tabung

Selasa, 9 Julai 2013

Last Mandi Sebelom Puasa


tajuk tak hengat wakaka.. ni bukan part mandi wajib ok.. yg tu kena refer yang dah kawen.. alise bujang lagi kan.. takde kaitan.. 

ni lastweek punya cerita.. akak yang plan sebenarnya nak gi mandi gunung.. alise ikotkan jek.. membontot je kejenya.. hahaha.. saje lepas gian.. padahal kalau nak mandi laut tu pon bukan jauh na pon.. sekentot jek.. *___*..
 


tiket masuk.. murah kan.. sume sekali rm8 jek.. pergi 1 kereta jek.. semua sumbat naik ezora.. senang.. 4 dewasa, 4 kanak-kanak, 1 baby on the board,, kah3 (tiru pelekat kereta).. total : rm8.00



ni bangunan untuk yang menginap.. sape yang stay sini.. ni la tempat menjamu selera.. luasssss sangat.. sape yang stay sini je bole parking dalam.. saper just mandi.. sila jalan kaki.. jauhhhhh ko.. 20m ada kot.. kurus jap kaki,, huhu




bekal segala makanan.. tu pinggan alise yang pertama sebelom mandi.. isi perot dulu..  baru tenang nak jaga budak2.. sambal belacan tu... pehhh bedesupppp pedas.. nangis2 alise makan.. tapi lagi pedas lagi best.. jawa katekan.. 

banyak lagi menu sebenarnya.. tapi yang ni jek sempat snap.. ada lemak pucuk ubi.. jempot2 kelapa..  nugget.. kuih2.. air nye air jarang sudah..  tapi sebelom balik kena makan lagi.. bio ringan sikit nak mengangkut..



geram dengan ini budak domok.. orang datang nak mandi.. dia bantai tidow plak.. tapi dah nak balik tu kejut jek.. bio dia rasa air sejuk camne.. punya la menggetik kaki dia.. geram jek.. mase ni tengah demam.. tapi dia ok jek.. dapat jalan katekan.. 





ini budak pon same.. penakut air sangat.. dah takut air,, sila lah akak dia jek yang jaga.. tak koser eden datang jauh2 setakat dok tepi2 batu.. puiii..





berenang la konon.. padahal nak apung badan pon tak reti.. lupa skill kot dah lame tak mandi laut.. 







 

sebelom balik cuci mata dulu.. alise nak beli tshirt tapi size yang baju alise nak tu takde.. huhu..  nak amek kaler lain.. xmau dah.. kecewa.. rm15 jek.. murah kan.. ada keychain jugak.. pon murah jugak.. 6 rm10. siap tulis nama.. rantai pon siap ukur nama baru rm8-rm10.. ikot pattern.. lagi lawa lagi mahal la kan.. 

6 ulasan:

adrianna syaz berkata...

Bestnya dpt bermandi manda

sya tak reti berenang langsung..huhuhu.klu org ajak g mandi sya bwk pelampung sesiap..hehe

Amanda Suria berkata...

X pernah mandi kat sini...lamanya x mandi jeram.....

Nory Zoulkefle berkata...

syoknya dapat berendam sebelum puasa ni...

siti alfakhishah aman berkata...

Adrianna : opkoz pelampong kena ada.. kang jadi pape sape nak tolong kan.. tapi ni cetek jek..

AS : ni panggil jeram ek? hahaha kampung betol xtau..

Nory : nory kan dah mandi kat krabi..

Mimie Najib berkata...

cantiknya tmpat ni.. kitorng pernah pergi..tp menyinggah je..lgpun kmpng kat jhor kan.tapi fmily kitorng xleh naik sana..atas sebab2 tertentu.. =)

siti alfakhishah aman berkata...

lor. ye ke.. masa alise naik ni.. ada sorang meninggal.. jatuh..