tabung

Jumaat, 28 Februari 2014

Segmen ~ February 2014 GiveAway


klik banner

OK.. apa syarat-syarat penyertaan?
# Copy Paste Banner ni dan buatkan satu entry dalam blog atau FB anda

# Wajib Follow Blog 

# Wajib Like page saya di FB

# Tinggalkan Komen dan link blog atau FB anda


Pemenang akan dipilih oleh RANDOM.ORG untuk mengelakkan sebarang pilih kasih

Jimat Minyak Kereta Hanya Dengan Sticker Sahaja..


** entry baru dibawah ** jika ada 


percaya ke tidak??

jimat minyak & bil elektrik anda semua..
penjimatan berbaloi sehingga 25%


PENJIMATAN BERGANDA.. HANYA DENGAN STICKER BIO ENERGY SAHAJA
Adakah anda masih tercari penjimat petrol paling murah?

Adakah anda yakin penjimat petrol anda tidak merosakan enjin?
Adakah penjimat petrol anda tidak menganggu sistem enjin anda?
Adakah penjimat petrol anda perlu di sevis utk satu jangka masa yang pendek?

ITU SEMUA SUDAH TIDAK PERLU LAGI.....!!!!!
pada lebih 50 000 kereta telah membuktikan segalanya . -ANDA BOLEH MENDAPATKAN DENGAN HARGA MAMPU
Bio Energy Saver Chip yang sudah di pasang k
eMILIK !
-TIDAK PERLU NAK ISI BENDA TAK SEPATUTNYA PADA KERETA ANDA
-IA TIDAK MENGANGGU SISTEM ENJIN ANDA!!
-CHIP INI TAK PERLU DI SERVIS
SOTAN TENAGA. 2) MENINGKATKAN KECERDASAN TUBUH & MIN
BAGAIMANA BIO ENERGY SAVER CHIP BERGUNA PADA ANDA??? BIO ENERGY SAVER CHIP BERTINDAK TERHADAP KESIHATAN ANDA:- 1) MENGURANGKAN KELETIHAN/KEMER
ODA. 3) MENINGKATKAN DAYA INGATAN & KONSENTRASI. 4) MELINDUNGI DIRI & MENGURANGKAN BAHAYA GELOMBANG RADIASI YANG TIDAK TERKAWAL. 5) MELEGAKAN SAKIT SENDI DAN TULANG BELAKANG.
NSTABILKAN ARUS ELEKTRIK. •MENGURANGKAN ARUS
6) MENGUATKAN DAYA SEKSUAL (LELAKI & WANITA). TIDUR YANG LENA...zzzzzzzzzzzzzz (LETAK DI BAWAH BANTAL) BIO ENERGY SAVER CHIP BERTINDAK TERHADAP BIL ELEKTRIK & GAS ANDA:- •M
ETENAGA YANG BERLEBIHAN. •MENGURANGKAN KADAR RADIASI DI DALAM RUMAH. •MAMPU MENGURANGKAN PENGGUNAAN TENAGA ELEKTRIK & GAS MEMASAK SEHINGGA 30%. CARA GUNA: •LEKATKAN DI ATAS KOTAK METER ELEKTRIK.
A-DUA PANGKAL HOS GAS MEMASAK DAPAT ME
•LEKATKAN DI ATAS KOTAK FIUS ELEKTRIK. •BALUTKAN PADA WAYAR ALATAN ELEKTRIK YANG BERORIENTASIKAN PEMANAS DAN PENYEJUK SEPERTI PETI SEJUK, PENDINGIN HAWA, SETERIKA, PEMANAS AIR. •LEKATKAN PADA KED
UNJIMATKAN PENGGUNAAN GAS.




hanya tampal sticker di penutup minyak sahaja.. penjimatan sehingga 25%





harga : rm50 ( termasuk postage )

pm saya di FB ( klik sini )
wasap : 017-7409704



Khamis, 27 Februari 2014

Gabungan ABC Dengan Mee Hailam

cerita yang sebelumnye xdapat nak cerita lagi.. tapi nak cerita kami makan dekat teluk sengat ni dulu.. tepi2 laut ke pantai ek? aduhh keliru plak..

