tabung

Sabtu, 14 Disember 2013

Musim Mengawan

bila dah cuti sekolah.. banyaklah dapat kad undangan orang kawen kan.. huhuhu.. mane yg sempat dapat la terjah.. (ini cerita akhir bulan 11 punya) 

dah lah banyak duit nak pakai bulan ni.. insyaallah jika ikhlas allah permudahkan jalan.. 
pengantin lelaki ni merangkap sepupu la.. belah mak alise.. dapat isteri kembar.. sekali tengok memang tak nampak beza.. huhai.. kang bila jumpa kat luar salah tegur malu plak kan.. tapi bila dah rapat baru nampak beza.. raut wajah bini sepupu ni kecik & size badan yang comel jugak.. :)

time ni tak dapat nak merewang sangat.. sibuk jaga anak sedara tengah mendemam.. musim kan.. 
dapat amik pic pon jarak jauh jek.. kasi zoom habis.. haha.. layan gambar je k.. cedok gambar dari FB sepupu po ada jugak selit sikit..

sampai je terus zasss g photo booth.. tinggal jejak kononnye..hehehe..


ni pinggan akak ipar.. pinggan alise xmo tunjuk.. penuh dengan sayuran / ayam jek. lauk adalah super sedap..

ayam tua masak merah
kulit pisang masak lemak
sambal belacan 
ulam raja / ulam tenggek burung
kari kambing
bubur pulut hitam
bubur lambuk
air oren


adik beradik pengantin serba terqoise


bersama mak pak pengantin



# xde gambar pelamin sebab penngantin berarak terus ke meja makan
# sampai cepat balik pon cepat.. hewhewhew
# esok ada lg 1 jemputan kahwin.. ex-officemate.. 

7 ulasan:

Sya Mimie berkata...

kalau cuti sekolah je memang knduri ajeeee la jawabnya..hehe
selamat pengantin baru buat sppu alise tu.. :)

zulhilmi tempoyak berkata...

erkk... macam tak kono dengan situasi ja... haha

Nory Zoulkefle berkata...

musim cuti sekolah, musim dapur tak berasap jugak...asal weekend je takyah masak, makan kenduri je..hehehe

ejulz berkata...

adehhh. musim mengawan.. hehe

Liyana Lunia. berkata...

bulan 12 memang bulan mengawan sebab budak sekolah cuti kan, bab-bab rajin tolong kenduri ni bebudak je hahahaha

Norhasniza Khalid berkata...

meriahnya majlis kawin kawin ni.. kengkawan mama punya wedding mama tak dapat join sebab mama jauh dari mereka, mereka semua di kl, tapi mama di jb... alaaa... sedih sangat. apa nak buat dah kena ikut suami... :(

Cik Puan Rara berkata...

hai.rara singgah sini.amboi mengawan ye.tahniah pengantin! semoga kekal ke anak cucu.