tabung

Isnin, 14 April 2014

Roti Gulung Bersama Cheese

minggu ni punya entry memang semua pasal makanan jek.. saje nak kasi korang idea mudah2.. sian korang yang kat rumah kena catu air tu.. dengar berita minggu lepas, mungkin sampai lepas raya. bertabah la korang yek..

kebanyakan resipi dalam blog ni simple2 jek.. tak serabut kepala korang cari bahan..



  1. roti keping
  2. sosej
  3. cheese keping
  4. serbuk roti
  5. penggelek *tiada dalam gambar
  6. putih telur * tiada dalam gambar


cara buatnye :

  • lenyek kan roti pakai penggelek.. sebelum tu rebus dahulu sosej..



cara susun :
  • roti - cheese - sosej.. pastu gulung
p/s : alise tak salut dengan 1keping cheese sebab nanti kalau sejuk cepat muak.. alise potong ngam2 sosej jek..


  • yang ni dah disalut dengan putih telur & disalut dengan serbuk roti.. yang roti biasa tu alise salut dengan tepung cekodok jek.. pon sedap jugak.. ikot korang la nak yang mcm mane k.. 



  • wah,, cair dimulut je cheese nye.. tak la sampai leleh kan cheese nye.. sedang elok la tu.. selamat mencuba..
posted from Bloggeroid






3 ulasan:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) berkata...

Simple dan sedap kan..=D

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum siti, wahh sedap ni.. singgah menabung downy sini~~~

Sally Yatiey berkata...

Sedappppp ;D