tabung

Selasa, 17 Februari 2015

Bakal Akak Ipar Baru

assalamualaikum.. salam sejahtera

insyaallah kalau tiada aral bertambah lagi sorang menantu mak abah menjadikan ada 6 orang menantu.. almaklum anak 9 orang.. tinggal 3 lagi bujang termasuk alise.. insyaallah kalau jodoh tak kemana..

maka pada 1 feb berangkat la alise dengan mak dengan kakak 1 kereta ke kongkong, masai.. lengkang kangkung dengan takde hantaran.. just bawa cincin merisik n tunang dengan ibu duit je (contoh hantaran 10k maka ibu duit rm100)..



abang sulong wakilkan abah untuk berucap.. tetiba pagi tu pulak abah kena sondol dengan lembu.. dah terkehel pulak kaki.. mak pon time ni tak ikot ke majlis tapi duduk stay rumah abang tempat kami rehat-rehat.. em bertongkat kan.. malu katanya.. 

borak sikit-sikit terus sarung cincin.. caplin sangat.. cincin merisik kanan cincin tunang kiri.. akak sorang satu sarungkan.. alise duk tepi tangkap gambar je sudah.. hahaha  



 borak 10 minit makan sejam.. hahaha.. peramah sangat tuan rumah.. memang abang tunang ni versi cowboy betul.. 

alise makan ni jek.. kenyang lagi perut masa tu makan kat umah akak ipar.. makan pizza lagi (belanja anak saudara.. memang time tu la pulak besday dia) dah kena pow pizza pulak.. 

ayam kampung masak kari adalah paling sedap.. mamak style tanpa santan.. lembutttttt je.. 

banyak lagi makanan tapi malu la pulak nak amik gambar.. sebab ruang makan terlalu open.. semua pon berkumpul sekali kan.. amik yg mana alise makan jelah.. 




bergambar bersama bakal akak ipar.. beza 4 tahun dengan abang.. berkawan baru 5/6 bulan camtu kot.. ni pon tunang 4 bulan jek.. tak mahu lama katanya.. frust sebab sebelum ni kawan 5 tahun tapi putus tengah jalan.. (tiada jodoh)..



sopan sangat bergambar.. hahaha padahal ade kisah kelakar jugak masa ni.. siap tuan rumah nak bagi pinjam monopod padahal ada je dalam bag alise tu.. sama kaler lagi ha.. malu la nak selfie tempat orang.. hmmmm


7 ulasan:

lia ummiirfan berkata...

sangat ringkas dan express majlis ya! hihihi..

Normi Nieza berkata...

alhamdulillah dah slamat jd tunangan org..:)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH berkata...

Assalam alise,
noomeiiii bakal kak ipor uols :)

CikLily Putih berkata...

tahniah ye

Diana Rashid berkata...

majlis buat ringkas2 gini kita yang datang pun tak segan silu sanagt..rasa selesa dan cepat mesra..kan??

Mar Mansor berkata...

tahniah..tak lama lagi dapat kakak ipar ye

♥TheOnlyFarah♥ berkata...

Alhamdulillah.. semua berjalan dgn lancar.. =D