tabung

Jumaat, 21 Mac 2014

Segmen ~ AyuInsyirah Mencari Rakan Blogger


http://www.ayuinsyirah.my/2014/03/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.htmlhttp://www.ayuinsyirah.my/2014/03/segmen-ayuinsyirah-mencari-rakan-blogger.html


syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER
3. gam kuat2 gambar banner diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kemudian.... kawan2 jawab sikit soalan ni... ANDA BERASAL DARI NEGERI MANA? (ayu berasal dari negeri johor) - alise pon Dari JOhor
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe


posted from Bloggeroid

Segmen ~ GA Mac 2014 By Emas Putih

Selasa, 11 Mac 2014

Segmen ~ Mini Power Bank Rakan Blogger Zamani Abe


- klik banner -

Apa yang diperlukan

  • anda buat satu entri dengan tajuk Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe
  • save & muat naik banner diatas ke dalam entri, & letak link entri segmen ini pada banner tersebut.
  • Akhir sekali, tinggalkan link entri anda di ruangan komen

posted from Bloggeroid

Isnin, 10 Mac 2014

Segmen ~ SHiemaCMa 1st GiveAway 2014


- klik banner -

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk " SHiemaCMa 1st Giveaway 2014"
3) Letak banner SHiemaCMa 1st Giveaway 2014 dalam entry berserta link
4) Hantar link entry uols ke kotak komen entry ini.


Dan Hadiahnyer :-


TOP UP RM30 Atau Wang Tunai RM30 (Pilihan)

Bile Makan Luar

Bukan nak kondem peniaga kat luar.. Sebab alise kalau keluar hantar barang memang tapau kedai jek..

Tapi tengok keadaan kedai gak..

Tapi kedai yang alise makan ni memang nampak tersusun & bersih.. Orang pon bole tahan ramai yang kunjung..

mungkin cara basuhan sayur yang jadi masalah.. bilas-bilas terus gantung..

kalau kat rumah kan,, sayur hijau memang alise basuh pakai garam.. biar tanah-tanah pon turun sekali..



Dah lah order mee hailam.. Kan kuah hitam.. Dapat lah 2,3 suap.. Selak2 mee sekali jumpe binatang ni.. Terus tolak pinggan ke tepi.. Owh perot.. Dah lah tengah lapar..


posted from Bloggeroid

Ahad, 9 Mac 2014

Pengantin Lagi

selagi tak jadi pengantin selagi tu la tunjuk muka dekat rumah pengantin orang.. hewhewhew.. tapi ni teman adik permpuan.. kawan 1 tempat keje dia dekat Dyson, Senai..


tuan belog terlebih senyum sebab dapat makan tetel masak kari.. super sedap.. masuk-masuk rumah orang terus nak posing dekat depan pelamin ek?? heeee x malu.. memang pon.. mane ade orang pon.. alise datang awal time ni.. pukul 12 dah sampai.. malas nak jumpa kawan2 lain.. soriiii..


nasib dah siap mekap.. rupanya,, kami sebaya.. :)


rakan seperkilangan.. hahaha.. mengada sangat nak ikut tema pengantin bagai..


barang hantaran.. tak sempat nak curi/amik daun sirih junjung dia.. (petua orang dulu kalau lambat kawen)


oooo teddy bear bole jadi penyeri bilik jugak ek time kawen?? alise ade 1.. so bole jugak selit buat penyeri selain letak bunga-bunga.. hahahaha.. budak-budak sangat..


hah ko.. penuh tangan jinjit doorgift.. sebelah tangan lagi alise dah pegang dah tu.. alise pon dapat banyak jugak.. bungkus nasi,, cawan,, jajan lagi.. eh dah macam sedara-sedara pulak.. padahal kenal pon dekat bilik jek.. terima kasih sudi jadi kawan baru..


posted from Bloggeroid

Sabtu, 8 Mac 2014

Segmen ~ Saya Nak Menang Pandora


- klik banner -

SYARAT-SYARAT UMMIJOURNAL GIVEAWAY
1. FOLLOW BLOG UMMIJOURNAL.BLOGSPOT
2. BUAT ENTRY BERTAJUK " SAYA NAK MENANG PANDORA "
3. LETAK BANNER DI ATAS DI ENTRY TERSEBUT DAN BACKLINK KAN KE SINI
4. TINGGALKAN KOMEN " tolong....saya nak PANDORA" DI ENTRY INI DAN TINGGALKAN URL ENTRY GIVEAWAY ANDA.


