tabung

Jumaat, 28 Jun 2013

Raya Dulu Katanya


sekarang juadah raya tak perlu nak tunggu raya lagi dah.. tak raya pon dah bole makan.. kan.. kan.. kuih raya pon sama.. lagi tak raya lagi sedap nak menguyah.. tu pon saper yang pantang bulan pose la.. hahaha.. lau tunggu raya nak mengketedarah kueh dah takde feel dah.. pasal ek?? lagi sedap tengok tivi kot.. haha..

kelmarin adik perempuan balik.. terus ngadu ngan mak nak makan  kuah lodeh.. mengidam la konon.. tapi takde hal pon kalau tuan yang minta tu rajin menolong.. lau tak tolong.. tak koser nak buat wey.. mane baru balik keje.. nak ngemas.. fuhhh.. capek deh.. T_T..




tapi memang best lah.. semalam balik keje.. buka tudung saji.. tingggggg.. dah siap masak dah rupanya.. rajin adik saya.. nak makan buat sendiri.. tapi alise tak caye pon lau dia cakap dia yang masak.. lebih kepada potong2 bahan je kot.. yang masak nye mesti mak.. hahaha :)..  terliur tak? 




siap extra pakej dengan nasi impit dengan kuah kacang wa cakap lu.. siyessss sedap sangat2.. minyak banyak pon takde hal la.. cedok jelah mane yang takde minyak sangat kan.. ayam tu alise masak asam pedas sebenarnya.. tapi kuah pekat.. (tu pon nak cakap ke? :p

dah melantak sepinggan.. kasi perut rilek jap.. sebbbbb??? 


ni hah.. nak melantak aiskrim dengan kek sarang semut.. hahaha.. korang jgn pelik ye alise makan dengan aiskrim.. sebab nye.. mak alise lupa letak susu pekat.. sooooo kek tu tawar meleseyyyy.. dah godek nye pon tengah malam.. kol 11.. ada sikit lupa la.. adik la punya pasal.. kalau dia nak tu.. time tu jugak la nak buat.. sampai hitam2 tepi dia.. nampak macam sarang madu kan?? 

yang penting lepas makan semua ni.. alise bilas dengan 3litre air masak.. kembung siot.. huhuhu

10 ulasan:

Amanda Suria berkata...

Sedapnya...betulla..nk mkn kuih raya pun mcm dh x yah tunggu raya dh...

::EIDA:: berkata...

betul betul betul. takyah tunggu raya, hari hari ida boleh makan lontong sbb kantin office ade jual. hhehehee

siti alfakhishah aman berkata...

SA : kan.. raya skrg tuan umah sediakan asam jek.. trend betul..

EIDA : tu lg untung.. teringin jek bole turun cafe p beli kan..

Imran nyambek berkata...

alamak.lapar pulak tgk gambar2 nih

Mimie Najib berkata...

alahai alise..nasib bukan bulan puasa tau..kalau puasa, mau lembik tgk makanan ni sume..hehe

siti alfakhishah aman berkata...

IMRAN : tengok makanan sure lapor.. nak2 lau puasa..

mimie : sebelom puasa kasi habis entry makanan..

Nory Zoulkefle berkata...

tak sabar nak raya...eh tak sabar nk pose...hehehe..

oh yer Alise, lupa nak bagitaw, nory dah terima parcel shawl dr Alice..
tenkiuuu dear...=)

siti alfakhishah aman berkata...

nory.. eleh.. cakap jelah tak sabar nak raya,... wek :P

most welcome..

boni kacak berkata...

uwargh..sedapnya.. tolong post sikit ke rumah saya.hahaha :P

siti alfakhishah aman berkata...

opss. nangis plak dy.. dah lumat kot hadam lam perot.. huhu.. kalau berjiran memang dah sedekah dah..