tabung

Jumaat, 19 Disember 2014

Pencarian Bakat Baru Untuk JDT V (PIALA BELIA)

assalamualaikum.. salam sejahtera


PENCARIAN DAN PEMILIHAN PEMAIN UNTUK JDT V (PIALA BELIA)

Persatuan Bolasepak Negeri Johor masih meneruskan pencarian bakat untuk dipilih menyertai pasukan JDT V (Piala Belia) bagi musim 2015. Para pemain yang dilahirkan pada tahun 1996 hingga 1998 adalah layak untuk menghadiri uji bakat tersebut.

Berikut adalah butir-butir lanjut:
Tarikh : 20hb Disember 2014
Masa : Jam 8:00 pagi hingga 5:00 petang
Lokasi : Sek Men Keb Adela, Kota Tinggi
Syarat : Bawa kad pengenalan untuk pengesahan

Kehadiran orang ramai untuk memberi sokongan adalah digalakkan. Ayuh anak-anak muda, tampil dan serlahkan bakat anda. Luaskan Kuasamu!

*ini kampung saya.. weeeee

Khamis, 18 Disember 2014

3 Hari lepas

assalamualaikum.. salam sejahtera


pastu hari ahad takde kerja.. mandikan pulak baby kancil ni.. ingat tuan dia je nak mandi 3x sehari?? baby kancil dia pon nak mandi jugak.. lama tak vacum.. hari pulak panas cepatlah baby kancil ni kering.. hehehe


pukul 5 petang gerak jalan pergi rumah kakak dekat sg.mas semata nak amik anak sedara dengan beli mee bandung ni.. telur rebus tu alise masak sendiri.. yang ada anak saudara dah chop dulu.. sedapnyaaaaaa..

pasal anak saudara tu sebenarnya dia lari ikut kakak balik lepas kami pergi jemputan jiran.. ingatkan dia tido lagi dekat ruang depan.. panggil senyap je kan.. rupanya dah lari masuk kereta dulu dah.. boring katanya dekat rumah.. semalam nak selamat di hantar pulang oleh abah ke pagoh sana.. rindu adik katanya.. 


pastu singgah kedai buah.. nampak pulak nangka fresh.. ingat nak buat jelly nangka.. sekali tengok semalam habis lembik dah.. hmmmm.. kedondong tu makan ngan asam boi..


beli jugak tembikai susu.. nak makan dengan serbuk asam.. pastu letak dalam peti.. sekejapan jek habis.. :)


pastu balik rumah kakak ipar telefon tanya ada rumah tak.. nak balas loyang kek.. yey rezeki dapat kek coklat.. gembiranya perut 1 hari dapat makan banyak.. pastu gemuk.. pastu diet.. pastu kelaut.. pastu nyesal.. pastu ape pon tak boleh lahhhhhhh





Rabu, 17 Disember 2014

Masalah Ruam @ Kegatalan

assalamualaikum.. salam sejahtera

cream untuk gatal

cream untuk ruam

so far 2 ubat ni alise pakai sangat berkesan.. bole cari di farmasi.. tapi tengok pada pemakai jugak la takut tak serasi kan.. tapi boleh je cuba.. 

Selasa, 16 Disember 2014

Pengantin Lagi

assalamualaikum.. salam sejahtera

haiiiiiiiii *lambai tangan
seminggu sekali alise update blog kesayangan ni.. bz ape erk??


sabtu lepas pergi wedding jiran.. selfie kejap sebelum keluar rumah.. panasnya cuaca masa ni.. pengantin lelaki pulak tumpang salin baju dalam rumah alise.. so alise join jek pengantin lelaki berarak.. eh ni alise di pihak siapa yek?? hahaha


tapi pengantin belom masuk rumah alise dah pergi amik makanan dulu.. lapar balik kerja tak makan lagi.. 

sedapnya tatap lauk ni pagi2.. *belom sarap.. hmmm

tukang masak adalah abah alise.. bangga dengan abah sebab pandai masak lagi hebat dari anak dia ni.. menurun hanya pada akak sulong.. alise masak so so jek.. 

lauknya ada ayam goreng,, kari lembu,, acar nenas,, daging masak hitam dengan acar tahun (paling win)


sebelum balik masuk rumah jap.. nak amik gambar dengan pengantin ramai na kawan nye nak bergambar.. so alise amik gambar zoom dari kejauhan jelah.. janji nampak jugak rupa pengantin.. muda lagi pengantin baru 19 tahun & jugak anak bongsu.. tu yg nampak grand majlisnya.. 

nanti nak update wedding boss kecik pulak.. sebulan dah tangguh entry tu.. 

