tabung

Sabtu, 7 September 2013

Besday Mak


besaday mak jatuh 1hb.. sehari lepas merdeka.. 

ikot kan masa nak sambut besday mak ni.. kami adik beradik pakat nak sambut kat kampung jek.. tapi akak  yang jaga mak kat kampung nak settle  anak dia sekolah pulak.. so kami bawa jelah mak balik.. tu yang masa merdeka tu akak pi balik kampung ngan akak ipar.. 

balik 1hb tu tengok-tengok,, akak kat kampung bekal pulut kuning.. wahhhh.. ini memang feberet adik beradik.. puas makan.. 

pengganti kek.. ni alise yang deko.. nak masuk blog kene la ada design kan.. kuikuikui

tengah hari tu adik ingat nak buat nasi lemak jek untuk makan tengah hari.. tappi abah dah masuk dapur dulu.. so abah suh masak pecal.. layan kan jelah.. alise tak tolong.. sibuk kemas umah.. 


bentang tikar makan ramai-ramai.. semua bersila kat lantai.. bestttt..


2 ulasan:

Sya Mimie berkata...

sedapnyaaa..terliur pulut kuning.. makan pula dengan rendang.. mmng sedap..

Nory Zoulkefle berkata...

lama tak makan pulut kuning...huhu