tabung

Rabu, 10 Julai 2013

Gelagat Di Bulan Puasa # 01




huarghhh.. ngantok nye mata.. biasa memang time2 matahari tegak atas kepala la menguap tak henti-henti.. kenapa ek? perot kosong mungkin..  

lagipon malam tadi tido lewat.. tapi yang excited nye tahun ni pestime masak sahur untuk family.. ala 3 orang je yang makan.. masak nasi 1/2 pot pon tak habis.. masak lauk 2 jenis jek..

tapi feel nye lain tau.. kalau dulu sahur tinggal ngap jek.. xde la masak2 bagai.. kan ayah tukang masak blok.. kena le buli time puasa jek.. pasal ari tak puasa kn alise dah kena buli.. hehehe.. 

korang tengah pikir nak buka menu pe?



8 ulasan:

Nory Zoulkefle berkata...

nory hari pertama je dah tinggal sahur...
aduiii ruginya....

siti alfakhishah aman berkata...

nory.. xpe.. dah niat.. jgn tinggal puasa sudah..

Rosmiza Ali berkata...

Memang rasa seronok tu lain macam jer kalau dapat sediakan menu bersahur untuk keluarga.. Tapi Mieza ni sejak kawen ni memamg sahur sorang2 jer.. husband jenis tak makan time sahur.. Just minum air kosong ngan kurma 2 biji.. Tu jer menu sahur dia. So, takdelah susah2 nak masak time sahur.. Hehe..

Eiqa Almond berkata...

memang ngantok pun saat matahari atas kepala, hahaha Tadi eiqa makan sup sayur dengan sambal hijau.! nyum3x

siti alfakhishah aman berkata...

rosmiza : wah.. senang nye sahur.. tak lapar jek.. jaga bdn eh.. hehehe

siti alfakhishah aman berkata...

eiqa : ni pon diet jugak ke? alise makan sup ayam ngan telur..

Sya Mimie berkata...

kta tak pernah lagi bngun masak..hehe..selalu mak buat..kalau nak puasa ganti tu ok la, bngun sndiri..hehehe

siti alfakhishah aman berkata...

mimie : dah besar ni nak harap mak.. kesian plak.. mak kite dah tak larat.. :(