best nye kalau orang belanja dengan penuh kasih sayang ni.. rasa tak cukup 1 kalau makan.. hehehe.. :) memang sedap la ABC ni.. kacang nye rangup.. air gula yang colourful.. tapi eskrim xsedap pasal perasa durian.. alise kan x makan durian.. :(



yang ni acak sedara yang order.. memang kaki makan betol budak tu.. padahal baru melantak kepok losong dalam kereta.. just nice.. bole recommend..


sambil makan sambil menghadap jambatan rezeki ni.. kenapa jambatan rezeki?? sebab petang gini la diorang turunkan hasil tangkapan laut fresh2.. bestnye.. matahari pon nak melabuhkan tirainye.. subhanallah.. cantik sangat.. (edit)


disebabkan dah lame tak pakai kasut time berjalan kan.. so alise saje suka2 beli kasut gini.. tak meriah sangat la corak nye.. lagi 1 tak sakit kaki dah.. selesa jek..

posted from Bloggeroid

Rabu, 26 Februari 2014

Produk ~ Tamar Cocoa Keluaran Al-Haddad


Pictures of  TAMAR COCOA 4in1 900gm

saper pernah dengar produk ni?? alise tau pasal produk ni pon sebab kakak minum air ni.. *___*
sedap dari _IL_

"
"
"
"
"

                                                                                             
TAHUKAH ANDA??

KURMA MEMBANTU PROSES PEMBESARAN, MERANGSANG MINDA KANAK-KANAK SERTA PERKEMBANGAN OTAK BAYI


KURMA DENGAN ZAT BESI SANGAT SESUAI BAGI ORANG YANG ADA MASALAH ANEMIA ( KEKURANGAN SEL DARAH MERAH )

KANDUNGAN SALASIAT ( SEJENIS ZAT YANG MENYERUPAI ASPIRIN ) DALAM KURMA DIDAPATI BOLEH BERTINDAK SEBAGAI UBAT KERANA IA MAMPU MENCEGAH PEMBEKUAN DARAH & JUGA BERTINDAK SEBAGAI ANTI KERADANGAN SERTA MENURUNKAN DARAH. BOLE JUGA MENJADI SEBAGAI PENAHAN SAKIT & DEMAM.

KAYA DENGAN KHASIAT PROTIEN, SERAT, GLUKOSA, VITAMIN A & C, SODIUM SERTA POTASSIUM
POTTASIUM DALAM KURMA PENTING UNTUK SARAF YANG MERANSANG MINDA & DAYA INGATAN * MENINGKATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN

KOKO MELAMBATKAN PROSES PENUAAN

KOKO MENINGKATKAN KEBOLEHAN MENGATASI TEKANAN

KOKO APABILA DI CAMPUR DENGAN SUSU & GULA AKAN MENJADI MINUMAN YANG BERKHASIAT

laman web : www.alhaddadmarketing.com


1 bungkus ( 20 paket ) : RM 21 ( automatik menjadi ahli )
untuk order : pm/wasap : 017-7409704


Selasa, 25 Februari 2014

Mohon DOA Kalian

Sori la lame x hapdet.. Taip2 simpan.. Taip2 simpan.. Pastu lupa publish.. Pastu malas edit balik.. Semua pon tak boleh.. Bagi masa sikit ye.. Nanti alise buat auto publish schedule.. :)

Sebelom tu nak minta DOA korang untuk kesembuhan penyakit mak alise.. Dah sangat lama sebenarnye penyakit tulang pinggang tu.. Tapi xla sampai melarat mcm ni skali.. Nak bangun duduk kerusi roda pon xboleh.. Duduk jek kat katil.. Moga dengan DOA kalian.. Insyaallah..



 "Dengan sembayang malam insyaallah penyakit boleh sembuh sedikit demi sedikit.. Bangun sembahyang malam.. Bangun sembahyang malam" - ustaz kazim Elias

Teringat kata2 UKE di astro.. Ayat tu Memang betol sangat..

Saat orang lain lena diulit mimpi.. Mak alise dah bangun siapkan diri untuk solat.. Walaupon tido pukul 12mlm.. Adik perempuan peneman sebelum berangkat kerja..

