tabung

Isnin, 13 Oktober 2014

Jajan Zaman 90-an ~ Gula Tarik

assalamualaikum.. salam sejahtera


tau tak ni ape?? saper pernah makan??

ni jajan zaman alise sekolah rendah dulu.. 1kali makan mana puas kan.. bole tarik simpul2 lagi.. 1batang dulu rm20sen.. now dah 45sen (ingat minyak je naik harga 20sen 20sen?? hmm)


beli sepeket jek.. rm5 / 11 batang.. kalau nak order PM orang ni --- > KLIK 


tak sempat sampai rumah dah ngap dulu sebatang dalam kereta.. mane bole tahan kan asik pandang kiri jek.. berterabur serbuk tepung ke tudung.. lantak la situ.. janji lepas keinginan.. hahaha


9 ulasan:

Mila Hilas berkata...

dlu tmpt sy xde balut cmtu tp mcm sy thu je gula2 ape ni...sbb ad debu2 tu hehe

safurara berkata...

coklat apa ni eh.xtau lak.haih mcm sedap jerrr.

Nafira usof berkata...

cekelat ape nih???
x pernah tengok pon~
nampak cam sedap jer.. hehehe

Diana Rashid berkata...

apa benda nih..tak pernah makan pun..tak pernah dengar jugak.>:)

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH berkata...

Assalam ct,
haah laaaaa...
sha pun tak penah nengok cekelat ghope ini..
cam teringin sajork he3

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Alaaa tak perasan la benda yg awk makan nie alise.. cer citer apakah ia.. =D

Sya Mimie berkata...

Alise, jajan apa tu eh? Mcm x pnh tgk bngkusan nya..

Norains corner berkata...

terima kasih ya sis.. tolong promosikan..
baru terperasan blog sis... :)

Lieza Lisz berkata...

Wah.. thanks for info.. baru beli kat Che lat gula tarik..nak try yg ni macam murah