tabung

Selasa, 17 September 2013

Susun Atur Rumah ~ Cara Menyimpan Tudung Secara Tersusun


bukan main panjang lagi tajuknye.. hahaha

sejak dah pandai pakai tudung yang ada awning tu.. alahai.. kecewa terus kalau nak sangkut-sangkut.. sembarang letak kang takut awning patah plak.. lame dok pikir cara.. alise lagi suka pakai bawal @ shawl je.. lagi nampak kemas.. bole jugak nampak awet muda.. gitu.. :p


tengok pada keadaan tudung awning tu.. alise sangkut dekat hujung-hujung hanger je.. sampai melendut kan.. dah la hanger nipis.. elak patah je tu.. serabut kan??


yang shawl ni alise selit-selit..sidai kat hanger macam biasa.. bawal plak ikat pakai hujung tudung dekat hanger.. sama macam susun shawl tu.. senang nak cari kekdahnya.. tapi tak berapa kemas.. huhu.. tak suka..
 


sooooooo.. inilah penyelesaiannye.. dah banyak pon jual dekat pesbuk.. alise order klip hanger tudung ni. rm35/pc.. ada 17klip.. nak sangkut shawl pon  bole.. sesiapa nak order klip tudung awning pon boleh.. kalau nak order ngan alise email jek..



taaadaaa.. ni tempat letak shawl.. akak bagi.. hanger 4 baris terus.. semua shawl bole letak.. bole nampak nak kaler ape.. corak ape..

alise susun ikut peringkat.. dari bawah..
  • shawl kain cotton
  • shawl plain
  • shawl corak
  • bawal

yang ni plak.. tudung awning.. susun ikut kaler.. barulah cantik kan..


yang dalam kotak ni alise letak tudung bawal yang jenis kain tak berapa lembut.. kejung jek kalau pakai.. macam-macam kaler ada.. pastu ada yang pendek size nye.. senang cerita bawal yang dah tak nak pakai la.. ada jugak selit selendang kecik-kecik.. hah dok diam-diam dalam kotak ok.. 

yang hitam tu anak tudung sekolah yang kaler hitam tu.. simpan separuh.. kalau dah koyak boleh amik yang baru.. 

sekarang baru sedap sikit mata memandang.. gantung pon comel je.. nice..

3 ulasan:

Sya Mimie berkata...

yng bawah sekali tu mmng buat juga..haha..
tingin nak cari hanger tuk tudung awning tu.. sekarang pakai yang jenis lama.. nanti nak beli juga la.. tunggu dah kawin..haha

siti alfakhishah aman berkata...

masuk kotak tu sebab dah x pakai mimie.. dah tak yah semak mata.. kan.. semua nye nak tunggu kawen.. tak sabar plak rasa

Nory Zoulkefle berkata...

praktikal jugak hanger tu kan..nak carik jugaklah nanti..hehe