GIVEAWAY NI BERMULA HARINI 06 MAC 2014
GIVEAWAY INI TAMAT PADA 12 MAC 2014


PEMENANG ADALAH BASED ON LUCKY DRAW

Rabu, 5 Mac 2014

Leka

Semalam balik keje,, ( hari isnin ~ sebab lupa lagi nak publish ) alise siram pokok bunga jap.. kesian tanah.. Kering jek..

Tengah2 siram tu,, jiran datang dekat.. Cakap nak suruh hantar pergi klinik kesihatan.. Tanye kenape?? Rupanya cucu nye telefon.. Cakap jatuh motor..

Yang si jiran ni dah nangis2 jugak.. Tanye la teruk ke?? Rupanya si cucu ni jerit2 cakap dalam phone masa tepon jiran ni.. Manelah si jiran ni tak meraung bile dapat tahu kan..

Sampai2 tengok kaki dah kena balut.. 3 jari kaki kanan terkoyak kulit & 1 jari suspek patah.. Kene hantar hospital plak.. cuma patah 1 jari jek.. tapi kulit koyak besar.. alhamdulillah semua dah selamat dah..

punca??

budak baru dapat motor.. excited memang tahap 100.. nak menayang ngan kawan-kawan kononnya.. biasalah dulu pon alise macam tu.. :) lagi satu sebab bawa motor sambil sembang-sembang tengah jalan.. orang depan berenti pon x pasan.. tu yang brek mengejut kaki sampai tersepit dekat brek.. uisshhh ngeri dengar..

posted from Bloggeroid

Selasa, 4 Mac 2014

Pesta Layang-Layang Pasir Gudang 2014

tahun ni dapat lagi pergi tengok layang-layang.. tapi kalini x best sangat sebab pergi dengan anak buah.. penat jaga.. huhuhu.. dah lah tetiba anak sedara perempuan tetiba hilang.. nasib dia tahu jalan tempat yang kitaorang duduk.. kussss semangat..

mane tak cuak.. kalih sekali ade lagi.. kalih ke 2x,3x dah xde.. penat la menggagau pusing kiri kanan takut dia pergi cari tempat teduh lain ke kan.. rupanya dia pergi kejo orang yang jual aiskrim yang naik motor tu.. geram betol..



hah kan dah bebel panjang dekat entry atas.. ape pon tak boleh..

kalau lalu highway senai-desaru mesti jumpa titik jambatan ini.. ingat jambatan pulau pinang je hado?? hahaha.. putih nye muka kau kenape??

ada 1 kejadian.. yang ni lawak.. nak story jap k..
mase alise tengak sibuk touch up muka ni,, anak sedara yang lelaki tu xde.. sibuk tengah hari buta pon nak main panas.. pastu dah masuk dalam kereta alise pangku dia.. pastu dia sibuk ramas-ramas pipi alise.. tau la pipi makcik ko ni gebu macam pau.. pastu dia pegang pulak muka mak dia.. eh tak puas hati lagi terus dia lekap jek tangan dia kat pipi alise ni. sambil peluk pastu tido..
dia bangun tido alise tanya.. nape pegang muka acik?? dia cakap licin jek.. macam belon.. KuangHajakNamenyeTau.. dah melekek-lekek ketawa.. pelawak betul.. padahal alise pakai collagen plus vit e jek.. (promote : rm25)





panas berdenting.. so amik gambar pon semua kelam-kelam jek.. pantul cahaya.. gambar jadi tak cantik.. almaklum pakai henpon cap ayam jek.. huhuhu..





sampai tersepet-sepet mata.. ingat lawa??




tiap kali pergi memang gambar dekat tempat buah ni jek pon yang selalu amik.. menarik betol hiasan dia.. dan itu adalah orginal ye.. pedulikan perot yang membuncit sebab baru lepas melantak makan tengah hari.. k bye..

posted from Bloggeroid