tabung

Selasa, 22 Julai 2014

Bulan Puasa La Macam2 Teringinnye



assalamualaikum.. salam sejahtera

penghujung bulan ramadhan dah kita.. macam mane persiapan??

baju raya dah basuh ?? dah gosok ??
langsir dah tukar ??
sarung kusyen dah pasang baru ??

huhai.. sakit tulang belakang ni pon tak habis lagi.. punya sental segala masa hari sabtu ahad lepas..
buat sorang2 jek.. lagi cepat.. adik beradik lain mlm raya memasing baru balik.. biar dorang isi kuih masuk dalam balang kuih jek..

tapi mak ni pantang kalau alise pegang mop/penyapu segala.. dok atas kerusi roda pon sempat amik kain basah tolong lap habuk bawah2.. haishhh.. tu yang malas nak tunjuk rajin depan mak ni..


arini dah xdapat dah bekalan bubur lambuk.. dari 1st puasa makan bubur lambuk sampai la buka semalam.. ari sabtu ahad je xdapat.. sedap nye lahai.. ade kacang ngan daging.. pedas pon okey.. memang setiap hari opismate tolong amik kan sbelum kol 5.30 kat masjid penawar..


pastu akak balik bawa tauhu panas ni.. hmm pandang sepi jelah.. alise bulan puasa ni xmakan manis sgt..kang nanti siang mesti haus kaw2 punya.. tu pon ade 1 kali nasib tak terbabas.. selamba je nak teguk air.. 


kuih tepung pelita ni.. dari 1st day puasa dah cari kat PARAM.. buka puasa semalam baru dapat.. ni pon PARAM dekat area sg mas.. kirim kat akak jek.. PARAM tempat alise SOLD OUT memanjang.. tapi alise pon g kol 6 lebih kan.. memang banyak kuih dah xde.. 



yang geram nye.. time alise mengidam nak makan kuih ni la akak post kat group wasap.. tunjuk banyak kuih ni.. grrrrr geram betul.. akak kat sabah buat niaga.. alhamdulillah rezeki di perantauan.. ramai cari juadah orang2 tempatan.. siap amik tempahan kuih bakar / kuih raya / macam2 la.. 

rabu malam amik kakak sekeluarga dekat airport senai.. semoga dipermudahkan.. alise pulak yg fobia naik kapal terbang.. nak pulak terbang malam.. seriauuuuu..

7 ulasan:

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum...

sedap2 kuih nie... yumm3.

mselim3

Khairul Bariah berkata...

owh baru akk tau kalau mkn manis2 cepat haus ye...
tak tahu pulak sebelum ni :(

salam aidilfitri alise

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Akak pun suka kuih tepung pelita tu.. selalu beli pada akak yg jual pada setiap jumaat tu jer.. sebab yg lain rasa kurang sedap ehe :)

Alynn Azman berkata...

bulan puasa memg mcm2 seleranya..hehe

Nafira usof berkata...

Meriah jugak juadah berbuka nye.:)

bubur lambuk dapat sekali jer.. tu pon sebab pi pasar malam.. ade org bg2 bubur lambuk kt tepi jalan. sedap jugak~

♥ Mrs. Secretary ♥ berkata...

Sedapnya.. bulan puasa nie mmg akan jadi double triple tahap mengidamnya..hehehe

Sya Mimie berkata...

xdpt nk tgk gmbr2.. :(
Alise, biasa la.. Bln puasa la teringin itu ini.. Hehe