anda membeli barang tersebut. 


** segala keperluan berus gigi, sabun, shampoo, iron, universal travel semua sudah disediakan di hotel (jika anda book di hotel city mataram). tak perlu bawa dari rumah.


** sim jangan beli di airport.. beli di luar lebih murah min 7gb dengan harga IDR75.000


** untuk makan. jangan beli untuk "cuba".. sebab citarasa kan lain2.. nasi ayam teliwang/ pelecing kangkung sangat rekemen.. sedapppppp


** untuk ke gili disarankan ambil speedboat sahaja..7minit sampai walaupon mahal tapi berbaloi.. boat biasa murah tapi 1 jam sampai.. 2 2 xde lifejacket.. huhuhu ombak sgt kuat..

jika perlukan supir contact no dibawah

** Supir agong 006285333036363
** Supir asriel 00628175799001
** Speedboat 006287864541743



Selasa, 20 Mac 2018

Tuntutan Kecederaan Di Tempat Kerja (SOCSO)

assalamualaikum.. salam sejahtera

kejadian langgar kerusi besi dekat opis sampai menahan sakit/bisa hampir 2 minggu.. siap upah ami (opismate) ni amik dekat rumah selama 2 minggu tu.. malas nak nyusahkan suami ulang alik hantar pergi kerja.. masa x-ray tu tengok gambar memang patah.. tapi nekad jelah bawak pergi urut lepas 3 hari.. masuk angin sampai biru hujung jari kaki..🙇🙇

hari kejadian
09 ogos 2017
pagi tu xtau la camne.. bersembang borak dengan kawan meja sebelah ni.. terbelahak ketawa alih-alih tersadung kaki dekat kerusi.. ya allah masa tu rilek je lagi tak rasa apa-apa pon.. lepas sejam tu
terasa la nak buang air.. hahhhh time tu la mendapat.. nak pijak lantai sakitnya minta nyawa ya allah..😢😢

nasib baik masa kejadian tu ngam masa rehat hampir pukul 12.. sempat la pergi klinik (tutup rehat pukul 1).. menahan sakit sambil drive sendiri sebab takut masa rawatan tu lambat.. nanti kang nyusahkan opismate pulak..  dahlah opismate semua tak reti bawak manual.. hareyyyyy..

sejam rawatan.. siap xray semua.. berbalut kaki..dapat la mc 3 hari.. tapi sambung lagi sehari sebab masih bengkak (lagi 1 kena cukupkan 4 hari untuk tuntutan kecederaan SOCSO)..

masuk kereta terus telefon suami suruh amik dekat klinik
** sambil menangis meraung ** mls nak explain.. tunggu je dia datang..

seminggu lepas cuti tu terus isi borang sendiri untuk tuntutan socso tu.. print sendiri borang dekat website https://www.iperkeso.my/ lepastu suruh uncle mike (dispatch).. pastikan dokumen semua lengkap.. kena buat pelan-pelan.. sertakan sekali mc / gaji 6 bulan / statement bank / caruman socso dari majikan & dokumen lain yang diperlukan..

alhamdulillah dipermudahkan.. cepat sangat urusannya sebab semua details lengkap kan.. dapat jugak rm200 untuk 4hari..