tabung

Isnin, 8 Disember 2014

Jenjalan Semalam

assalamualaikum.. salam sejahtera

tak tersambung cerita pasal anak bos tu kawen.. demam melarat sampai cuti 2 hari.. now batuk masih ada.. padahal sebelom tu dah mc sehari kena cirit.. ingat sakit penghapus dosa.. so jangan merungut.. ye dak..


semalam saja bawak mak jalan.. boring duduk rumah katanya.. layankan jek pergi 2 kereta dengan kakak.. sampai depan pintu cowboy nampak patung kuda.. amik gambar 2/3 keping dulu.. hazab ramai orang.. ni yang malas ni.. 


sebab ramai so alise masuk kejap jek.. so layan anak sedara amik gambar dengan kuda jelah.. layan main-main kejap luar ni.. tempat lapang kan.. suka la diorang..

barang dalam cowboy tu banyak perkakas steel jek.. harga tak murah tak mahal.. lebih kurang macam kedai hardware jugak.. makanan/jajan pon ade jual jenis bundle besar-besar.. nak buat goodies ke.. senang cari 1 tempat jek.. cuma ruang tu agak sempit sikit la pasal dengan troli lagi kan.. berlaga bahu jugak memasing..

CENCOL DURIAN MADU & ABC DURIAN
no hp : 017-7805177

balik dari kulai.. cari makan kat kota.. nasi ayam banyak yang dah habis.. tu yang alise terpikir kakak ade rekemen tempat makan ni.. 

kedai ni sebaris dengan kedai rakyat 1 malaysia.. yang masuk ke bus stand baru kota tinggi.. kedai ni belah belakang..  
buku menu


anak sedara order cendol durian rm2.50.. alise order abc biasa rm2.00.. kakak cakap cendol durian tu sedap sampai repeat order 2x.. alise tak makan durian so boo layan jek.. 


kiri : mee rebus
kanan : mee bandung

2 makanan ni alise rekemen sangat-sangat.. sedap sampai tak cukup 1 mangkuk.. kuah pekat dan isi daging rebus pon banyak.. paling sedap mee bandung.. walau nampak kosong tapi percayalah.. walllahhh sedap..

7 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

macam sedap jer, macam sedap jer... hu hu hu...

Nafira usof berkata...

telan ailio tengok ABC tuh.. warna jagung dan kacang merah tuh sangat menyelerakan.. sejukkkkk rasa tekak nih.

laaaa.. ingatkan laksa penang tadi.. hehehehe

LYAfrina berkata...

sedapnya abc tu
kat cowboy kuantan mcm2 ada..mmg besar.. suka pegi situ

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Adehhh..tertiba pulak rasa nak makan cendol jugak..tak boleh jadi ptg nie jugak nak pi cari...hehehe

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Adehhh..tertiba pulak rasa nak makan cendol jugak..tak boleh jadi ptg nie jugak nak pi cari...hehehe

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Adehhh..tertiba pulak rasa nak makan cendol jugak..tak boleh jadi ptg nie jugak nak pi cari...hehehe

Cik Fafa berkata...

sedap pulak tengok. huhu