tabung

Rabu, 17 Februari 2016

Hipster ~ Budak Kampung Cafe

assalamualaikum.. salam sejahtera



cafe ni berkonsepkan hipster yang sekarang trade-in sangat kan.. terletak dekat kampung alise yang sebelom ini hanya kedai runcit sahaja tapi di perelok menjadi cafe.. good job.. siap ade photo booth lagi nak selfie.. 


harga makanan masih murah tapi ade bebarapa makanan tak sesuai dengan harga.. dan kebanyakan makanan berkonsepkan kampung..


1. lasagna..
yang ni alise cakap tak sesuai dengan harga.. dalam gambar nampak besar tapi hakikatnya lebih besar tapak tangan alise dari portion makanan tu.. harga rm11.00.. dari segi rasa memang kena makan panas sebab cheese dalam tu meleleh sikit.. lau dah sejuk macam muak.. alahhhhh nak makan sejuk camne.. portion kecik kan.. ngap 5/6 suap abis dah.. 

2. takoyaki black paper..
yang ni rasanya bole tahan.. sebab kuah dia balance la rasa dengan black paper tu cuma isi dalamnya kurang.. 5 ketol rm5.00

3. air botol..
dulu masa arwah pakcik masih hidup kalau datang rumah dia time raya memang air ni jadi rebutan.. siap bole main ceper lawan ngan anak dy.. tapi paling suka air soda jelah.. tak pon oren.. tapi masa ni jiran alise order air pisang.. wahhhhhh lagi sedap air dia.. siyes tak penah tau ade flavour ni.. rm2.50

4 ulasan:

lia ummiirfan berkata...

sedapnya haiii lasagna dia

Norhayati Mohd Isa berkata...

Kira mahal juga ye Alise..
Kalau sebesar tapak tangan lagsana tu..
Mana puas nak makan..

Tapi deko kedai dia memang cantik :)

Siti Rohaida Yusof berkata...

bagi alamat penuh alise..mana tau balik kota boleh terjah

sya mimie berkata...

Sesekali perlu try yng bru kn..