tabung

Khamis, 6 Ogos 2015

I-city & Taman Tasek Merdeka di Johor

assalamualaikum.. salam sejahtera


asik cerita pasal raya selit sikit pending entry bulan 5


lama tak jenjalan JB.. banyak dah berubah jalan.. sampai sesat masa alise nak pergi sini.. almaklum duduk kg nak ke bandar jauh.. ni pon orang sebelah rajin melayan.. kalau tak malas jugak sebab hujan lebat..

ikotkan nak makan ABC kat kg melayu tu.. tapi pusing2 kedainya tak jumpa rupanya dah berpindah.. so decided makan dekat hutan bandar jelah makan chicken chop famous tu..

tapiiii



servis memang best laju jek..tersusun chicken chop atas meja tu.. nampak banner tu.. rm5 je uollss.. tapi nak dapat meja hazabedah punya lama menunggu.. bukan main santai lagi diorang makan.. dah kena berdiri sebelah meja nak cop meja punya pasal..


so order basic je lah.. chicken chop dengan air buah.. nunggu sejam.. makan seploh minit.. settle


dah kenyang baru bole senyum.... kenyit mata sikit *___-



ingat nak berenti bawah lampu tepi jalan tu.. sekali ade guard pulak jaga jalan tu..bangla ke nepal tak tau la.. ishhh sibuk je tau.. dah parking jauh sikit dari i city tu..

jauh pon jauh lah.. nak selfie kat situ punya pasal kawan sebelah layankan jek.. pastu amik gambar kita semua gegar.. eh tak boleh tolong betol.. ni ikhlas ke tak ni.. ?? 


pastu terus ke tasek merdeka.. 

dekat sini ngam2 alise sampai lagu baru dimainkan.. park je tepi jalan tengok lampu tu ikut alunan muzik.. sebelum ni alise dah tengok dah masa g sabah tahun 2012.. ade lagi videonya.. kalau rindu anak sedara tengok je video tu balik.. tapi takpe bulan 1 kita g lagi sabah buat kali ke 3.. 

dekat tasek merdeka ni duduk tepi tangga jek.. kesian betul.. betul-betul sebelah pejalan kaki.. depandah penuh pempuan rakyat vietnam.. so sekarang alise ni duduk negara mane ek?? 
#syukur malaysia masih aman.. 

4 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak hari itu makan juga chicken chop kat hutan bandar Alise. Tapi yg kakak tak suka ada kucing berkeliaran bawah meja. Kakak ni dahlah takut kucing jadi makan tak selesa...

sya mimie berkata...

Klau sy ok je lg bg mkn kt kucing tu..

sya mimie berkata...

Klau sy ok je lg bg mkn kt kucing tu..

sya mimie berkata...

Klau sy ok je lg bg mkn kt kucing tu..