tabung

Jumaat, 24 April 2015

Fasa Diet Atkins

assalamualaikum.. salam sejahtera

bukan senang nak kurus dan bukan susah nak gemuk balik ye.. kena ingat.. tu yang kena maintain jaga makan.. macam alise suka sangat kuih2.. tapi nak camna lutut selalu sakit.. nampak sangat kaki dah tak mampu nak tahan berat badan..


fasa 1 yang paling struggle kena jaga.. 2 minggu clean diet dah bole nampak hasil yang ketara.. memang betul-betul clean.. 

alise start senam masa hari ke 3.. senam 1 jam pon dah peluh.. rehat setiap 5/10 min.. dalam 2 minggu baju lama dh banyak yang boleh pakai.. best kan.. 


fasa 2 dah bole makan kekacang n berries.. berat masatu 65kg tak silap.. sebab statik alise tukar corak makan sikit.. kena pulak masatu tak tahan dengan coklat & kebetulan kawan baru balik langkawi.. dah TERmakan coklat daim.. dalam tu kan ade kekacang.. hehehe
 

fasa 3 dah bole makan buah.. tapi alise belom tukar fasa lagi.. masih meneruskan fasa 1 @ 2.. sebab banyak kelaut dari clean diet.. 


fasa 4.. lama lagi nak sampai ketahap ini.. doakan alise cepat kurus k..


5 ulasan:

Ija Rased berkata...

tips yang berguna.tq alise.

CikLily Putih berkata...

ermm bagus ni..

Kakzakie berkata...

Alahai alise kakak fasa 1 pun dah fail tau..

Fisya Yusof berkata...

Menarik.. Untuk org yg kuat tahan nafsu jer kot kan bole berjaya dgn diet ni..
huhu

Sally Samsaiman berkata...

Sally tak mampu nak ikut Atkins...kalau cut off tu boleh lg tapi ni rasa macam tak mampu~