tabung

Khamis, 14 November 2013

Diet Atkins : Induction Day 1 & Day 2


semangat nak turunkan lagi berat yang banyak ni.. degil betul.. huhu.. 

alise start hari isnin.. ingat nak publish hari selasa.. kebetulan demam plak.. tapi takpe.. semangat kena kuat.. :).. jadi combine kan terus 2 entry.. insyaallah.. malas tangguh-tangguh.. nanti lupa..

lagipon jiran sebelah aka opismate pon join jugak tu nak turun berat.. jadi marilah bersama-sama.. menu dia tak sempat plak nak tanye..

ni alise bagi menu alise jek tepek sini.. mane tau korang pon nak mula kuruskan berat.. bole jadi bahan plak kalau berat gemuk balik.. :)

tapi memang kena betul-betul clean diet ok.. kalau tak fail la.. kecuali kalau korang sanggup nak mula induction balik.. woooo.. alise tak sanggup..

DAY 1
 

sarapan pagi ( pukul 8 pagi & 10 pagi )
  • telur mata 2 biji
  • air 1 liter 
~  selepas bangun tido minum 1 liter (wajib bagi pelawasan)



tengah hari ( pukul 1 petang )
  • sayur sawi + taugeh goreng
  • sup ayam
  • air 1 liter
malam ( pukul 7 malam )
  • ayam goreng
  • air 500ml
## senaman ## 
  • plank 30 saat.. ulang sampai 3 kali

DAY 2 (DEMAM)

sarapan pagi ( pukul 8 pagi )
  • telur mata 1 biji
  • air 500ml


tengah hari & petang ( pukul 11.30 pagi & 3.00 petang )
  • sepinggan bubur kubis bunga campuran ayam & kobis
  • air 1 liter (1 sesi )
malam ( pukul 7.30 malam )
  • ayam 2 ketul
  • air 500ml
## senaman ##
  • tiada.. tak larat..

1 ulasan:

AhkakGojes berkata...

nak cari info pasal diet atkins ni..