tabung

Jumaat, 25 Oktober 2013

Cara Senang Buat Ais Batu Campur semudah ABC


wah.. kelas tajuk.. 

minggu lepas dekat pesbuk i ada terpandang iklan gambar yang boleh proses ABC.. jenis mini punya.. nampak lawa & senang nak urus..

so i try test cuba tanya kawan i dekat pesbok juga.. alhamdulillah allah kurniakan i kawan yang baik-baik.. =_=


ni gambar i snap dekat kotak luar.. barangnye lebih kurang je.. warna pon ofcoz la same kan.. complete set dengan mangkuk kecik tu skali..

senang memang senang.. nak yang kecik molek.. murah pulak.. senang nak hangkut kalau travel time panas kan.. tapi ada pro & contra hokey..

yang pro nye.. i puas makan.. masa dapat tu jumaat petang (11/10).. sabtu tu lepas balik keje pukul 1 terus desup pergi kedai nak beli jagung manis, coklat rice dengan kacang.. hari ahad pulun pagi tengahari dengan malam.. peh.. dasyat betul.. 

yang contra plak.. ala.. dah nama pon barang kecik kan.. memang susah la nak memutar nye.. sorang kena pegang tapak tu bagi kukuh.. yang mengisar plak sambil kisar sambil pusing-pusing bekas.. takut ice penuh dalam mangkuk kan.. pastu ice nye tak halus sangat.. 

tapi small matter what.. harga RM28.90 jek.. puas makan.. sape tak nak kan.. ke tempat korang lagi murah??

dah jom tengok step by step.. korang lagi kretif kan..mesti banyak benda nak letak.. 


jagung manis 1 sudu penuh..


timbuskan dengan ice putar.. kepal-kepalkan lagi best.. 


sebab takde pemanis merah & hitam.. i letak susu pekat jek.. 


taburkan coklat rice banyak-banyak.. sedap.. 


taburan kacang panggang.. krup krup krup.. 

6 ulasan:

Mek Onie berkata...

nak carik gak ah gini !hihi

Nory Zoulkefle berkata...

wahhh mcm best je...mcam menarik je...
kat mana beli ni....?

Edith_TiTtiT berkata...

beli d mn ya

siti alfakhishah aman berkata...

@Nory Zoulkefle : kirim kawan dekat pahang.. kalau nak email alise ye.. t alise suruh dy pos dari sana..

siti alfakhishah aman berkata...

@Edith_TiTtiT : awak.. saya kirim kawan. dy beli dekat rompin.. kalau awak nak saya suruh dia beli.. t pos kat awak.. kalau berminat email saya @ pm di FB..

amalina afif afandie berkata...

Awakkk kita ada add Awak. Nak kirim jugakkk. Lama dah carik :(
Nak before CNY boleh? Thankss