(Alise larang mak alise bangun kalau xde sape teman nak ke bilik air.. Selagi xde orang jgn pergi.. Sebab mak dah banyak Kali jatuh.. )

posted from Bloggeroid

Segmen ~ Saya Nak Blouse Cantik & Murah dari MOMS MADNESS GARAGE



♥ buat ayat sikit untuk entry ni.kenapa korg suka barang murah?
dan pengalaman manis dgn online shopping.

barang murah boleh menjamin untuk membeli barang yang banyak dalam 1 masa rara.. kalau harga 1 barang mahal.. mesti dapat beli 1 jekan.. kalau murah kan boleh dapat beli 2.. itu contoh.. :)

pengalaman manis : disebabkan alise ni pon penjual jugak.. ape kate selitkan sedikit saguhati di setiap parcel.. mesti pembeli pon suka.. mcm kite jugak la beli barang online pastu dapat hadiah tak jangka.. suka kan.. suka kan.. lagipon bole bersedekah sambil berjual.. gitu..


♥ LIKE page MOMSMADNESSGARAGE di FB

♥ follow dan letakkan blog ai ( OPTIONAL) ( http://lipslikesugar87.blogspot.com ) dlm bloglist anda
- kerana- untuk senang tau update tentang GA
( jangan lah lepas habis GA korg remove lak,sedih ai )


♥ TAG 2 org perserta lain

suria amanda

♥ LIKE page Penaja 

BUTIK BABY BOO
INTANZ HANDMADE


♥ hanya letakkan blog http://www.dianarashid.com dlm bloglist anda


Rabu, 19 Februari 2014

Copy Paste


Puiii..

Paklong Punya Pasal, Pagi-Pagi Pakngah Pergi Pasar. Paklong Pesan Pulut Panggang. Parking Pulak Punyalah Payah. Pakngah Pun Pelik, Pasal Pulak Pagi-Pagi Payah Parking?? Pakngah Pun Pusing-Pusing Perhati Parking. Pusing Punya Pusing, Pakngah Pun Pening. Penyudahnya Pakngah Parking Pinggir Parit.

Pening-Pening Pun Perut Pakngah Perlu Penuh. Pakngah Pun Pergilah Pekena Pasembor. Pasembor Pulak Punyalah Pedas. Pergh !! Pedas-Pedas Pun Pakngah Pulun. Pakngah Pulun Pelan-Pelan Pasal Pedas. Pastu Pakngah Pun Pulang.

Pakngah Pulang Punyalah Panas. Pakngah Pun Pasang Penyejuk. Pasang Penyejuk Pun Panas. Pakngah Pun Pelik Pasal Pulak Panas. Pakngah Pun Periksa Penyejuk. Patutlah Panas, Penyejuknya Palsu. Pakngah Pun Pergi Pulangkan Penyejuk Pada Peniaga. Pokemon Punya Peniaga..

Pikir Punya Pikir Pakngah Putuskan Pelihara Puyu. Pakngah Perlukan Peruntukan. Permohonan Peruntukan Pulak Punyalah Panjang Prosesnya. Prosedurnya Pun Payah. Pagi Petang Pakngah Panjat Pejabat Pegawai Perikanan. Pakngah Pun Peddap. Penyudahnya Pakngah Pinjam Paklong .

Pinjam Paklong Pun Paedahnya Pat Persen. Pat Persen Pun, Pat Persenlah. Puyu Punya Pasal, Pedulilah. Projek Pelihara Puyu Perlukan Pondok. Pakngah Pun Perbaiki Pondok Pakngah. Pakngah Paku Papan ... Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang..

Pengetuk Paku Pulak Patah Patah. Pedulikan Pasal Pengetuk Paku Patah. Pikir Pulak Pasal Perkara-Perkara Penting. Pasal Pimpinan PM, Pasal Pilihanraya, Pasal Pembangunan, Pasal Perpaduan, Pasal Pendidikan, Pasal Perundangan, Pasal Perjalanan Parlimen, Pasal Perairan, Pasal Palestin, Pasal Peluang Perniagaan Pabila Puasa.. Pappp.. Pelita Padam!!

Penamat...Perghhhhh Penattt... .

Sabtu, 15 Februari 2014

Segmen ~ Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3)


Salam Melancong!

Setiap kali sally pergi bercuti...blog sally akan adakan GA yang bertujuan untuk memberi cenderahati kepada rakan-rakan blogger...Apa salahnya berkongsi kegembiraan dan kenangan kan..? Untuk percutian kali ni...Sally nak buat GA yang ketiga...sebab tak mampu nak beli souvenirs untuk semua orang ...hihihi...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/02/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html


Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML, dalam entry, jawab satu soalan yg senang, "Kemana Sally nak pergi kali ni?" dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen
GiveAway berlangsung selama 2 hari bermula 14/2/2014 sehingga 15/2/2014.

