tabung

Isnin, 16 September 2013

Tempat Makan ~ Grill & Steamboat Paling Best di Lagi Best, Tiram


selamat hari cuti.. salam 1 malaysia...

dah lama sangat nak makan steamboat jenis grill macam ni..kalau dekat dataran johor depan ngan Hospital Sultanah Aminah tu dah biasa sangat.. tu orang kedai yang masak kan.. ni nak yang alise masak sendiri..

hehehe.. tapi belom ada yang sudi nak melayan lagi waktu tu.. sekali dah dapat pujuk,, meh la kita pergi sebelum "orang tu" berubah fikiran.. kejadian pada selasa malam 10/09/13.. * giler lama nak hapdet *


tuan belog yang macam nak pergi panjat gunung kinabalu pakai jacket gitu.. ingat sampai ke malam hujan nye.. sekali panas ko.. peluh-peluh.. dah dekat tempat alise hujan lebat sangat kan.. tu yang pakai jacket..


kat tiram tu ada 2 kedai makan macam ni.. tapi lagi 1 tutup.. itu kedai cina punya tapi ada logo HALAL.. ni penting ye kengkawan.. yang LAGI BEST ni kedai melayu punya.. konsep kedai sama.. dua-dua corner lot..


harga makanan dah naik harga.. serasi bersama dengan kenaikan harga minyak.. huhu..





jangan terpedaya.. pinggan di atas tu baru nampak banyak kan.. tapi tak cukup untuk 1st masak.. hahaha.. sanggup kosongkan perot tau..




acara memasak pon bermula.. jom masak-masak.. 


starting.. yang seterusnya dah takde nak bergambar-gambar dah.. say bye-bye.. jom melantak.. -___*


sebelum meletup perot moh ler kite pulang ke pangkal jalan.. tengok la belakang tu.. betapa ramai nye orang.. mungkin sebab siang tu kan hujan.. tu yang sedap makan benda sup-sup.. panas-panas lagi.. dah macam orang korea jek rasa.. makan bakar-bakar kan.. bestnye.. 

pasni nak ajak reunion warga kilang plak.. seronok kumpul ramai-ramai..

4 ulasan:

Eiqa Almond berkata...

Wahhh.!! Wahh.!! Wahh.!!!
Sedapp nyeeeeee..!!!!
lama x makann dan jarang sekali eiqa nk makan gini..

Amanda Suria berkata...

lamanya x makan steamboat..

Sya Mimie berkata...

bestnya main masak2..hehehe

siti alfakhishah aman berkata...

eiqa : kena pandai masak.. sedap tau.. ala2 orang korea main panggang2..

SA : nak g makan steambot ni pon makan tahun jugak baru ni la ada yang ngajak..


mimie : tak puas masak kat rumah,, moh ler masak kat kedai plak.. hahahaha