tabung

Selasa, 22 April 2014

Kerepek Jejari Ketam

sori la korang.. masuk minggu ke 2 dok tayang resipi kan.. alah semua simple2 jek.. 2 bahan je pon..

bahan-bahan :
sepeket jejari ketam
minyak masak


sebenarnya lagi senang kalau jejari ketam ni tengah beku.. senang potong dari yang dah lembik2.. series ni.. 


hiris panjang - panjang macam ni.. nipis je tau.. 


masa korang nak masak tu.. api kena betul2 panas.. tapi jangan la sampai rentung plak masaknye.. agak2 dah perang warna dah bole angkat dah.. 

selamat mencuba


11 ulasan:

Amanda Suria berkata...

x meletup2 ke nanti tu dik?

Farah Waheda Wahid berkata...

macam menarik dan simple jer ni...

ecah khalili berkata...

simple..tapi macam sedap jer..ley cuba.. =)

siti alfakhishah aman berkata...

@Amanda Suria : xla.. goreng sekejap jek.. balik2 pastu angkt..

Nafira usof berkata...

wahhh.. menarik nih.
boleh cuba nanti. mesti sedapkan~
pakai sotong punye rasa pon boleh kan??

Cik Puan Rara berkata...

voley try neh! hehehe.eh babe baju pakai ke x?ok x?

Uni Aqilah berkata...

ini resepi senang amat ni. harus cuba.

p/s : done follow sini. dah tak ingat nombor berapa. tapi pakai tudung kaler biruuuu.. :)

fazianbatrisyia berkata...

ohh...senang...rangup tak ni?

anonymous berkata...

salah ke orang copy untuk print resepi ni? walaupun mudah tapi bukan semua rajin nak ambil pen dan kertas.kita ni bukan komputer nak ingat bila sekali baca.sy pun ada blog tapi xde la kedekut macam awak ni. berlagak. lain kali jgn ngengada kongsi apa-apa.

anonymous berkata...

lain kali kalo takut org curik gambar, letak label kat gambar tu. amalkan la selalu perangai kedekut ni. elok2 org hepi baca blog awak terus menyampah.

siti alfakhishah aman berkata...

@anonymous : maaf.. ade saya tulis xbole copy ke? @ awak nak copy etry saya tapi x bole nak copy masuk kt blog awak.. hey plis la matang sikit..

ade blog tapi takut ke nak pakai nama? jgn buruk kan nama blogger tau.. tak baik..

salam kenal dari saya..