tabung

Khamis, 9 Oktober 2014

Bola-Bola Chicken Chop Kota Tinggi

assalamualaikum.. salam sejahtera

saper duduk Kota Tinggi mesti tahu Kedai Bola-Bola Chicken Chop ni area belah mane.. memang top dah sekarang.. ( dari trafik light 4 bandar kota amik jalan menghala ke desaru.. dalam 1km ade nampak kedai sebelah kanan.. tema kedai merah biru ) kedai buka pukul 6..

mane nak cari lagi chicken chop harga rm5 sekarang kan.. ade la jugak tapi nanti dapat la yang tak tepati selera sikit.. nak lagi minyak dah naik 20sen ni.. kang letak harga rm5.20 pulak.. saper tau.. hukhuk..

ade lagi 1 dekat hutan bandar JB pon katenye rm5.. tapi alise belom pernah try lagi kat sana.. pon rasa boleh tahan..  next time maybe..


air limau panas.. memang kalau makan luar alise mesti order air ni.. kalau x pon air asam boi.. nak lawas perot la kononnye.. mak / abah / abang order air carrot susu panas.. akak ipar order air sirap..


alise dengan akak ipar order chicken chop.. fries tu akak ipar kasi anak dia.. sedap betul tengok dia mengunyah.. 


tengok tu.. diam jek.. tapi jangan terpedaya.. time ni dia tengah ralit tengok binatang yang berlaga-laga dekat lampu.. ape name erk?? 
 

gambar lama.. ni abang yang order.. lamb chop rm12.. pastu balik malas nak drive kan.. ngantuk..

sebenarnya abang la tuntut janji nak alise belanja dia dekat sini.. ala.. tempat murah boleh la sesekali.. 5 orang makan rm42.. mak order bee hoon goreng.. abah order nasi goreng kampung.. alhamdulillah kenyang.. 


tapi sebenarnya.. kalau tak pergi malam tadi pon takpe.. sebab alise nak kokang tulang lembu.. abah masak sup tu.. hmm dapat makan sikit jek.. tak puas.. 

8 ulasan:

msredcheesecake berkata...

Chicken chop 5 rm... murahnya

Kakzakie berkata...

Eh... apasal kakak tak tahu alise. Bila-bila kakak lalu sana kakak nak cubalah. Kalau Hutan Bandar JB kakak selalu pergi sebab hantar anak dara kecik kakak rakaman di RTM tapi tak tahu pun...

Siti Rohaida Yusof berkata...

memang sedap kan siti..akak dah makan banyak kali,tapi bukan kat kota tinggi,dekat taman dahlia pasirgudang,asal balik kota,mesti kedai tu tutup..heheh

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

kat tempat farah boleh dpat lagi chicken chop harga rm4.50..dah la murah sedap pulak tue.. boleh jer kan kalau nak letak harga mcm tue.. nak ngn tak jer..

Nafira usof berkata...

murah lah kalo rm5 jer.
susah dah skrg nih nak carik kedai makan yang murah harganye.

Diana Rashid berkata...

Murahnya..ada lagi rupanya harga gitu..

Sha Nikitasakura berkata...

Adoi..jauhnyer dr kk nk g sn..dh terliur ni tgk ciken cop..klu dkat ni skrg gak nk pgi..

Sya Mimie berkata...

Murahnya. Chicken chop. Ok letak dlm list jgk ni.. Hihi