5 orang blogger yang bertuah akan menerima souvenirs (undian melalui random.org)

jawapan : mungkin kalini nak pergi Thailand

Khamis, 13 Februari 2014

Soal Jawab ~ Hanya Menjaga Wudhu Dari Terkentut??




"Makhruh mengerjakan sembahyang sambil menahan hendak buang air besar atau air kecil atau hendak kentut. & bahkan terkadang menjadi haram menahannya kalau akan mendatangkan mudarat dan sunat menyelesaikan semua itu bahkan terkadang wajib sekalipun tidak sempat mengerjakan sembahyang jemaah. 

Makhruh menahan semua yang disebutkan di atas apabila waktunya (waktu solat) masih luas

Tetapi jika waktu telah sempit wajiblah bersembahyang sambil menahannya selama tidak memberi mudarat kerana menghormati waktu"

sumber : http://halaqah.net/v10/index.php?topic=2984.0

Selasa, 11 Februari 2014

Segmen ~ 1st GiveAway by Izni Sofia


klik banner

Senarai hadiah:

# Samsung S4 *boleh pilih warna -1pemenang


# Jam Touch Screen *hitam -1pemenang


# Topup RM10- 1pemenang


# Tarikh tamat- *new 28 Februari 2014
# Pemenang akan dipilih secara Random.

Ahad, 9 Februari 2014

Mengada Lebih

Konon-konon malam td nak merajuk.. HP 1 (maxis) dah siap off. Hp 2 (celcom) off internet biar wasap x masuk.. Just bole call masuk jek..

Kenape???

Hmmm.. Kalau dulu merajuk buat mcm ni bole la dipujuk.. Sekarang?? Memang xla.. Tengok-tengok HP,, miskol sekali jek.. Dia peduli ape kan.. Dulu kalau gaduh siap ugut suruh amik dia jugak walaupon tengah malam.. Kalau boleh bio cepat settle tanye ape punca.. Sekarang memang xde la.. -_-

Asal ingat mesti nangis.. Ingat je nangis.. Ishhhh.. Ape pon tak bole.. Pikir jugak nape dia buat gitu..

Nak cemburu??

Memang kena cemburu sebab alise ni dengan dia memang ada sikit x puas hati kalau dia dah start bercakap.. jenis cakap tegak je (terus terang).. Tak pandai nak jaga hati langsung.. Terkulat-kulat hah nak tutup muka.. dushh dushh.. * tunjuk penumbuk

dah x dapat dating harini.. waaaaa.. nak nanges

posted from Bloggeroid

Sabtu, 8 Februari 2014

Kemeriahan Tahun Baru Cina 2014


eh terlepas pulak nak post entry ni.. tapi entry tak basi kan?? 

tahun ni memang suram habis nak cerita pasal cuti CNY.. lagipun x kemana.. cuti pon takat 3 hari jek..  jaga orang tu sakit ni kena banyak sabar sikit kan.. besar ganjaran.. 

Photo: Dapat la jugak 3ketol..

buah limau yang dapat tahun ni tak meriah macam tahun-tahun lepas.. dapat 8 biji je sorang.. tak puas makan.. mak paling suka buah ni kalau CNY.. 


sebab ape limau xdapat banyak?? sebab dapat hamper.. syok nye makan coklat.. tengok bukan main besar lagi kotak.. dalam nye ada 3 paket jek.. alahai.. marketing betul.. 

yang hamper atas alise punya.. bahagi 2 dengan family kakak.. kebetulan kakak datang rumah masa alise bawa hamper ni balik.. 

yang bawah HQ kulai yang punya.. kite ni islam amik la yang xde  bagi air beralkohol.. tengok-tengok jugak coklat tu halal ke tidak.. nasib semua pon halal.. tak dapat jenjalan CNY.. dapat makan coklat pon jadilah yek.. lagi fun makan kat bilik sembunyi-sembunyi.. kehkehkeh.. #buruklantak

Jumaat, 7 Februari 2014

Posing Tepi Laut

almaklum rumah dekat dengan pantai.. boleh kata sebulan 2/3 kali jugak mesti nak lepak2 batu layar..
kadang datang ngan adik.. kadang datang dengan ehem2.. *_*

yang best nye kat pantai batu layar johor ni sebab tak ramai sangat orang.. tengok pada kawasan jugak la.. kalau parking yang berbayar kan toilet nye dekat.. tak payah jalan jauh sangat.. kalau parking free ni main selit2 jek.. janji teduh.. mungkin ramai yang suka mandi dekat tanjung balau kot..




pukul 6 petang.. omabak dah mula kuat.. time amik gambar ni masa tu ombak besar sangat.. tapi cantik kan.. indah nye kuasa ALLAH..


