tabung

Isnin, 10 Ogos 2015

Tips ~ Cara Setting Emergency Call Untuk Android

assalamualaikum.. salam sejahtera

tips ni alise ternampak dekat timeline fb minggu lepas lepastu terfikir kejap.. Eh!! betul jugak kan.. dah lah sekarang smartphone canggih-canggih & mestilah ade lock.. acah2 privite gitu.. hehehe

terfikir camne kalau berlaku ape-ape hal yang tak diingini berlaku kan (tak minta pon terjadi) kang camne nak contact nak bgtau kan.. tu yang tergerak jugak nak buat..

tapi alise tengok gambar macam tak paham jek.. so alise buat sendiri.. godeh hp sendiri.. (alise pakai samsung S4)


* pergi dekat SETTING - MY DEVICE - klik LOCK SCREEN

* tekan LOCK SCREEN WIDGETS


* pastu kalau korang pakai PERSONAL MESSAGE korang kena tukar dulu kepada CLOCK

* lepastu baru klik OWNER INFORMATION



* then korang letak la no hp yang senang di hubungi.. jangan panjang2 sangat

* lastly itulah contoh lock screen hp alise

 selamat mencuba ~


1 ulasan:

sya mimie berkata...

Nk kna try buat nih..