Isnin, 8 Disember 2014

Jenjalan Semalam

assalamualaikum.. salam sejahtera

tak tersambung cerita pasal anak bos tu kawen.. demam melarat sampai cuti 2 hari.. now batuk masih ada.. padahal sebelom tu dah mc sehari kena cirit.. ingat sakit penghapus dosa.. so jangan merungut.. ye dak..


semalam saja bawak mak jalan.. boring duduk rumah katanya.. layankan jek pergi 2 kereta dengan kakak.. sampai depan pintu cowboy nampak patung kuda.. amik gambar 2/3 keping dulu.. hazab ramai orang.. ni yang malas ni.. 


sebab ramai so alise masuk kejap jek.. so layan anak sedara amik gambar dengan kuda jelah.. layan main-main kejap luar ni.. tempat lapang kan.. suka la diorang..

barang dalam cowboy tu banyak perkakas steel jek.. harga tak murah tak mahal.. lebih kurang macam kedai hardware jugak.. makanan/jajan pon ade jual jenis bundle besar-besar.. nak buat goodies ke.. senang cari 1 tempat jek.. cuma ruang tu agak sempit sikit la pasal dengan troli lagi kan.. berlaga bahu jugak memasing..

CENCOL DURIAN MADU & ABC DURIAN
no hp : 017-7805177

balik dari kulai.. cari makan kat kota.. nasi ayam banyak yang dah habis.. tu yang alise terpikir kakak ade rekemen tempat makan ni.. 

kedai ni sebaris dengan kedai rakyat 1 malaysia.. yang masuk ke bus stand baru kota tinggi.. kedai ni belah belakang..  
buku menu


anak sedara order cendol durian rm2.50.. alise order abc biasa rm2.00.. kakak cakap cendol durian tu sedap sampai repeat order 2x.. alise tak makan durian so boo layan jek.. 


kiri : mee rebus
kanan : mee bandung

2 makanan ni alise rekemen sangat-sangat.. sedap sampai tak cukup 1 mangkuk.. kuah pekat dan isi daging rebus pon banyak.. paling sedap mee bandung.. walau nampak kosong tapi percayalah.. walllahhh sedap..

Selasa, 2 Disember 2014

Mandi Kolam di Tanjung Balau

assalamualaikum.. salam sejahtera

sebenarnya sebelum pergi mandi kolam ni,, alise ade pergi wedding anak bos tempat alise keje.. tapi gambar tu belom siap transfer lagi.. so alise cerita kisah mandi kolam dulu..

saper orang johor mesti tau tanjung balau.. tapi ini bukan dekat dengan pantai.. tapi dekat dengan jeti.. straight sahaja menghala ke jeti akan ade simpang kanan.. hah masuk situ.. sebelah taman permainan.. masuk akan di kenakan rm5.. bawah 4tahun adalah percuma..


amboiiii. comot nye muka tuan blog.. balik dari wedding tak tukar baju capai terus tudung lain.. ate dah pukul 5 baru nak ajak mandi.. ape pon tak boleh..


dapat la mandi sejam.. puas anak-anak sedara semua main slide ni.. dah tak payah pergi sunway lagoon.. hahaha.. 10x turun naik pon x penat.. tapi tak la melunjur laju sebab air atas tu turunnye kecik.. 


keseluruhan kolam.. walaupon kecik tapi ramai.. hujung belah kanan tu ade tempat bilas basahan untuk kanak-kanak.. yang dewasa ade jugak tempat tukar baju.. free sahaja.. 


balik mandi sure lapar kan.. tapi ni bukan orang yang mandi yang makan.. ni pinggan alise.. babat campur rebung campur fucuk.. kuah pulak pekat.. adoiiiii.. *telan ailio..

Isnin, 1 Disember 2014

Segmen ~ Bloglist Januari 2014 by CN


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana

Akikah Aqiel Qayyum ~ Juadah

assalamualaikum.. salam sejahtera



kambing ni dah selamat disembelih pagi sabtu haritu.. abah jemput kawan sembelih depan rumah.. alise tak sempat tengok.. tau-tau dah siap lapah dah.. 


menu utama adalah nasi jagung dengan kambing masak kari.. 2x trip alise gatah daging kambing.. lagi sedap dekat tulang sum-sum.. * telan ailio


lauk sampingan ayam masak merah dengan sambal goreng jawa.. alise masak ayam masak merah hehehe.. pastu ade jugak ikan parang masak asam pedas dengan bendi.. 


otak-otak beli frozen pastu bakar sendiri.. rm100 dapat 250pcs.. berbaloi-baloi.. 


tembikai untuk pencuci mulut.. kuih takde buat.. pastu akak buat cupcake cheese leleh.. 


pasang khemah 1 balai sahaja.. ni pon pasang yang abah punya bukan blok punya.. nak makan dalam rumah memang tak muat sebab abah ada panggil orang surau sekali.. buat buffet je senang.. yang ni area lelaki.. perempuan makan dekat bangsal tepi rumah.. 


alhamdulillah.. lauk pauk semua habis.. jadi sebelum terlambat alise makan dulu sebelum tetamu datang.. lagipon alise kena jaga bahagian makanan kat luar.. top up mane yang dah habis..