Ada ape lagi dekat laut?? Haha.. Plesing tepi laut la kan.. Jarang dah tua2 bangka ni nak terjun laut lagi.. Dah macam kuda laut dah kalau berenang.. jadi kita suruh je orang lain amik kan gambar kita.. yeehuu.. ~

posted from Bloggeroid

Khamis, 6 Februari 2014

Kekecohan Tentang JDT

Dah lah baru 1st tengok bola dekat stadium.. Ada plak yang jaki nak buat hal dalam stadium..

Alise ni bukan la fanatik Sgt dengan bola Malaysia ni.. Tapi alise support semangat diorang.. Dengan haters2 yang pelbagai makian,, cacian.. Huhaiiiii..

Selalu baca dekat page JDT haters kutuk2.. Ni dah masuk stadium baru tau cmne semangat penyokong JDT dengan Gaya pelbagai, siap lagu2.. B.O.S,, ULTRUS,, penyokong.. Support each others.. Seronokkk..


Ape2 hal beli tiket dulu.. Rm1o jek.. Sape cepat dia dapat.. Alise sampai pukul 2.30 petang tiket masih banyak.. Mungkin rezeki Nak sangat tengok bola live.. Tempat duduk saper cepat dapat la tempat yang best.. Tapi nak masuk stadium awal2 nak buat ape plak kan.. Dah la makanan mahal dalam tu..





Time ni pukul 6. Nasib dapat tempat redup.. Tapi lokasi x stategik sangat.. Nampak sebelah je tempat goal.. Kalau dapat area tengah baru syokkk..


sebelum masuk stadium kasi selfie dulu dalam kereta.. muka besar pinggan kan.. 

sebenarnya time ni kena marah dengan partner sebab pakai tudung kuning.. tak kena  langsung dengan tema JDT  merah biru.. helllooo.. tengok bola je pon.. bukan main bola dalam padang kan nak bertema bagai.. sekali masuk staduim segan sendiri.. woooooo.. semua fan pakai merah biru.. ** tutup muka cepat ** nasib pakai baju JDT.. tak la rasa kampung sangat 1st time tengok bola kan.. hahaha..


Photo: 100 tiket shj ??

sekarang fan JDT semua tengah tunggu keputusan FAM & disebabkan kekecohan tersebut maka perlawanan menentang pahang esok hanya 100 penonton sahaja dengan kawalan 700 orang polis & bantuan anjing.. 

pesanan :: saper anti JDT sila jangan komen kat dekat entry ni.. tinggalkan jek komen korang dekat page JDT banyak ada dekat FB.. sebab alise malas nak layan haters pendengki bagai ni.. peace..  

posted from Bloggeroid

Rabu, 5 Februari 2014

Selasa, 4 Februari 2014

Rezeki

walaupon nampak biasa-biasa jek tapi setiap rezeki yang di kongsi besar ganjarannya.. :)


semalam alise dah masuk keje.. boring pulak keje sorang.. tapi terpaksa la kan.. maklum lah.. awal bulan.. report banyak nak keluar.. mata dah penat.. badan pon penat.. dapat pulak aiskrim.. oh kesedapan sangat ni.. relik kejap sambil main FB.. hehehe..


arini pulak dapat ice cream calong.. siap double lagi calong.. calong jelah.. ice cream double mau bengkok la tokey.. suka perisa pepel tu.. rasa keladi..



sahabat sebelah saya dah masuk keje harini.. dapat la seplastik buah tangan.. malu pulak asik dia je bagi.. abis tipa kali cuti naik cameron kan.. alise bujang lagi.. nak pergi bercuti lama-lama ni kena pk banyak kali.. mak tu takut sangat.. ~

yang oren tu katenye buah 'Tampoi".. belom rasa lagi.. tapi buah yang hijau tu dah penah rasa masa family trip dekat perak sebelum ni.. sedap kan..



pisang goreng dengan keropok lekor.. cane nak diet kalau gini??? makan makan makan.. hashtag #gemuk

posted from Bloggeroid