tabung

Khamis, 17 Julai 2014

Rice To Wednesday

assalamualaikum.. salam sejahtera

kelakar tak tajuk kite.. hahaha.. mase mula2 borak ngan kawan apelah maksud ayat ni kan.. sekali rupanya Nasi kerabu jek.. puiiii.. dah kecoh jugak ayat ni kat FB..

lawak kan.. hahaha


so petang semalam balik keje terus terjah PARAM.. setakat ni baru 2x pergi.. tu pon 1st adik yang ajak.. kalau ikotkan makanan kat umah dah cukup dah untuk 3 orang makan.. tapi kalau nafsu tu kata nak nak nak.. maka melayang la rm20 kat PARAM..




lauk sambal paru dengan ikan keli.. total RM7.50.. syer separuh dengan adik.. burppp kenyang.. *** tapi sekarang lapar pulak..  hmmm..

menu petang ni nak buat puding jagung pulak.. ni semu tertengok blog kak elly wonderland la punya pasal.. nasib bahan semua ade dah.. 



6 ulasan:

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

sejak bulan posa nie sekali pn tak makan nasi kerabu lagi.. tertiba mengidam pulak..=D

Farah Waheda Wahid berkata...

wah nasi kerabu...hik hik hik, memang ramai pun panggil rice to wednesday...

CikLily Putih berkata...

lama tak makan nasi kerabu la... nyum nyumm

Amanina Mads berkata...

singgah sini.. sedapnyaa nasi kerabu

syasya berkata...

hahahahah.. mmg kelakar pun alise! 1st time Sya baca dkt Whatsapp pun Sya dah tergelak-gelak.. huhu..

Hari tu, one of my friend ada bg "Santai2." Apa kata alise & kwn2 blogger yg lain teka.. hihi. Tp, tak sure lah kalau alise & others dah tahu pasal 'santai2' ni.. huhu..

Santai2
Teka nama makanan ni:
1. Travel Rice
2. Jump stabbed
3. Flour candle
4. Go home muffin
5. How to-dishes
6. You smelly
7. Princess taking bath
8. Nutty mug

Try lah.. alise mesti dpt teka semua sbb alise kan suka memasak.. Selamat mencuba.. =)

Sya Mimie berkata...

xpnh mkan nasi kerabu.. Nasib jgk x ngidam masa prgnt ni.. Hehe